ПРЕНОСЛИВИ

Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™

SRS-XB31
Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™

redyellowbluewhiteblack

Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB31 со EXTRA BASS™

Функции

Засилете ги вашите омилени хитови со EXTRA BASS™.

Засилете го секој ритам и внесете енергија на забавата благодарение на EXTRA BASS™. 

Режим за ЗВУК ВО ЖИВО 

Слушајте ја вашата музика на поинаков начин со режимот за ЗВУК ВО ЖИВО. Внесете енергија во забавата со уникатен тродимензионален звук - создавајќи атмосфера како на концерт каде и да одите.

Како работи режимот за ЗВУК ВО ЖИВО

Звучниците на SRS-XB31 се внимателно дизајнирани за да ви овозможат реално тродимензионално доживување. Сините линии покажуваат како звучниците поставени под агол со новата технологија DSP ја распространуваат музиката на поголема површина, создавајќи атмосфера како на концерт каде и да се наоѓате.

Два звучници од 48 мм

Звучникот од 48 мм создава моќен звук и бас

Звучник засилен со мика

Цврстиот и лесен конус на звучникот, изработен од влакна засилени со мика (MRC), го подобрува квалитетот на звукот.

Линиска светилка

Без светилки за забава нема забава, а новите линиски светилки на SRS-XB31 се наоѓаат околу звучникот. 

Трепкачка светилка 

Трепкачката светилка на SRS-XB31 создава атмосфера како на забава. 

Внесете дополнителна енергија на забавата со Party Booster

Со допирање на звучникот на различни места тој ќе репродуцира различни звуци - скреч, тапан, бас и ѕвоно. Контролирајте ја јачината на звукот според применетата сила - допрете нежно за тивок звук или удрете силно за гласен звук.

Уживајте во гласна музика со безжичниот Party Chain

Уживајте во истата песна со безжичниот Party Chain. Поврзете најмногу 100 безжични звучници преку технологијата Bluetooth®, а музиката и светилките ќе се синхронизираат за да танцувате во ист ритам.  

Контролирајте ја забавата со апликацијата Sony | Music Center

Контролирајте ја забавата од подиумот за танцување со апликацијата Sony | Music Center - избирајте омилени листи за репродукција, поставувајте следна песна, менувајте ги шемите за осветлување и режимите за звук.

Потполно отпорен на прав

SRS-XB31 е отпорен на 'рѓа, така што не само што изгледа добро, туку и може да го потопите во морска вода без проблем. 

Може целосно да се мие и е водоотпорен

Ознаката IP67 укажува дека вашиот звучник може да се потопи во вода, а благодарение на висококвалитетниот материјал изработен во Јапонија може да се мие без никаков проблем. 

Потполно отпорен на прав

Благодарение на ознаката IP67, звучникот може да го носите на плажа, планина, пустина или каде што ќе посакате - SRS-XB31 ќе продолжи со репродукција без разлика колку е правлива површината.

Долгo траење на батеријата

Батеријата со траење до 24 часа му овозможува на SRS-XB31 да ве забавува подолго отколку што може да издржите.Дури и кога е вклучен режимот EXTRA BASS, може да се забавувате до 14 часа

Безжичен звук преку технологијата BLUETOOTH® и NFC™

Проследувањето преку BLUETOOTH® и поврзувањето преку NFC™ го олеснуваат проследувањето на вашите листи за репродукција.

USB-приклучок за полнење

Дали батеријата на паметниот телефон е слаба? Приклучете го во USB-приклучокот што е поставен странично на SRS-XB31 за да ја наполните батеријата.

Едноставна контрола преку копче

Не мора да користите никаков уред за да ракувате со звучникот SRS-XB31. Користете ги само копчињата на вашиот звучник за сè што ви е потребно.

Спецификации

Внесете енергија на забавата со безжичниот звучник SRS-XB31. Уживајте во тродимензионално доживување како на концерт и подобрете ја атмосферата со Party Booster и трепкачки светилки.
  • Звук со EXTRA BASS™ и режим за ЗВУК ВО ЖИВО

  • Звучни ефекти со Party Booster

  • Збогатете ја забавата со трепкачки светилки

  • Отпорен на вода и прав (со ознака IP67)

  • Траење на батеријата до 24 часа(EXTRA BASS: до 14 часа)

Вид на звучникот
Комплетна палета
Димензии на звучник
48 мм
Траење на батеријата
Прибл. 24 часа (стандарден режим / исклучено осветлување) Прибл. 14 часа (режим EXTRA BASS / вклучено осветлување)
Влезни и излезни приклучоци
Мини стерео приклучок (влез), приклучок USB A (само DC-излез), микро USB (DC-влез)
Фреквентен опсег на пренос
20 Hz - 20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz)

Што има во пакетот

Микро USB кабел

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина