Раскажување приказни

За создавање кратки видеоснимки што ќе ја отсликаат вашата фантазија ви треба приспособлив и сигурен систем за снимање. Доколку сте почетник или сте дел од филмска екипа, Sony ќе ви обезбеди креативни опции за да ги подобрите вашите вештини.

Sony
Флексибилноста на системот од Sony.

Вашата опрема треба да може да еволуира паралелно со вашите содржини. Со системот од Sony можете да усогласувате профили за слики од различни фотоапарати заради доследност и да ги користите надворешните приклучоци за надградба на вашиот фотоапарат. Фотоапаратите од Sony нудат решение за сите креативни идеи!

Видеоснимки со неверојатен квалитет

Снимајте видеоснимки со најдобриот 4K-квалитет! Нашата технологија создава остри и природни слики, тоновите на кожата се прецизни, можно е снимање без отсекување, а повеќето модели нудат фотографирање со различни профили за слики за да внесете лични елементи во содржините. 

4K
Sony
Додадете кино изглед на вашите видеоснимки!

Со профилите S-LOG/S-GAMMUT и HLG од Sony може да ги прилагодувате боите и експозицијата без загуби во квалитетот на сликата и максимално да ја зголемите динамиката во вашата слика. Благодарение на нашата технологија за сензори, овие опции не се достапни само кај нашите врвни фотоапарати, туку и кај компактните и стандардните модели.

Еден приклучок - Искористете ги придобивките од објективите.

Добијте го саканиот изглед за вашите видеоснимки со повеќе од 80 објективи за вашиот фотоапарат од Sony. Широк агол за во мали студија, брза решетка за да се истакнете наспроти заднината, прекрасно дефокусирање, објектив со зум за различни кадри... ви нудиме квалитетни објективи за вашите потреби.

Sony
ZV-E10 Дознајте веднаш ALPHA 7IV Дознајте веднаш FX3 Дознајте веднаш
ZV-E10 ALPHA 7IV FX3
Најдобро за

Аматерски раскажувач на приказни

Напреден раскажувач на приказни

Професионалци и хонорарци

Формат

APS-C

APS-C

Целосна слика

Целосна слика

Целосна слика

Целосна слика

Леќа

Заменливи

60+ достапни објективи

Заменливи

60+ достапни објективи

Заменливи

60+ достапни објективи

Квалитет на видео

4k со 30p

Full HD до 120p

4k 60p

Full HD до 120p

4k 120p

Full HD до 240p

Автоматски фокус

Во реално време

AF на очи

Во реално време

AF на очи (човек/ животно / птица)

Во реално време

AF на очи

Формати за снимање

4:2:0 8 бита

H264

4:2:2 10 бита

H264/H265

4:2:2 10 бита

H264/H265

SLOG/S-CINETONE

Да/Не

Да / Да

Да / Да

Стабилизација

Дигитална / Во зависност од објективот

Дигитална + вградена (IBIS) / Во зависност од објективот

Оптичка во зависност од објективот / Дигитална

Влез за микрофон

Да

Да

Да

Излез за слушалки

Да

Да

Да

ZV-E10 

Аматерски раскажувачи на приказни

Вид: Без огледало | Сензор: APS-C | Објектив: 60+ достапни модели | Резолуција: 4k со 30p, FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | 
Резолуција на фотографии: 24,2 MP | LCD-екран: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 343 гр. | Големина: 115 x 64 x 45 мм

• Добијте ново ниво на 4K-квалитет со голем сензор
• Добијте креативен изглед со профилите за слики
• Видеоснимки со забавени движења во Full HD со 120p

Најдобро за

Просечни креатори
Луѓе кои патуваат
Хибридни фотографи (видео/фотографии)

ZV-E10
Препорачани објективи
SELP1020G
E PZ 10-20 мм F4 G

SELP1020G

SEL15F14G
E 15 мм F1,4 G

SEL15F14G

SELP18105G
E PZ 18-105мм F4 G OSS

SELP18105G

Препорачана галантерија
GP-VPT2BT
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач

GP-VPT2BT

ECM-B10
Микрофон со насочување

ECM-B10

ECM-G1
Микрофон со насочување

ECM-G1

Alpha 7 IV

Напреден раскажувач на приказни

Вид: Без огледало | Сензор: Целосна слика | Објектив: 60+ достапни модели | | Резолуција: 4k 60p, FHD 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење
| Резолуција на фотографии: 33,2 MP | LCD-екран: 3-инчен со променлив агол| Тежина: 659 гр. | Големина:   131 x 96 x 80 мм

• Професионален 4K-изглед со сензор за целосна слика
• Обемни професионални опции за звук преку интерфејсот за дигитален звук
• Вистински хибриден фотоапарат за фотографирање и снимање
• Напредни перформанси за видео со уникатни функции за AF

Најдобро за

Искусни креатори
Луѓе кои истражуваат/патуваат
Раскажувачи на приказни со видео/фотографии

Alpha 7 IV
Препорачани објективи
SEL24105G
Објектив FE 24-105 мм F4 G OSS

SEL24105G

SEL20F18G
FE 20 мм F1,8 G

SEL20F18G

SELP1635G
FE PZ 16-35 мм F4 G

SELP1635G

Препорачана галантерија
ECM-B10
Микрофон со насочување

ECM-B10

ECM-B1M
Микрофон со насочување

ECM-B1M

FX3

Слобода при снимањето

Вид: Без огледало | Сензор: Целосна слика | Објектив: 60+ достапни модели | | Резолуција: 4k 120p, FHD 240p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 12,2 MP LCD-екран: 3“ со променлив агол | Тежина: 640 гр. | Големина:   129,7x77,8x84,5 мм

• Професионален 4K-квалитет со професионални кодеци
• Одлична преносливост и профил на слика S-CINETONE
• Професионални опции (светлосни индикатори, повеќе копчиња за снимање и приклучоци за монтирање механизми за стабилизација)
• Снимање во 16-битен RAW-формат преку HDMI, можност за прикачување XLR-рачка

Најдобро за:

Професионално раскажување приказни
Сниматели-хонорарци

најдобро за
Препорачани објективи
SELP28135G
FE PZ 28-135мм F4 G OSS

SELP28135G

SEL2470GM2
FE 24-70 мм F2,8 GM II

SEL2470GM2

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

Препорачана галантерија
ECM-B1M
Микрофон со насочување

ECM-B1M

XLR-K3M
Комплет со XLR-адаптер

XLR-K3M

UWP-D27
ПАКЕТ СО БЕЗЖИЧЕН МИКРОФОН

UWP-D27