Прецизни спортски слики

Снимено со α9 од страна на Russ Ellis - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

„За фотографирање спорт ви требаат објективи со извонредна брзина за фокусирање објекти во движење што можат да ги издржат тешките услови во кои работат професионалните спортски фотографи. Објективите на Sony лесно ги исполнуваат и двата услови, а нудат и неверојатна острина, така што можам да ги доловам сите детали и емоции од спортот што го фотографирам.“
                  Russ Ellis

                  Амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 100-400 мм со f/2,8

Снимено со α9 од страна на Tomasz Markowski - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 100-400 мм со f4,5-5,6

Напреден објектив


Врвен објектив од серија G Master со извонреден телефото зум

Линеарен мотор и SSM со директен погон(DDSSM) за брза и прецизна контрола на фокусот на објективот

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Дизајн отпорен на прав и влага

Прочитајте написи за овие производи
Објектив G Master за целосна слика од 70-200 мм, f/2,8, OSS

Напреден објектив


Објектив со телефото зум од врвната серија G Master

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Кружната решетка со 11 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Вградена стабилизација на слика со оптички SteadyShot

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив G Master за целосна слика од 70-200 мм, f/2,8, OSS

Снимено со α9 од страна на Alex Farinelli - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Прецизни спортски слики

Снимено со α9

G-објектив за целосна слика од 200-600 мм и f/5,6-6,3 OSS

Објектив од средна категорија

G-објектив со извонреден телефото зум и врвен квалитет

SSM со директен погон за тивка контрола на фокусот со голема прецизност

Извонреден оптички дизајн со асферичен елемент и ED-стакло за висока резолуција низ целиот зум

Анти-рефлективен нано слој што ги елиминира одблесоците и отсјајот

Отпорност на прав и влага

APS-C 70-350 мм f/4,5-6,3 G OSS

Објектив од средна категорија

G-објектив со извонреден телефото зум и опсег на зголемување до 5x

Линеарен XD-мотор со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

Еден асферичен елемент и три ED-стакла за висока резолуција низ целиот опсег на зумирање

Оптички SteadyShot за рачно фотографирање без заматување

Дизајн што е отпорен на прав и влага

Прецизни спортски слики

Снимено со α6600

Објектив G за целосна слика од 70-200 мм со f/4 и OSS

Снимено со α6000

Објектив G за целосна слика од 70-200 мм со f/4 и OSS

Објектив од средна категорија


Телефото зум објектив од серија G со високи перформанси

Вградена стабилизација на слика со оптички SteadyShot

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Дизајн што е отпорен на прав и влага

Објектив G за целосна слика од 70-300 мм со f/4,5-5,6 и OSS

Објектив од средна категорија


Препознатливо дефокусирање со објектив G

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Стабилизација на слика со оптички SteadyShot

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив G за целосна слика од 70-300 мм со f/4,5-5,6 и OSS

Снимено со α6300 од страна на Danas Macijauskas - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

APS-C 18-135 мм f/3,5-5,6 OSS

Снимено со α6500

APS-C 18-135 мм f/3,5-5,6 OSS

Основен објектив


Стандарден објектив со APS-C-сензор и голем зум

Напреден оптички дизајн што содржи асферичен елемент за висока резолуција низ целата површина на сликата

Линеарен мотор со напредна технологија за брза, прецизна и тивка контрола на фокусот

Објектив за целосна слика од 24-240 мм со f/3,5-6,3 и OSS

Објектив од средна категорија


Широк агол од 24 мм за подинамични перспективи

10x зум

Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасни ефекти на дефокусирање

Вградена стабилизација на слика со OSS (оптички SteadyShot)

Дизајн што е отпорен на прав и влага

Објектив за целосна слика од 24-240 мм со f/3,5-6,3 и OSS

Снимено со α7R

APS-C 55-210 мм f4,5-6,3 OSS

Снимено со α5000

APS-C 55-210 мм f4,5-6,3 OSS

Основен објектив


Објектив со телефото зум и зголемување до 3,8x

Стабилизација на слика со OSS (оптички SteadyShot)

Тивок автоматски фокус со брз одзив за фотографии и видеоснимки

Оптика со високи перформанси и завршна обработка од алуминиумска легура

Еквивалент на фокусна должина од 35 мм: 82,5-315 мм

Леќа
лого

Не можете да го најдете тоа што го барате?

Погледнете ја целата наша палета на објективи за спорт тука.

БЕСПЛАТНА ПРОДОЛЖЕНА ГАРАНЦИЈА ОД ЕДНА ГОДИНА*

*Важат правила и услови - само одредени модели - не може да се додаде на други продолжени гаранции. 

Creative Ops