Одлични видеоснимки и улични слики

Снимено со α7 III од страна на Mike Will - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

„Објективите G Master од Sony се неопходна опрема за фотографирање на отворено. Брзиот и остар автоматски фокус ми овозможува секогаш да го доловам моментот, а острината низ целиот кадар ми овозможува да фотографирам со широк отвор на блендата и да добијам остра слика.“
                  Mike Will

                  Амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив за целосна слика од 35 мм со f/1,4 од Carl Zeiss

Снимено со α9 од страна на Amedeo Novelli - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe 

Објектив за целосна слика од 35 мм со f/1,4 од Carl Zeiss

Напреден објектив


Широкоаголен примарен објектив од 35 мм за целосна слика од ZEISS

Анти-рефлективниот слој T* од ZEISS ги минимизира одблесоците

SSM со директен погон за тивка и прецизна контрола на фокусот

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Дизајн отпорен на прав и влага

Прочитајте написи за овие производи
Објектив за целосна слика од 24-70 мм со f/4 од Carl Zeiss

Објектив од средна категорија


Објектив од 35 мм за целосна слика со стандарден зум од ZEISS

Фиксна максимална решетка F4 низ целиот опсег на зумот

Анти-рефлективниот слој T* од ZEISS ги минимизира одблесоците

Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасни ефекти на дефокусирање

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив за целосна слика од 24-70 мм со f/4 и OSS од Carl Zeiss

Снимено со α7 II од страна на Murat Pulat - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив за целосна слика од 35 мм со f/2,8 од Carl Zeiss

Снимено со α7S од страна на Alin Popescu - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив за целосна слика од 35 мм со f/2,8 од Carl Zeiss

Објектив од средна категорија


Примарен објектив од 35 мм за целосна слика од ZEISS

Светла максимална решетка од F2,8

Анти-рефлективниот слој T* од ZEISS ги минимизира одблесоците

Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасни ефекти на дефокусирање

Дизајн отпорен на прав и влага

APS-C 18-105 мм PZ f/4 G OSS

Основен објектив


Стандарден објектив со зум од серија G

Моторизиран зум до прибл. 6x

Фиксна максимална решетка F4

Кружна решетка со 7 ливчиња

Елементите од ED-стакло ефикасно ја намалуваат хроматската аберација

APS-C 18-105 мм PZ f/4 G OSS

Снимено со α6300 од страна на Dominic Fraser - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Портрети

Снимено со α6600

APS-C 16-55 мм f/2,8 G

Објектив од средна категорија

Компактен објектив за зумирање со APS-C-сензор, врвен квалитет и висока резолуција

Линеарен XD-мотор со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

Извонреден оптички дизајн со асферични елементи за висока резолуција низ целиот опсег на зумирање

Анти-рефлективен нано слој што ги елиминира одблесоците и отсјајот

Отпорност на прав и влага

Објектив за целосна слика со зум од 35 мм и f/1,8

Објектив од средна категорија

Стандарден примарен објектив со брза решетка F1,8 и одлични перформанси при слаба осветленост

Тивок и сигурен AF со следење при снимање и фотографирање

Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

Асферичен елемент за висока резолуција низ целата површина на сликата

Отпорност на прав и влага

Портрети

Снимено со α7 III

APS-C 35 мм f/1,8 OSS

Снимено со NEX-6

APS-C 35 мм f/1,8 OSS

Основен објектив


Повеќенаменски објектив со брза решетка од F1,8

Лесен и компактен со должина од прибл. 45 мм

Подобрени оптички перформанси за остри и јасни резултати

Вградена стабилизација на слика со оптички SteadyShot

Функционирањето е рамномерно, тивко и ненаметливо

APS-C 18-200 мм PZ f/3,5-6,3 OSS

Основен објектив


Моторизиран зум што е идеален за видеоснимки и документарни филмови

Фотографирајте со зголемување до 11x

Користете ги контролите за зумирање на фотоапаратот или објективот

Оптички SteadyShot со активен режим за снимање во движење

Фокусна должина еквивалентна на фотоапарат за целосна слика: 27-300 мм

APS-C 18-200 мм PZ f/3,5-6,3 OSS

Снимено со NEX-6

Објектив за целосна слика од 28 мм со f/2

Снимено со α7 II

Објектив за целосна слика од 28 мм со f/2

Основен објектив


Широк агол (28 мм) за пејзажи и многу повеќе

Брза максимална решетка од F2,0

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасни ефекти на дефокусирање

Дизајн што е отпорен на прав и влага

Линеарен мотор за тивко снимање видеоснимки

Леќа
лого
Не можете да го најдете тоа што го барате? 

Погледнете ја целата наша палета на објективи за видео и улично фотографирање тука.

БЕСПЛАТНА ПРОДОЛЖЕНА ГАРАНЦИЈА ОД ЕДНА ГОДИНА*

*Важат правила и услови - само одредени модели - не може да се додаде на други продолжени гаранции. 

Учете нови работи секој ден.

Бесплатни совети и написи од амбасадорите за обработка на слика на Sony Europe.