Усовршена реалност

Ние сме посветени во дизајнирањето телевизори што ја отсликуваат замислата на креаторот. Телевизорите MASTER Series ги исполнуваат критериумите на нашите инженери и реално ги прикажуваат сликите. Креаторите можат да бидат креативни и да видат како нивната визија се репродуцира во домот. 

Дознајте зошто режисерите се возбудени за MASTER Series

Погледнете колку се воодушевија режисерот и продуцентите на Џуманџи: следното ниво од MASTER Series AG9 кога видоа колку реалистично се репродуцираат сликите и звукот од нивниот филм.

Jake Kasdan
„Спектакуларно. Кога видов како изгледа сликата, се воодушевив.“

Jake Kasdan
Режисер

Matt Tolmach
„Сликата е прецизна и живописна! А звукот излегува од екранот.“

Matt Tolmach
Продуцент

Hiram Garcia
„Прв производ што може да го прикаже тоа што сакавме да го види публиката.“

Hiram Garcia
Продуцент

Ги инспирира креаторите на содржини со извонредни слики

Погледнете како MASTER Series им овозможува на гејмерите да уживаат во реалниот свет на Gran Turismo® преку репродукција на дискретни нијанси на бои, светлина и градации на тонови, така како што замислиле креаторите.  

Првокласен квалитет со фабричка калибрација 

Дознајте како напорната работа и посветеноста на нашиот производствен тим во фабриката овозможуваат сите телевизори MASTER Series да прикажуваат неверојатно реалистични слики во домот.

Mikichika Sakata, заменик генерален директор, дизајн на екрани
„Навистина е возбудливо да го видиш квалитетот на сликата на нашиот прототип. Сакаме да ги пренесеме и споделиме истите чувства со што повеќе корисници“.


Mikichika Sakata
Заменик генерален директор - оддел за дизајн на производи

Jun Moritsugu, инженер за производство
„MASTER Series се производи во кои се вградени страста и ентузијазмот на инженерите. Нашата мисија е да произведеме производи што ќе го содржат целиот нивни ентузијазам“.


Jun Moritsugu
Помошник директор, оддел за инженерство на производи

Tamio Haruyama, главен директор
„Овој процес е спротивен на идејата за ефикасно производство. Меѓутоа, ние намерно го практикуваме за да добиеме најдобар квалитет каков што заслужува најдобриот модел“.


Tamio Haruyama
Главен директор, оддел за производство

Гледајте го SPIDER-VERSE како што креаторите го гледаат во студиото

Откријте ја страста со која креаторите работеле на наградуваниот филм SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE и како MASTER Series ја репродуцира нивната работа така како што ја одобриле во студиото.

Rodney Rothman
„Телевизорот од Sony што сега го видовме е првиот производ за широка потрошувачка што ги доловува сите идеи и чувства што ги вложуваме во нашата работа, без исклучок.“ 


Rodney Rothman
Режисер и косценарист

Bob Persichetti
„Откако го видовме BRAVIA MASTER Series од Sony, тој повеќе изгледа како да е наменет за во студио а не за домаќинства, во поглед на квалитетот што го гледаме и реалната слика.“


Bob Persichetti
Режисер 

Peter Ramsay
„Откако го видов демото за BRAVIA MASTER Series од Sony, верувам дека трудот што го вложивме е во добри раце.“


Peter Ramsay
Режисер

Процесор за слика X1™ Ultimate

Реална репродукција на сите оригинални мисли

За премин од филмови на телевизија е потребна дигитална компресија на содржините, а тоа влијае врз квалитетот на сликата. При создавањето на телевизорите MASTER Series сакавме да ја доловиме сликата на креаторот во форма на дигитален сигнал и да ги намалиме загубите во квалитет. За ова беше потребен подобар процесор. 

Предизвикот за конверзија

Тоа што креаторите го гледаат за време на снимањето се кодира пред да се пренесе до телевизорот, а потоа се декодира и конвертира за да се прикаже на екранот. Процесорот X1™ Ultimate ги намалува загубите во квалитетот на сликата при овој процес.

Обработка на сигнали со висока бит-стапка

При создавањето на процесорот за слика X1™ Ultimate ја следевме филозофијата „не се губи ниту еден бит“. Сигналите се обработуваат со извонредно висока бит-стапка, а потоа им се обновува оригиналниот квалитет. 

Детално прилагодување сигнали за одредени панели

Процесорот за слика X1™ Ultimate препознава разлики во карактеристиките на панелите и нивните видови, а потоа соодветно го прилагодува сигналот - најнапредно прилагодување што сме го создале досега. 

Вградување најдобри компоненти

Компонентите што нудат голема прецизност и се дел од процесорот за сигнали помагаат во задржување на деталите низ целата слика за да добиете врвна реалност и приказ на телевизорот. 

Нашите професионалци, од објективи па сè до дневната соба

Во 2000 година, нашиот тим за телевизори започна соработка со Sony Pictures Entertainment за режимот за кино - првата функција за квалитет на слика кај телевизорите за создавање домашно кино. Оттогаш работевме заедно за да стандардизираме нови формати како што се 4K и HDR, така што гледањето филмови во домот е најблиску до замислата на креаторот досега.

Професионалци од индустријата ги пофалија MASTER Series

Погледнете какви пофални зборови доби MASTER Series од врвни професионалци во филмската и телевизиската индустрија.

Иновација за гледање во домовите.
Екосистемот на Sony и Netflix.

Благодарение на технолошките напредоци, моќта на телевизијата за изразување на замислите и инспирациите на креаторите никогаш не била подобра. Како резултат на тоа, гледачите може да уживаат во најразлични содржини за забава исполнети со возбудливи и прекрасни слики во своите домови. Многу години досега, Sony и Netflix ја предводеа индустријата и ја обликуваа иднината на телевизијата и работеа директно со креаторите за да ги пренесат нивните приказни на љубителите на забава низ целиот свет. По создавање на врвните технологии како 4K и HDR, корисниците добиваат доживувања како во кино во нивните удобни дневни соби.

Потребна е претплата за проследување од Netflix

Netflix активно инвестира во создавањето оригинални програми користејќи ги најновите стандарди за видео, а заедно со Sony создаде Netflix Calibrated Mode за да го зачува квалитетот на сликата. Овој режим е специјално создаден да го репродуцира истиот квалитет на слика како главната снимка за проценка за телевизија, за да се зачува замислата и намерата на режисерот.

Вистинско партнерство

Погледнете како Netflix и Sony ја усовршиле бојата, контрастот и движењето во дневната соба со Netflix Calibrated Mode за да можете да уживате во забава како што ја замислиле креаторите.

Забава, така како што била замислена

Netflix Calibrated Mode им овозможува на корисниците да гледаат серии, филмови, документарци и други видови приказни на начинот на кој биле создадени и наменети за гледање.

Телевизија со филмски стандарди 

MASTER Series нуди квалитет на слика што е сличен на главните снимки што се користат како стандарден репер во филмските студија и може да прикажува забавни содржини на телевизорот во нивната идеална состојба. 

Возбуда како во кино кога сте во домот

Сега ентузијастите за забава го добиваат ова доживување во домот благодарение на MASTER Series кој, заедно со Netflix Calibrated Mode, верно ги репродуцира содржините со кои приказните стануваат реалност.

Усовршена калибрација за беспрекорни бои

Што ги привлекува луѓето да гледаат филмови? Креативниот процес го сочинуваат многу елементи како сценарија, обработка на сцени, уредување и градација на бои. Приказната на режисерот се реализира кога овие елементи верно ќе се репродуцираат на телевизорот за да уживате во прекрасно, емотивно и визуелно доживување. Најважна е репродукцијата на бои со која се откриваат изразите на лицата на актерите прикриени во сенка, дискретните детали при неочекуван блесок на светлина и постепените градации од темнина до светлина. MASTER Series прецизно се калибрира во фабриката за да можат еднаквоста и балансот на белата боја да ги исполнат потребите на професионалните креатори на содржини и да понудат доследни високи перформанси.

Лого за CalMAN
Зачувување на страста од креаторите на содржини

За обработка на варијантите на боите од процесот на производство, MASTER Series го поддржува софтверот Calman за автоматска калибрација со високи перформанси од Portrait Displays. Добивате врвна калибрација и детални прилагодувања што не се можни преку стандардните поставки на сликата, како и реалистична репродукција на бои што се верни на оригиналниот сигнал, а можат да се приспособат дури и при најмали промени на боите. MASTER Series им ги нуди на корисниците придобивките од софтверот Calman што го користат креаторите на видеосодржини за обработка по снимањето и работни процеси за контрола на квалитетот, што ја докажува нашата посветеност за создавање слики со прецизна калибрација на бои од професионална класа во домот.

Преземете брошура
Калибрација на BRAVIA со Calman