Проследување во живо

Голем број решенија за проследување во живо содржат веб-камери кои, за жал, го намалуваат квалитетот на сликата. Направете ги вашите содржини подобри од конкуренцијата со Sony - нашите фотоапарати ќе ги направат вашите содржини попријатни за гледање, за поголемо задоволство кај публиката.

Едноставно поставување за проследување во живо
Едноставно поставување за проследување во живо

Победете ја конкуренцијата со снимање при слаба осветленост, повеќе објективи и опции за поврзување. Сензорите за целосна слика и APS-C од Sony нудат повеќе детали при слаба осветленост и поголем избор на објективи, а сензорите од тип 1’’ нудат квалитетно, помало и сè-во-едно решение. 

Совршено снимање звук 

• Вградениот микрофон снима јасен звук пред фотоапаратот
• Впарете компатибилни фотоапарати со широката палета на безжични микрофони од Sony што снимаат професионален звук.

Компактниот и дискретен безжичен микрофон ќе биде ваш најдобар придружник за проследување кон интернет!

Совршено снимање звук
Наменски објективи за проследување
Наменски објективи за проследување 

Кога станува збор за проследување кон интернет, вообичаено субјектот е блиску до фотоапаратот. Затоа препорачуваме користење објективи со широк агол на гледање како:
• 10-18 мм f4 (ZV-E10)
• 16-35 мм f4 (ZV-E1)
• 20 мм f1,8 G (ZV-E1)

Претворете ги вашите фотоапарати од Sony во веб-камери!

Апликацијата Imaging Edge Webcam од Sony ќе го претвори вашиот фотоапарат од Sony во веб-камера и ќе го подобри квалитетот на содржините што ги проследувате. Лесно се поставува и бесплатна е!

Sony
Опција 1 : Поддршка за UVC/UAC*
Sony
Опција 2 : Imaging Edge Webcam**

*За компатибилноста ве молиме проверете го веб-сајтот на Sony
**:компатибилност со 37 фотоапарати од февруари 2021 година. За најновите модели за кои важи ова, погледнете на страницата за поддршка на Imaging Edge Webcam

ZV-1 II Дознајте веднаш ZV-E10 Дознајте веднаш ZV-E1 Дознајте веднаш
ZV-1 II ZV-E10 ZV-E1
Најдобро за

Едноставно проследување

Креативно проследување

Професионално проследување

Формат

1 инч

1 инч

APS-C

APS-C

Целосна слика

Целосна слика

Леќа

Фиксно

(еквивалент на 18-50 мм)

Заменливи

70+ достапни објективи

Заменливи

70+ достапни објективи

Квалитет на видео во живо

HD 720p 30p

HD720p 30p​

4k 30p FHD 60p​

Автоматски фокус

Во реално време

AF на очи

Во реално време

AF на очи

Во реално време

AF на очи

LCD-екран со променлив агол

Да

Да

Да

Компатибилност со UVC/Creators’ App

Да/да

Да/не*

Да/да

Влез за микрофон

Да

Да

Да

Полнење преку USB

Да

Да

Да

Микрофон со насочување

Да

Не

Да

*Достапна е апликацијата Imaging Edge Mobile.

ZV-1 II
Лесен за користење и компактен

Вид: Компактен | Сензор: 1 инч | Објектив: Фиксен 18-50 мм | Резолуција: 4K со 30p FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 20,1 MP | LCD-ЕКРАН: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 292 гр. | Големина: 105,5 x 60 x 46,7 мм

• Проследување филмски содржини
• Широкоаголен објектив, еквивалент на 18-50 мм
• Проследување од видот „приклучи и репродуцирај“ (компатибилност со UVC/UAC)

Најдобро за:

Брзо поставување за проследување
Системи што не се фиксни

најдобро за
Препорачана галантерија за ZV-1 II:
FE 20 мм F1,8 G
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач

GP-VPT2BT

FE PZ 16-35 мм F4 G
Микрофон со насочување

ECM-G1

FE 24-70 мм F2,8 GM II
Микрофон за проследување

ECM-W3

ZV-E10 

Подобрете го вашето проследување

Вид: Без огледало | Сензор: APS-C | Објектив: 60+ достапни модели | Резолуција: FHD 720p 30P | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | 
Резолуција на фотографии: 24,2 MP | LCD-екран: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 343 гр. | Големина: 115 x 64 x 45 мм

• Добијте подобро ниво на квалитет на слика со голем APS-сензор
• Проследувајте без потреба од картичка за снимање со помош на Imaging Edge Webcam

Најдобро за

Фиксна опрема во студио
Креативни проследувачи               

ZV-E10
Препорачани објективи
E 11 мм F1,8
E 11 мм F1,8

SEL11F18.SYX

E 15 мм F1,4 G
E 15 мм F1,4 G

SEL15F14G

E PZ 10-20 мм F4 G
E PZ 10-20 мм F4 G

SELP1020G

Препорачана галантерија
E 11 мм F1,8
Безжичен микрофон/микрофон за проследување

ECM-S1

E 15 мм F1,4 G
Микрофон со насочување

ECM-B10

E PZ 10-20 мм F4 G
Микрофон за проследување

ECM-W3

ZV-E1
Професионално проследување

Вид: Без огледало | Сензор: Целосна слика | Објектив: 70+ достапни модели | | Резолуција: 4k 120p, FHD 240p | Технологија за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 12,1 MP | LCD-екран: 3” со променлив агол| Тежина: 410 гр. |
Големина: 121 x 72 x 54 мм

• Проследување со професионален изглед благодарение на големиот сензор за целосна слика
• Обемни професионални опции за звук преку интерфејсот за дигитален звук
• Проследувајте без потреба од картичка за снимање со помош на Imaging Edge Webcam
• Изразете го сопствениот визуелен стил со фотоапаратот благодарение на 10-те различни креативни изгледи

Најдобро за:

Професионални проследувачи

Професионални проследувачи
Препорачани објективи за ZV-E1
FE 20 мм F1,8 G
FE 20 мм F1,8 G

SEL20F18G

FE PZ 16-35 мм F4 G
FE PZ 16-35 мм F4 G

SELP1635G

FE 40 мм F2,5 G
FE 40 мм F2,5 G

SEL40F25G

Препорачана галантерија за ZV-E1
E 11 мм F1,8
Безжичен микрофон/микрофон за проследување

ECM-S1

E 15 мм F1,4 G
Микрофон за проследување

ECM-W3

E PZ 10-20 мм F4 G
Микрофон со насочување

ECM-B1M