BRAVIA® OLED AG9, за да уживате во гледањето како во кино.

„BRAVIA® MASTER Series ќе го промени начинот на гледање филмови“

Слушнете ги изјавите на режисерите и сценаристите; дознајте зошто Sony е изборот на креаторите на содржини.

AG9 и XG95 BRAVIA® добија признание за Netflix Recommended TV за 2019.

Netflix ви нуди едноставен начин за препознавање телевизори со подобри перформанси, полесен пристап до апликации и нови функции. Со Netflix Recommended TV ќе уживате во популарни серии и филмови користејќи наменско копче и гласовна контрола.

Истражете нови светови со OLED

Со повеќе од 8 милиони самоосветлувачки и индивидуално контролирани OLED-точки, ќе добиете реални црни тонови, неверојатен контраст и реалистични бои. Ова е уникатно возбудливо доживување.

Гледајте Stranger Things на Netflix.

(1) Стандардно (2) OLED

Замислата на креаторите се остварува преку AG9

Нашиот најмоќен процесор за слика X1TM Ultimate нуди доживување како во кино во вашата дневна соба. Црните тонови се задржуваат со OLED и сите детали се подобруваат со Pixel Contrast Booster, а сето тоа е совршено надополнето со технологијата Acoustic Surface Audio+TM.

Гледајте Bird Box на Netflix.

Слики и звук во совршена хармонија

Уживајте во прекрасен 4K-квалитет со детални и живописни слики што се синхронизираат со технологијата Sound-from-Picture RealityTM

Беспрекорна реалистичност

Процесорот за слика X1TM Ultimate, со ненадмината моќ за обработка, ги открива сите објекти на екранот и ги подобрува светлината, деталите и боите на интелигентен начин. Филмовите што ќе ги гледате ќе бидат извонредно прецизни и остри, со длабочина и текстура какви што замислил нивниот режисер.

Снимено од: Gaetan Ferrari

слика
слика

Симулирани слики

Извонреден квалитет на сликата

Pixel Contrast BoosterTM ги обработува природните бои на OLED и ги подобрува со врвни и остри детали. Дури и темните сенки се откриваат и прикажуваат за да добиете максимален ефект на кино.

врвно
врвно

Симулирани слики

Повеќедимензионален звук

Звукот во кината доаѓа директно од екранот и го усогласува тоа што го гледате со тоа што го слушате; кај AG9, Acoustic Surface Audio+TM го создава тоа прекрасно доживување во вашата дневна соба. Двата механизми за придвижување го вибрираат екранот незабележливо, а двата сабвуфери создаваат моќен бас за да добиете богат звук како во кино во кој ќе се задлабочите.

Снимено од: Maaike Ronhaar

Централен уред за прекрасен звук

Слушајте ги дијалозите, звучните ефекти и музиката така како што ја замислиле режисерите. Поврзете го AG9 со вашиот систем за домашно кино и користете го како централен звучник за да создадете извонредно доживување како во кино.

AG9 изгледа прекрасно од секој агол

Прегледен и минималистички дизајн што ви овозможува да се фокусирате на тоа што е важно - сликата - и да ги следите сите заплети.

Повлекување

Уживајте во возбудата што ја нуди киното

Dolby VisionTM внесува живописни бои и реалистичност во сцените за подобро доживување при гледањето, а Dolby AtmosTM ја исполнува просторијата со прекрасен опкружувачки звук.

  • Netflix Calibrated Mode
  • Копче за Netflix
  • Бесплатна пробна верзија

Препорачани телевизори BRAVIA® за гледање содржини, како што ги замислил нивниот креатор.

  • Запознајте се со XG95
  • Квалитет на слика на XG95
  • Квалитет на звук на XG95

Разгледајте телевизори BRAVIA® дизајнирани за уживање во омилените филмови и серии.

 Снимено од: Albert Dros