SRS-XE300

Споделете радост со гласна музика

Звучникот XE300, кој е издржлив, пренослив и има издржлива батерија, нуди исто уживање во звукот за сите присутни на вашата локација. Звучникот XE300 го распространува звукот за да можат сите на забавата да уживаат во истиот звук.

Функции за повици
LIVE LIFE LOUD

Животот треба да се живее максимално. Тоа значи да се соберете со пријателите, да ја засилите музиката максимално и да танцувате цела ноќ на јасен и богат звук. Со нашите звучници од серија X ќе можете максимално да ги искористите сите моменти, да организирате забави што ќе ги паметите засекогаш и постојано да го живеете животот гласно.

Разгледајте го звучникот SRS-XE300
Пораспространет звук за подобри забави 

XE300 има линиски дифузер што го распространува звукот како никогаш досега. А благодарение на неговата пренослива големина и батерија што трае до 24 часа, тој ќе ви биде совршен партнер за следната забава.

Слика од преносливиот безжичен звучник SRS-XE300 од серија X
Два пасивни радијатори

Двата пасивни радијатори создаваат моќен бас.

Икона за батерија
Батерија до 24 ч./откривање амбиентален шум

XE300 нуди репродукција до 24 часа со полна батерија, што значи дека едно полнење ќе биде доволно за цела забава. Технологијата на Sony за чувствителни микрофони и откривање амбиентален шум придонесуваат за помало трошење на батеријата при надворешна употреба.

Икона за брзо полнење
Брзо полнење

Ако немате многу време за подготовка, не грижете се. Брзото полнење ви нуди време на репродукција од 70 минути со полнење од само 10 минути.

Икона за грижа на батеријата
Грижете се за батеријата

Функцијата за грижа на батеријата спречува прекумерно полнење и ја чува батеријата во оптимална состојба подолг период. Оваа функција може да се вклучи преку апликацијата Sony | Music Center.

Слика од човек со својот лаптоп и пренослив безжичен звучник SRS-XE300 од серија X
Уживајте во поквалитетни повици со поништување на ехото

Подобрете ги состаноците и повиците со поништување на ехото. Тоа овозможува да говорат двајца во исто време. Исто така, звукот може да го исклучите веднаш со практичното копче MIC Mute, поставено десно на звучникот. Со функцијата за поврзување повеќе уреди може да поврзете два уреди истовремено.

Sony | Music Center

Оптимизирајте ги поставките за звук, изберете листа за репродукција, преминете на следната песна и контролирајте ја функцијата Party Connect. Управувајте со вашите уреди преку вашиот телефон со апликацијата Sony | Music Center.

Икона за апликацијата Sony I Music Center
Слика од човек кој танцува
Забавни функции со Fiestable

Контролирајте забавни функции како контрола со гестикулации и контроли за диџеи.

Лого за Преземете од Google Play

Sony | Music Center за Android

Лого за Преземете од App Store

Sony | Music Center за iOS

Спецификации и функции

Звучникот XE300 е совршен за подобрување на вашата забава со квалитетен звук. Линискиот дифузер го испраќа звукот насекаде без да му го намали квалитетот. А благодарение на издржливата батерија, преносливата големина и импресивната издржливост, овој звучник ќе ви биде совршен партнер за следната забава, независно каде ќе ја организирате.
  • Поширок звук со линиски дифузер

  • X-Balanced Speaker Unit за моќен и јасен звук

  • Ознака IP67 за отпорност на вода и прав

  • Траење на батеријата до 24 часа и брзо полнење

  • Пренослива големина за да го носите насекаде

ВИД НА ЗВУЧНИК
Целосен опсег (линиски дифузер)
ГОЛЕМИНА НА ЗВУЧНИК
Целосен опсег: 49 мм x 71 мм
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА
Прибл. 24 часа
ВЛЕЗНИ И ИЗЛЕЗНИ ПРИКЛУЧОЦИ
USB од тип C
ОПСЕГ НА ПРЕНОС НА ФРЕКВЕНЦИИ
20 Hz-20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина