Слушнете колку далеку одат
вашите слушалки WH-1000XM5

Уживајте во звукот и извлечете максимум од вашите нови слушалки WH-1000XM5. Тука ќе дознаете како да ги користите и приспособувате лесно достапните функции за да го прилагодите звукот по ваша желба.

Откријте што сè можат да ви понудат вашите слушалки


Запознавање
Прво користење на вашите слушалки

Има три начини за впарување на WH-1000XM5 со вашиот уред.

Google Fast Pair
Google Fast Pair

Ставете ги слушалките во режим на впарување во близина на вашиот телефон со Android и Fast Pair ќе ги поврзе со еден допир. 

Swift Pair
Swift Pair

Кога ќе го изберете режимот за впарување, на уредите со Windows 11 или Windows 10 во близина ќе се прикажат инструкции за впарување.

Рачно впарување
Рачно впарување

При првото вклучување на слушалките, режимот за впарување се активира автоматски. За секое следно впарување треба да го притиснете и задржите копчето за вклучување 5 секунди. Индикаторот ќе почне да трепка по двапати и ќе ја слушнете пораката „впарување“.


Headphones Connect
Извлечете максимум од вашите
слушалки WH-1000XM5 со Sony| Headphones Connect

Преземете Sony | Headphones Connect за да ги прилагодите поставките, како поврзување со повеќе уреди, контроли за брз пристап, режим за амбиентален звук и многу повеќе. Многу од поставките спомнати на оваа страница може да се прилагодат по ваша желба преку апликацијата.

За да пристапите до сите достапни функции во апликацијата мора да се најавите или да направите сметка.

Контроли чувствителни на допир

Слушалките WH-1000XM5 имаат поставки за интуитивна контрола на допир - на пример, притиснете го копчето на левата страна за да преминете од режим за поништување на шум во режим за амбиентален звук или, пак, допрете ја подлогата на допир на десната страна за да репродуцирате или да ја паузирате музиката, да прескокнувате песни, да ја менувате јачината на звукот и многу повеќе.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Како да ги користите контролите на допир

Погледнете го ова видео за да дознаете како да ја контролирате репродукцијата, јачината на звукот, дојдовните повици и многу повеќе, со помош на практичните контроли на допир.

Поврзување со повеќе уреди

Поврзете ги вашите слушалки со два уреди со Bluetooth® истовремено, за да можете да чекате дојдовни повици на едниот уред и да слушате музика од другиот уред. 

Функции за звук
Приспособлива контрола на звук 

Со приспособливата контрола на звукот, апликацијата Headphones Connect открива што се случува околу вас и ги прилагодува поставките за поништување шум или контрола на амбиенталниот звук.

2 слики од Headphones Connect што ги прикажуваат поставките за приспособлива контрола на звук и како се вклучува откривањето движења
Активирање и прилагодување приспособлива контрола на звук

Отворете ја апликацијата Headphones Connect и вклучете ја за да го користите нејзиниот зададен режим за откривање. 

Ако сакате да го приспособите, тогаш прилагодете ги поставките за поништување шум или снимање надворешни звуци во апликацијата.

Оптимизирано менување
Оптимизирано менување на поставките

Оваа функција учи како ги користите слушалките кога е активна приспособливата контрола на звукот и ги менува поставките во оптимално време.

Активирајте ја функцијата и следете ги пораките за да се најавите на вашата сметка на Headphones Connect.

Поставки врз основа на движења

Апликацијата Headphones Connect открива што се случува околу вас и што правите. Потоа автоматски ги прилагодува поставките како поништување на шум и амбиентален звук. На пример, ако трчате, нивото на амбиентални звуци може да се зголеми, или да се намали ако седнете во кафе-бар.


2 слики од Headphones Connect што прикажуваат како да изберете режими за движења и да ги промените поставките по ваша желба
Како да почнете да користите поставки врз основа на движења

Во Headphones Connect, во поставката за приспособлива контрола на звук, овозможете „Откривање движења“ за да почнете со зададените поставки за откривање.

Може да ги задржите зададените поставки или да ги промените, на пример, да го зголемите нивото на амбиентален звук кога пешачите за да слушате сè околу вас.Поништување шум и фокусирање гласови

Изолирајте се од светот и слушајте тоа што сакате - ништо или само гласови.

Како да го прилагодите поништувањето на шумот

Не пропуштајте ги омилените звуци, независно каде се наоѓате. Приспособливата контрола на звукот го поништува надворешниот шум, а воедно ги пропушта гласовите за да не пропуштите важни известувања, на пример, при секојдневните патувања.

Со поништување на шум
Менување на поставките според локацијата

Поставете ги слушалките да ги менуваат поставките по ваша желба за местата што редовно ги посетувате.


Speak-to-Chat

Поставете ги слушалките, за кога ќе сакате да разговарате, сè што ќе треба да направите е да почнете да зборувате.

Квалитет на звукот

Прилагодете ги поставките на еквалајзерот и поставките за проследување и зголемување на квалитетот за да уживате во подобро доживување при слушањето.

Прилагодете го звукот по ваша желба

Пронајдете звук што е совршен за вас и содржините што ги слушате со помош на еквалајзерот, поставките за висококвалитетен Bluetooth и подобрување на звукот со DSEE Extreme.

Уживајте во звук од сите страни

Дознајте како да уживате во ново аудиодоживување со револуционерниот 360 Reality Audio.

Опкружете се со звук од сите страни со 360 Reality Audio

360 Reality Audio нуди прекрасно музичко доживување со кое вашите слушалки WH-1000XM5 создаваат сферично звучно поле од 360 степени - за да уживате во музика од сите страни. Отворете ја апликацијата Sony | Headphones Connect за да започнете.

Како да слушате 360 Reality Audio

Почнете да слушате 360 Reality Audio и дознајте како да проследувате песни со 360 Reality Audio од телефонот.

Практични функции

Дознајте како работат функциите за гласовен помошник, сензор за носење и брзо полнење.

Гласовен помошник

Дознајте како да користите гласовен помошник со вашите слушалки WH-1000XM5. Треба само да кажете „Hey Google, what is the weather today?“ за да одлучите дали да го понесете палтото пред да излезете.


2 слики од Headphones Connect што прикажуваат отворање на поставките за гласовен помошник и избирање на саканиот гласовен помошник.
Како да поставите гласовен помошник

Отворете ја апликацијата Headphones Connect и активирајте го гласовниот помошник од картичката за системот. Потоа изберете го гласовниот помошник што го користите (Google, Alexa, Siri) за да започнете.

Сензор за носење

Моментална пауза. Моментална репродукција.

Сензор за носење

Ако треба да ги извадите слушалките на кратко, музиката автоматски ќе се паузира. Кога ќе ги ставите повторно, музиката ќе продолжи од таму каде што сте престанале да слушате.

сензор за носење
Брзо полнење

Енергија за цел ден и брзо полнење.

Брзо полнење
Брзо полнење

Ако се брзате, брзото полнење ќе ви помогне многу. Со полнење од 10 минути ќе добиете време за репродукција до 5 часа!

Ако имате компатибилен USB PD AC-адаптер (не се испорачува), вашите слушалки ќе се полнат уште побрзо и ќе ви понудат енергија за 3 часа по полнење од само 3 минути.

Грижа по купувањето и поддршка
Чистење на вашите слушалки

Дознајте како да ги чистите вашите слушалки WH-1000XM5 правилно, без да ги оштетите.


4 слики од приклучоците на слушалките, начинот за нивно чистење, каде стојат во футролата за носење и како да ги чистите во футролата за носење.
Чистење на вашите слушалки

Ако слушалките се валкани, избришете ги со мека и сува крпа. Ако слушалките се многу валкани, натопете крпа со растворен неутрален детергент и исцедете ја добро пред да ги исчистите слушалките. Не користете разредувач, бензен или алкохол бидејќи можат да ја оштетат површината на слушалките или да предизвикаат други штети.

Ажурирања на фирмверот

Ажурирајте ги вашите слушалки со најновите верзии на фирмверот.

Најново ажурирање на фирмверот

Ако ја користите апликацијата Sony | Headphones Connect, таа ќе ве извести кога ќе има ново ажурирање за преземање.

Ажурирајте го фирмверот на слушалките со најновата верзија за да ги добиете сите подобрувања и корекции на грешки.

Ако сè уште не сте ја преземале апликацијата Headphones Connect, тогаш преземете ја преку линковите или QR-кодовите подолу.

ажурирање на фирмверот

Често поставувани прашања

Имате прашање што сакате да го одговориме? Прво погледнете тука и дознајте повеќе за најчесто поставуваните прашања од други корисници на слушалките WH-1000XM5.

Илустрирано лого со молив и пенкало
Водич за помош

Дознајте сè што треба да знаете за WH-1000XM5.

Илустрирано лого од човек кој носи слушалки
Поддршка и новости

Добивајте информации за најновите ажурирања на фирмверот, вести и известувања.