ПРЕНОСЛИВО ДИГИТАЛНО DAB/DAB+ РАДИО

Сите спецификации и функции

XDR-S60DBP

Бои, димензии и тежина

Варијанти на бои
Црна, бела, црвена
Димензии (Ш x В x Д)
240 мм × 135 мм × 85 мм
Тежина (кг)
1,3 (вклучувајќи и батерии)

  Влезови / излези

Влезен приклучок
Приклучок за слушалки (3,5мм мини стерео приклучок)

Моќност

Извор на напојување
Адаптер за наизменична струја (DC влез од 5V) или батерии
Тип на батерија
3 x LR14 батерии (големина C)
Траење на батеријата
прибл. 16 ч. за DAB/DAB+ со алкални батерии од Sony прибл. 14 ч. за FM со алкални батерии од Sony прибл. 24 ч. за слушање преку аудио влезот со алкални батерии од Sony

Музика

Контрола на јачина на звук
ДА
Звучник (мм)
Прибл. 102 мм дијаметар
Звучнички систем
Моно звучник
Излезна моќност
1 W

Радио

FM прием
ДА
DAB/DAB+
ДА / ДА
Однапред поставени
FM:5 ; DAB/DAB+: 5
Антена (FM)
Телескопска антена

Функционалност

Функција за приказ
DAB информации / FM RDS
Тајмер за заспивање
ДА, можност за избор (60/45/30/15/исклучено)
Прикажување на времето
ДА

Екран

LED/LCD боја
Бела
Екран
4 реда x 16 знаци
Предупредување за слаба батерија 
ДА

Опции на бои

redwhiteblack

Функции

DAB/DAB+/FM приемник

Дигитално радио кое се одликува со DAB/DAB+ (Band III) за огромен избор на станици, како и однапред поставени станици за почеток

Дизајн со ретро стил

Уживајте во оригинален класичен дизајн во домот или надвор од домот

Квалитет на звукот

Дигитален прием со одличен звук и аудио квалитет од Sony, за слушање без пречки

Преносливост

Компактниот и стилски дизајн ви овозможува да го понесете дигиталното радио насекаде - во затворен или отворен простор додека патувате

Дизајн со прекрасни бои

Достапни се три варијанти на бои: Црна, бела, црвена

LCD екран

Добијте приказ на информации од DAB+/DAB програмите на 4-линискиот LCD екран со придвижување на текст

Однапред поставени станици

Едноставен пристап до вашите омилени станици со 5 x DAB/DAB+ и 5 x FM станици

Тајмер за исклучување и часовник

Поставете го дигиталното радио да се исклучува според вашиот животен стил

Работи на батерија или на струја

Се напојува преку електричен приклучок или со батерии за користење во движење

Приклучок за слушалки

Поврзете ги вашите слушалки и слушајте ги омилените станици без никој да ви пречи