Слика од Контролер со безжична технологија BLUETOOTH® за паметни телефони за во автомобил
Слика од Контролер со безжична технологија BLUETOOTH® за паметни телефони за во автомобил
Слика од Контролер со безжична технологија BLUETOOTH® за паметни телефони за во автомобил
Слика од Контролер со безжична технологија BLUETOOTH® за паметни телефони за во автомобил
Слика од Контролер со безжична технологија BLUETOOTH® за паметни телефони за во автомобил
Слика од Контролер со безжична технологија BLUETOOTH® за паметни телефони за во автомобил
Спојте го паметниот телефон со стерео уредот во автомобилот

Контрола и поврзување се преку далечински управувач со Bluetooth®

Обединете го телефонот со стерео уредот во автомобилот за контрола на повици, музика и многу повеќе. Овој далечински управувач со Bluetooth® нуди гласовна контрола и има интуитивно дизајнирана тастатура, за да го користите паметниот телефон без да го тргнете погледот од патот. Ви треба само AUX влез и напојување преку USB приклучок или запалката за цигари.

Конверзија на аудио сигналот
Поврзување преку Bluetooth® со NFC

Фабричкиот стерео уред во автомобилот сега ќе користи функции преку Bluetooth® и ќе можете да се поврзете со еден допир, благодарение на NFC.

Гласовна контрола
Гласовна контрола

Активирајте ја гласовната контрола со еден допир и почнете да го контролирате паметниот телефон – компатибилност и со iOS и со Android.

Интуитивна тастатура
Интуитивен далечински управувач

Интуитивно дизајнираната тастатура на далечинскиот управувач овозможува лесно менување на песни и одговарање на повици, без да ви го одвлече вниманието од патот.

Едноставно поврзете се и репродуцирајте

Лесно поставување со AUX и USB

Не се потребни сложени поставувања. Сè што ви е потребно за да почнете со користењето е USB приклучок за напојување и AUX влез. Немате USB? Нема проблем, приклучете го USB адаптерот во запалката за цигари во автомобилот или излезниот приклучок од 12 V.

Поставете го за неколку секунди

Поврзете го Bluetooth® адаптерот директно во стерео уредот во автомобилот, активирајте Bluetooth® на паметниот телефон и тоа е сè.

Гласовна контрола

Преземете ја контролата врз музиката и повиците преку гласовната контрола и далечинскиот управувач.

Адаптер за Bluetooth®

Приклучете го адаптерот во стерео уредот во автомобилот и изворот за напојување.

Паметен телефон

Поврзете го паметниот телефон безжично со адаптерот со Bluetooth® технологија.

Поврзување со еден допир преку NFC

Воспоставете Bluetooth® врска со вашиот паметен телефон со Android со само еден допир, благодарение на NFC за поврзување со еден допир.

NFC и Bluetooth®
Контролирајте сè со вашиот глас

Кажете му на далечинскиот управувач за паметни телефони што сакате да слушате. Нашата нова апликација за гласовна контрола за Android овозможува исчитување на пораките, воспоставување повици или проверка на временската прогноза, без да ги тргнете рацете од воланот.

Притиснете за да започнете
Притиснете за да започнете

Активирајте ја гласовната контрола со едно притиснување на далечинскиот управувач.

Siri Eyes Free
Преземете ја контролата со Siri Eyes Free

Кажете ѝ на Siri да воспостави повик, да напише текстуална порака или да пушти музика.

Лесна навигација, пријатно слушање

Контролирајте го зумирањето на мапата преку апликацијата за навигација Waze™ или контролирајте ја јачината на звукот со тркалцето на далечинскиот управувач.

Спецификации и функции

Преземете ја контролата, почнувајќи од повици и пораки па сè до музика и навигација, со овој паметен далечински управувач за во автомобил. Гласовната контрола и интуитивно дизајнираната тастатура ви овозможуваат да го користите телефонот без да го тргнете погледот од патот. Сè што ви е потребно за да почнете со користењето е AUX влез и напојување – преку USB приклучок или запалката за цигари.
  • Преземете ја контролата со вашиот глас

  • Лесно поврзување преку Bluetooth® со NFC™ со еден допир

  • Интуитивна тастатура за едноставна репродукција на музика

  • Едноставно поставување преку USB и AUX влезот

  • Лесна навигација за време на патувањето со апликацијата Waze и нејзината функција за зумирање со тркалцето

Дизајн
Тастатура на далечинскиот управувач: прилагодлива закосена подлога
Сензори
IR (SIRCS)
Компатибилен оперативен систем и возило
Android и iOS (само iOS со Siri), автомобили со AUX влез

Што има во пакетот

Микро USB кабел, мини стерео аудио кабел, двострана лента и упатство за користење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат