Волшебни макро слики и диви животни

Снимено со α7R III од страна на Javier Aznar - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

„Без оглед дали сум во дождовна шума или во пустина, мојата опрема мора да издржи во најлошите опкружувања, со потполна заштита од временски услови. Освен тоа, брзиот автоматски фокус ми овозможува да ја доловам најплашливата и најбрзата фауна во најтешки услови, со извонредни детали и прекрасни ефекти на дефокусирање кои се основа за врвниот квалитет на сите фотографии што ги снимам.“
                   Javier Aznar

                  Амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 100-400 мм со f/2,8

Снимено со α9 од страна на Gustav Kiburg - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 100-400 мм со f4,5-5,6

Напреден објектив


Врвен објектив од серија G Master со извонреден телефото зум

Линеарен мотор и SSM со директен погон(DDSSM) за брза и прецизна контрола на фокусот на објективот

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Дизајн отпорен на прав и влага

Прочитајте написи за овие производи
Објектив G Master за целосна слика од 70-200 мм со f/2,8

Напреден објектив


Објектив со телефото зум од врвната серија G Master

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Кружната решетка со 11 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Вградена стабилизација на слика со оптички SteadyShot

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив G Master за целосна слика од 70-200 мм, f/2,8, OSS

Снимено со α7R III од страна на Suha Derbent - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Волшебни макро слики од диви животни

Снимено со α9

G-објектив за целосна слика од 200-600 мм и f/5,6-6,3 OSS

Објектив од средна категорија

G-објектив со извонреден телефото зум и врвен квалитет

SSM со директен погон за тивка контрола на фокусот со голема прецизност

Извонреден оптички дизајн со асферичен елемент и ED-стакло за висока резолуција низ целиот зум

Анти-рефлективен нано слој што ги елиминира одблесоците и отсјајот

Отпорност на прав и влага

APS-C 70-350 мм f/4,5-6,3 G OSS

Објектив од средна категорија

G-објектив со извонреден телефото зум и опсег на зголемување до 5x

Линеарен XD-мотор со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

Еден асферичен елемент и три ED-стакла за висока резолуција низ целиот опсег на зумирање

Оптички SteadyShot за рачно фотографирање без заматување

Дизајн што е отпорен на прав и влага

Волшебни макро слики од диви животни

Снимено со α6600

Објектив G за целосна слика од 70-300 мм со f/4,5-5,6 и OSS

Снимено со α6000

Објектив G за целосна слика од 70-300 мм со f/4,5-5,6 и OSS

Објектив од средна категорија


Препознатливо дефокусирање со објектив G

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Стабилизација на слика со оптички SteadyShot

Дизајн отпорен на прав и влага

Макро објектив G за целосна слика од 90 мм со f/2,8 

Објектив од средна категорија


Препознатливо дефокусирање со објектив G

DDSSM со директен погон за тивка и прецизна контрола на фокусот на објективот

Кружна решетка за рамномерен ефект на дефокусирање

Вградена стабилизација на слика

Дизајн што е отпорен на прав и влага

Макро објектив G за целосна слика од 90 мм со f/2,8 и OSS

Снимено со α7R II од страна на Gustav Kiburg - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Макро објектив за целосна слика од 50 мм со f/2,8

Снимено со α7R III од страна на Javier Aznar - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe 

Макро објектив за целосна слика од 50 мм со f/2,8

Основен објектив


Стандарден макро објектив од 50 мм со сооднос од 1:1

Компактен и лесен дизајн

Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасни ефекти на дефокусирање

Минимално фокусно растојание од 0,16 м

Дизајн што е отпорен на прав и влага

APS-C 30 мм Macro f/3,5

Основен објектив


Лесен компактен макро објектив што создава слики со висок квалитет

Идеален за снимање одблиску на цвеќиња, инсекти и друго

Сооднос на зголемување од 1:1 за снимки одблиску што го исполнуваат кадарот

Минимално работно растојание од 9,5 см од сензорот за слика до објектот

Содржи асферични елементи, ED-стакло

APS-C 30 мм Macro f/3,5

Снимено со α5000

APS-C 55-210 мм f4,5-6,3 OSS

Снимено со α5000

APS-C 55-210 мм f4,5-6,3 OSS

Основен објектив


Објектив со телефото зум и зголемување до 3,8x

Стабилизација на слика со OSS (оптички SteadyShot)

Тивок автоматски фокус со брз одзив за фотографии и видеоснимки

Оптика со високи перформанси и завршна обработка од алуминиумска легура

Еквивалент на фокусна должина од 35 мм: 82,5-315 мм

Леќа
лого

Не можете да го најдете тоа што го барате?

Погледнете ја целата наша палета на објективи за фотографирање диви животни и макро објективи тука.

БЕСПЛАТНА ПРОДОЛЖЕНА ГАРАНЦИЈА ОД ЕДНА ГОДИНА*

*Важат правила и услови - само одредени модели - не може да се додаде на други продолжени гаранции. 

Creative Ops