Брилијантни ноќни снимки

Снимено со α7R III од страна на Albert Dros - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

„Висококвалитетната оптика на Sony ми овозможува да фотографирам ноќни слики без напор. Често користам максимален отвор на блендата знаејќи дека моите слики ќе бидат остри. Ова, во комбинација со сензорите на фотоапаратите Alpha од Sony, несомнено добивам одлични слики.“
                  Albert Dros

                  Амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 24 мм со f/1,4

Снимено со α7R III од страна на Albert Dros - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 24 мм со f/1,4

Напреден објектив


Врвен примарен објектив од серијата G Master со голем опсег

DDSSM (SSM со директен погон) за тивка и прецизна контрола на фокусот на објективот

Кружната решетка со 11 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Двата XA-елементи (екстремно асферични) во оптичкиот дизајн ја подобруваат високата резолуција на G Master

Дизајн отпорен на прав и влага

Прочитајте написи за овие производи
Објектив за целосна слика од 50 мм со f/1,4 од Carl Zeiss

Напреден објектив


Стандарден примарен објектив со F1,4 од ZEISS

Слојот T* од ZEISS ги намалува одблесоците и отсјајот

Кружна решетка со 11 ливчиња за рамномерно дефокусирање

SSM (суперсоничен мотор) за брз и бесшумен автоматски фокус

Дизајн што е отпорен на прав и влага

Објектив за целосна слика од 50 мм со f/1,4 од Carl Zeiss

Снимено со α7R II

Објектив за целосна слика од 35 мм со f/1,4 од Carl Zeiss

Снимено со α9

Објектив за целосна слика од 35 мм со f/1,4 од Carl Zeiss

Напреден објектив


Широкоаголен објектив од 35 мм за целосна слика од ZEISS

Анти-рефлективниот слој T* од ZEISS ги минимизира одблесоците

SSM со директен погон за тивка и прецизна контрола на фокусот на објективот

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив G Master за целосна слика од 85 мм со f/1,4

Напреден објектив


Врвен примарен телефото објектив од серија G Master со среден опсег

Светла максимална решетка од F1,4

Кружната решетка со 11 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив G Master за целосна слика од 85 мм со f/1,4

Снимено со α7R II од страна на Virgo Haan - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Брилијантни ноќни снимки

Снимено со α6600

APS-C 16-55 мм f/2,8 G

Објектив од средна категорија

Компактен објектив за зумирање со APS-C-сензор, врвен квалитет и висока резолуција

Линеарен XD-мотор со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

Извонреден оптички дизајн со асферични елементи за висока резолуција низ целиот опсег на зумирање

Анти-рефлективен нано слој што ги елиминира одблесоците и отсјајот

Отпорност на прав и влага

Објектив за целосна слика со зум од 35 мм и f/1,8

Објектив од средна категорија

Стандарден примарен објектив со брза решетка F1,8 и одлични перформанси при слаба осветленост

Тивок и сигурен AF со следење при снимање и фотографирање

Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

Асферичен елемент за висока резолуција низ целата површина на сликата

Отпорност на прав и влага

Брилијантни ноќни снимки

Снимено со α7 III

APS-C 24 мм f/1,8 Carl Zeiss

Снимено со NEX-7

APS-C 24 мм f/1,8 Carl Zeiss

Објектив од средна категорија


Светол, примарен и широкоаголен објектив Sonnar од ZEISS

Анти-рефлективниот слој T* од ZEISS ги минимизира одблесоците

Широк агол (фокусна должина од 24 мм) за пејзажи и многу повеќе

Максимална решетка F1,8

Минимално фокусно растојание од 16 см за макро снимки со сооднос од 1:4

APS-C 35 мм f/1,8 OSS

Основен објектив


Повеќенаменски објектив со брза решетка од F1,8

Лесен и компактен со должина од прибл. 45 мм

Подобрени оптички перформанси за остри и јасни резултати

Вградена стабилизација на слика со оптички SteadyShot

Функционирањето е рамномерно, тивко и ненаметливо

APS-C 35 мм f/1,8 OSS

Снимено со NEX-6

Објектив за целосна слика од 28 мм со f/2

Снимено со α7 II

Објектив за целосна слика од 28 мм со f/2

Основен објектив


Широк агол (28 мм) за пејзажи и многу повеќе

Брза максимална решетка од F2,0

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасни ефекти на дефокусирање

Дизајн што е отпорен на прав и влага

Линеарен мотор за тивко снимање видеоснимки

Леќа
лого

Не можете да го најдете тоа што го барате?

Погледнете ја целата наша палета на објективи за слаба осветленост тука.

БЕСПЛАТНА ПРОДОЛЖЕНА ГАРАНЦИЈА ОД ЕДНА ГОДИНА*

*Важат правила и услови - само одредени модели - не може да се додаде на други продолжени гаранции.