Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Бродски CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Безжично поврзување кога пловите или возите

Бродски приемник со CD, двојно поврзување преку BLUETOOTH® и двозонско осветлување

MEX-M72BT нуди подобра комуникација и осветлување кога пловите или возите. Двојниот Bluetooth® ви овозможува да поврзете втор паметен телефон за да воспоставувате и одговарате на повици преку двата телефони без користење на рацете. Сончевата светлина и морскиот воздух не се проблем за антикорозивниот слој и завршната обработка отпорна на УВ-зраци.

Икона за време
Подготвен за сонце и влага

Завршната обработка отпорна на УВ-зраци спречува проблеми предизвикани од силна сончева светлина, а слојот што спречува 'рѓосување е отпорен на солениот морски воздух,а притоа не избледува и не пука.

Икони за технологиите Bluetooth + NFC
Допрете за да се поврзете безжично

NFC овозможува моментално поврзување на вашиот телефон со Bluetooth®, треба само да го допрете до копчето за јачина на звук на приемникот. Немате NFC? Нема проблем. Ќе можете рачно да се поврзете преку Bluetooth® во менито со поставки на вашиот уред 

Икона за гласовна контрола
Контролирајте со вашиот глас

Користете гласовни команди за да добиете насоки, да репродуцирате музика и да комуницирате со контактите кога е поврзан вашиот паметен телефон. 

Поврзете два паметни телефони преку двојниот Bluetooth®

Впарете го првиот телефон преку Bluetooth® за да добиете целосен пристап до репродукцијата на музика и функциите за комуникација. Вториот телефон може да се поврзе истовремено за да започнувате или примате повици.

Икона за Siri
Понесете ја Siri со вас на патување

Поврзете го вашиот уред со iOS за да ја контролирате неговата музика, навигација, пораки и многу повеќе со помош на Siri Eyes Free.

Икона за Songpal
Гласовна контрола за Android

Користете гласовна контрола за да добиете насоки, да праќате пораки и да репродуцирате песни од вашиот паметен телефон со Android.

Контрола со говор

Користете ги практичните функции на паметниот телефон без да го тргнете погледот од погледот пред вас. Гласовната контрола ви овозможува да управувате со музиката и да комуницирате со контактите - сето тоа со едноставни гласовни команди.

Надополнете го секое патување со одличен звук

Без разлика каде одите, уживајте во јасен и природен звук што се одликува со можно засилување и прилагодливи поставки за звук.

Изберете ги вашите бои

Избор од 35.000 бои за усогласување на двозонското осветлување по ваша желба. Кога ќе започне музиката, светилките на LED екранот ќе почнат да трепкаат според песната.

Икона за FLAC
Репродуцирајте FLAC датотеки

Компатибилноста со FLAC ви овозможува репродукција на аудио датотеки без загуби за да уживате во сите детали на музиката.

Паметен телефон поврзан со MEX-M72BT на бродска палуба
USB влезот ви овозможува да репродуцирате музика од вашиот iPhone или iPod

Репродуцирајте музика од вашиот уред со iOS на едноставен начин. Приклучете го уредот со USB-кабел и контролирајте ги основните функции за репродукција и гледајте информации за песните на екранот.

Паметен телефон поврзан со MEX-M72BT на бродска палуба
AOA 2.0 нуди репродукција на музика од телефонот

Уживајте во преземена или проследена музика од вашиот паметен телефон со поддршката за Android Open Accessory 2.0. За да ги користите омилените апликации за музика треба само да го приклучите уредот во USB-приклучокот.

Спецификации и функции

Уживајте во повеќе музика и подобро поврзување со бродскиот приемник MEX-M72BT со Bluetooth® кога пловите или возите спортско возило. Двојниот Bluetooth® овозможува поврзување на два паметни телефони, од кои вториот ќе се користи само за повици без користење на рацете. Со прилагодливите функции за звук како што се графичкиот еквалајзер и EXTRA BASS, вашата музика ќе звучи така како што ќе посакате.
  • Двојната Bluetooth®-врска ви овозможува да поврзете два паметни телефони истовремено

  • Гласовна контрола преку Siri Eyes Free и Android

  • Засилувачот со голема моќ нуди јасен и природен звук

  • Двозонското осветлување може да се усогласи со боите на ентериерот на автомобилот

  • Завршна обработка отпорна на UV зраци и слој што спречува 'рѓосување за издржливост

EXTRA BASS
Да (1,2)
DSO (Динамичен организатор на звучното поле)
Не
Излезна моќност
4 x 55 W
Излез за предзасилувач
x 3
Излез за сабвуфер
Да
AUX
Да (предна страна)
USB
Да (предна страна)
Протокол за пренос за USB медиуми
Да
Протокол Android Open Accessory преку USB
Да (2.0)

Што има во пакетот

Украсен прстен (ремен): Црна боја, Надворешен микрофон, Далечински управувач во вид на картичка: RM-X232, Гарантен лист, Упатство за употреба

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат