Врвни портрети

Снимено со α9 од страна на Terry Donnelly - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

„Објективите на Sony се одлични за портрети бидејќи нудат острина при максимално отворена бленда, што ми овозможува да извлечам максимум од дизајнот на објективот. Тие создаваат прекрасно дефокусирање и неверојатни бои.“
                  Terry Donnelly

                  Амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 85 мм со f/1,4

Снимено со α7R III од страна на Marco Ter Beek - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 85 мм со f/1,4

Напреден објектив


Врвен примарен телефото објектив од серија G Master со среден опсег

Светла максимална решетка од F1,4

Кружната решетка со 11 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Дизајн отпорен на прав и влага

Прочитајте написи за овие производи
Објектив за целосна слика од 50 мм со f/1,4 од Carl Zeiss

Напреден објектив


Стандарден примарен објектив со F1,4 од ZEISS

Слојот T* од ZEISS ги намалува одблесоците и отсјајот

Кружна решетка со 11 ливчиња за рамномерно дефокусирање

SSM (суперсоничен мотор) за брз и бесшумен автоматски фокус

Дизајн што е отпорен на прав и влага

Објектив за целосна слика од 50 мм со f/1,4 од Carl Zeiss

Снимено со α9 од страна на Kate Hopewell-Smith - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 24-70 мм со f/2,8

Снимено со α9 од страна на Brent Kirkman - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 24-70 мм со f/2,8

Напреден објектив


Врвен примарен телефото објектив од серија G Master со среден опсег

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

SSM со директен погон за тивка и прецизна контрола на фокусот

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив G за целосна слика од 24-105 мм со f/4 и OSS

Објектив од средна категорија


Стандарден објектив со зум од серија G

Два AA-елементи (напредни асферични) за неверојатна резолуција

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

SSM со директен погон за тивка и прецизна контрола на фокусот на објективот

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив G за целосна слика од 24-105 мм со f/4 и OSS

Снимено со α7R II

Портрети

Снимено со α6600

APS-C 16-55 мм f/2,8 G

Објектив од средна категорија

Компактен објектив за зумирање со APS-C-сензор, врвен квалитет и висока резолуција

Линеарен XD-мотор со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

Извонреден оптички дизајн со асферични елементи за висока резолуција низ целиот опсег на зумирање

Анти-рефлективен нано слој што ги елиминира одблесоците и отсјајот

Отпорност на прав и влага

Објектив за целосна слика со зум од 35 мм и f/1,8

Објектив од средна категорија

Стандарден примарен објектив со брза решетка F1,8 и одлични перформанси при слаба осветленост

Тивок и сигурен AF со следење при снимање и фотографирање

Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

Асферичен елемент за висока резолуција низ целата површина на сликата

Отпорност на прав и влага

Портрети

Снимено со α7 III

Објектив за целосна слика од 55 мм со f/1,8 од Carl Zeiss

Снимено со α6300 од страна на Bruno Maes - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив за целосна слика од 55 мм со f/1,8 од Carl Zeiss

Објектив од средна категорија


Стандарден примарен објектив од 35 мм за целосна слика од ZEISS

Светла максимална решетка од F1,8

Анти-рефлективниот слој T* од ZEISS ги минимизира одблесоците

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив за целосна слика од 24-70 мм со f/4 од Carl Zeiss 

Објектив од средна категорија


Објектив од 35 мм за целосна слика со стандарден зум од ZEISS

Фиксна максимална решетка F4 низ целиот опсег на зумот

Анти-рефлективниот слој T* од ZEISS ги минимизира одблесоците

Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасни ефекти на дефокусирање

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив за целосна слика од 24-70 мм со f/4 и OSS од Carl Zeiss

Снимено со α7 II од страна на Murat Pulat - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив за целосна слика од 50 мм со f/1,8

Снимено со α7R III од страна на Marco Ter Beek - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив за целосна слика од 50 мм со f/1,8

Основен објектив


Компактен, лесен, практичен за носење

Максимална решетка од F1,8 за снимки при слаба осветленост

Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасни ефекти на дефокусирање

Фокусна должина од 75 мм (еквивалент од 35 мм) со APS-C-сензор

Леќа
лого
Не можете да го најдете тоа што го барате? 

Погледнете ја целата наша палета на објективи за портрети тука.

БЕСПЛАТНА ПРОДОЛЖЕНА ГАРАНЦИЈА ОД ЕДНА ГОДИНА*

*Важат правила и услови - само одредени модели - не може да се додаде на други продолжени гаранции. 

Учете нови работи секој ден.

Бесплатни совети и написи од амбасадорите за обработка на слика на Sony Europe.