Избегни го бруцошот 15:

Најдобри песни за вежби за намалување на тежината

Ах, непосакуваното дебелеење на факултет. Дипломираните средношколци се надеваат дека тоа е само урбана легенда и дека нивната тежина ќе остане сосема непроменета, но за жал се работи за сосема реална појава. Секој кој влегол во менза на студентски дом ќе ви каже дека има голем избор на нездрава храна која може да доведе до зголемување на тежината.

Добрите вести се дека можете да го избегнете зголемувањето на тежината преку изборот на здрава храна - грицкање овошје наместо чипсови, салати наместо хамбургери, печено пилешко и свеж зеленчук наместо плескавица. Но, не плашете се, сè уште можете повремено да уживате во некое парче пица!

Редовното вежбање, исто така, ќе направи огромна разлика.

За да ви помогнеме, ви нудиме листа за репродукција на музика со најдобрите песни за вежбање кои ќе ве мотивираат да ги согорите калориите.

Без разлика дали трчате, кревате тегови или само приредувате спонтана игранка во вашата соба во студентскиот дом, овие песни со сигурност ќе ви ја дадат енергијата што ви е потребна!

1. Bruno Mars - „Treasure“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

2. Taylor Swift - „Bad Blood“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

3. Imagine Dragons - „I Bet My Life“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

4. Beyoncé - „Run The World (Girls)“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

5. Pharrell Williams - „Happy“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

6. Maroon 5 - „Sugar“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

7. Meghan Trainor - „All About That Bass“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

8. Zedd (ft. Selena Gomez) — „I Want You To Know“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

9. Katy Perry - „Roar“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

10. Ariana Grande (ft. Jessie J и Nicki Minaj) - „Bang Bang“

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Нема сомнеж дека музиката ни помага да вежбаме подобро. За да преминете на следното ниво, погледнете го нашиот Walkman® со висока резолуција и пронајдете ги вашите омилени песни.