Нурнете во свет на снимање филмови

Докажаната серија на камери Cinema Line од Sony поставува стандарди за снимање филмови, со прекрасни филмски слики, врвни перформанси и ефикасни работни процеси. Уживајте во практично снимање со S-Cinetone™ и S-Log3 за високо ниво на градација и многу други функции. Компактната камера FX30 нуди непречен пристап до снимањето филмови за надежните креатори.

Достапен е нов софтвер.
Поддршка за снимање филмови

FX30 снима прекрасни слики со прекумерно семплирање во 6K и филмски изглед. Нејзината компактна големина ви овозможува да ја носите секаде, а современите функции за AF и стабилизација ви овозможуваат да се концентрирате на композицијата, а не на персоналот и поставувањето.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Жена гледа цртеж
Изгледот и функциите на Cinema Line
Креатор држи камера
Креативен партнер на кој може да му верувате
Камерман снима жена
Разновидни хардверски и софтверски опции
Изгледот и функциите на Cinema Line
Дизајнирана за раскажување визуелни приказни

Профилот на слика S-Cinetone на FX30 ви нуди прекрасен филмски изглед без потреба од дополнителни поставки. Функциите како две основни вредности за ISO и Cine EI се дизајнирани да обезбедат прекрасни слики при снимањето и врвни работни процеси.

Примена на професионалното искуство од Cinema Line

Искуство од филмската индустрија со најсовремена технологија за снимање

Одличната серија на филмски камери Cinema Line се темели на повеќедецениско искуство во филмската индустрија и е поддржана со нови технологии од Sony за најсовремена дигитална обработка на слика.

Слика од сензорот на камерата
Прекрасни слики

Напредна технологија за неверојатна резолуција

Сензорот Exmor™ R APS-C CMOS со задно осветлување кај FX30 снима слики за паметење со неверојатна резолуција и мала длабочина на полето. Прекумерното семплирање со 6K-резолуција компресира многу податоци при снимањето и репродукцијата во 4K-резолуција, а процесорот BIONZ XR™ нуди природни градации, реални бои, мал шум и други подобрувања на квалитетот на сликата.

Жена седи на трпезариска маса
S-Cinetone ви нуди филмски изглед без градација

Профилот на слика S-Cinetone нуди бои, тонови на кожата и други визуелни аспекти со филмски изглед, без потреба од градација на бои при обработката по снимањето.

Жена седи во градина
Неограничени можности за изразување со S-Log3

За усогласување на боите при продукција и за максимално искористување на сензорот за слика, FX30 може да снима со S-Log3. Таа ви нуди пристап до широката палета на бои на FX30 и маргина на грешка со 14+ чекори, за филмски квалитет на слика при градација во обработката по снимањето.

Три слики од жени, секоја од нив користи различен LUT
Кориснички LUT за прецизно прегледување на сликите

Приспособливите LUT, и однапред поставените и тие од корисникот, може да се применат на LCD-екранот и во излезниот сигнал од HDMI на FX30 за да добиете подобра и попрецизна идеја за изгледот на конечната слика.

Дрва со ограда
Снимање со 10 бита и 4:2:2 за послободно уредување

FX30 може внатрешно да снима видео со 10 бита и 4:2:2 при користење компресија Long GOP или All-Intra, со што добивате повеќе информации за бои за да создадете побогати и поприродни градации во обработката по снимањето.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Режими Cine EI, Cine EI Quick и Flexible ISO

Флексибилно ракување со режими за експозиција

Cine EI нуди широка маргина на грешка и највисок можен квалитет на слика, а Cine EI Quick го олеснува поставувањето преку автоматско избирање на основната вредност за ISO на камерата. Flexible ISO нуди најголема флексибилност за поставките за експозиција.

Жена се симнува по скали
Две основни вредности за ISO (ISO800 / ISO2500)

Со оваа функција може рачно да ја поставите основната вредност за ISO на 2500 наместо на 800 во ситуации со слабо осветлување. Нивоата на шум и за двете поставки се приближно исти, па затоа ќе добиете поостри слики при слаба осветленост.

Жена вози велосипед, прикажана е со слики снимени со голема брзина
Забавени движења со брзина до 120 слики во секунда

Снимањето со 4K-резолуција, брзина до 120 слики во секунда и автоматски фокус ви овозможува да создавате извонредно јасни забавени движења до 5x (макс.) со кои ќе добиете повеќе опции за раскажување приказни.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Сигурниот AF нуди стабилно фокусирање

Современите функции за следење ви помагаат да се фокусирате на снимањето

FX30 нуди стабилен AF и флексибилно фокусирање за различни ситуации при снимањето. AF со широка површина нуди континуирано следење на субјектот речиси низ целиот кадар, со следење во реално време врз основа на уникатното препознавање субјекти со AI од Sony. AF на очи во реално време нуди прецизно фокусирање на лицето и очите, а може да се користи за луѓе, птици и животни.

Фотограф снима жена
Вградена стабилизација на слика за рачно снимање

Активниот режим нуди стабилизација на слика со 5 оски, користи прецизен жироскоп и врши оптичка компензација за да овозможи рачно снимање со 4K-резолуција без потреба од механизам за стабилизација.

Млад пар снимаат видео пред мурал
Компензација за промени во фокусната должина

Вградената компензација за промени во фокусната должина обезбедува постабилни слики преку минимизирање на поместувањето на видното поле. Софтверот за обработка по снимањето нуди дополнителна компензација за промени во фокусната должина, поддржана од метаподатоците на камерата.

Креативен партнер на кој може да му верувате
Подготвена за користење каде и да снимате

Камерата FX30 е компактна и лесна и може да се користи со механизми за стабилизација и дронови или, пак, со различна прикачена галантерија. Дизајнирана е да издржи долги снимања и има цврста конструкција отпорна на лоши услови.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Компактно и лесно куќиште

Дизајнирана за преносливост и удобно користење

Со тежина од 646 гр. со батеријата и мемориската картичка (951 гр. со XLR-рачката), FX30 има препознатлив дизајн со рамна горна страна што е практична за рачно снимање или снимање со механизам за стабилизација. Држачот на камерата е дизајниран да обезбеди оптимална флексибилност, стабилност и удобност при долги периоди на снимање.

Фотограф снима на локација со трева, држејќи ја рачката и екранот
Три отвори со навој на XLR-рачката за галантерија

На XLR-рачката на FX30 може стабилно и сигурно да прикачите надворешни екрани, снимачи, батерии, светла за видео, продолжетоци за држење, приемници за безжични микрофони или други додатоци.

Фотограф снима во шума
Сигурно ракување за долго снимање со 4K-резолуција

Благодарение на високоефикасниот систем за ладење и стабилното напојување (од батерија Z со голем капацитет или преку USB PD ), FX30 е дизајнирана да работи сигурно при долги снимања.

Слика од куќиштето изработено од легура од магнезиум
Издржливо куќиште од легура од магнезиум

Куќиштето и капаците на FX30 се изработени од лесна магнезиумска легура што ја зголемува издржливоста и перформансите дури и во опкружувања со лоши услови.

Поедноставна контрола при користењето

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Ново главно мени

Брз пристап до често користени функции

Додека снимате може да пристапите до стапката на слики, брзината на блендата и други неопходни параметри за снимање преку главното мени во вид на листа. Приказот на главното мени може да се додели на приспособливо копче заради брза проверка и уредување на параметрите според потребите, пред да почне снимањето. Достапни се посебни главни менија оптимизирани за видеоснимки и фотографии.

Камера со SD-картичка и CFexpress-картичка
Два отвори за CFexpress Type A-картички и SD-картички

CFexpress Type A е новиот стандард за компактно складирање со големи брзини на запишување/читање неопходни за снимање 4K-видеоснимки со високи бит-стапки. Двата отвори овозможуваат снимање со пренасочување или истовремено снимање.

Камерман држи екран
Флексибилен LCD-екран на допир со врвна резолуција

Екранот на задната страна се отвора странично и се врти за поголема слобода при позиционирање и обликување на кадарот. Доволно е светол за да го гледате во надворешни денски услови, а со поминување на прстот по него се прикажува менито со функции.

Фотограф држи камера со микрофон и екран
Компактно куќиште со многу опции за поврзување

Поврзувајте надворешни снимачи и уреди за приказ преку HDMI Type-A. Во другите приклучоци спаѓаат USB Type-C®, повеќенаменски/микро USB-приклучок, приклучоци за микрофон и слушалки и приклучок за повеќе интерфејси со интерфејс за дигитален звук.

Камера со екран што прикажува мени за излезен сигнал во RAW-формат
Репродукција на 16-битен RAW-формат преку HDMI

За обемните работни процеси е достапно снимање во 16-битен RAW-формат преку HDMI-врска со компатибилни надворешни снимачи. Снимките во RAW-формат имаат резолуција од 4672 x 2628 [16:9], што ја надминува резолуцијата DCI-4K.

Разновидни хардверски и софтверски опции
Можности за проширување според вашите потреби

Независно дали барате совршен објектив за снимање, избирате најдобар надворешен извор за звук или имате специфични потреби за обработката по снимањето, FX30 ви нуди сè што ви е потребно.

Систем на објективи со еден приклучок
Еден приклучок: лесно поврзување со E-приклучок

Концептот за еден приклучок се основа врз платформата на заменливи објективи со E-приклучок од Sony. Камерата FX30 е компатибилна со сите објективи со E-приклучок за да можете да изберете соодветен објектив во секоја ситуација.

Палета на аудиосистеми од Sony
Изберете извор за влезен звук

XLR-рачката на FX30 има два XLR-влезови за звук и овозможува брзо и лесно поврзување со различни надворешни XLR-микрофони за снимање висококвалитетен звук.

Жена прилагодува бои преку Catalyst
Подобра стабилизација на слика и работни процеси со Catalyst

FX30 снима метаподатоци што може да се искористат со апликацијата Catalyst Browse Prepare од Sony, а опфаќаат тресење на камерата, ротација на камерата, компензацијата на промените во фокусната должина, вградени LUT и ознаки за снимки.

Во потрага по одржлив екосистем на производи

Во мерките за заштита на животната средина спаѓаат користење рециклирани материјали во производството; управување со влијанието врз животната средина преку ланецот на испорака; користење обновлива енергија во производството и користење материјали за пакување што можат да се рециклираат и не содржат пластика.

Лого за „Патот кон достигнување на нулата“ во шума
Напори за искористување на животната средина еднакво на нула

Еколошки мерки кај FX30

SORPLAS™ што се користи за изработка на FX30 може да се рециклира, издржлив е и отпорен на масло и има висок квалитет. Користиме и други материјали што можат да се рециклираат за нашите камери, за да го намалиме искористувањето на животната средина без да ги намалиме перформансите или функционалноста.

Спецификации и функции

Компактната и многу практична камера FX30 ќе ги воведе надежните раскажувачи на визуелни приказни во светот на добро познатите камери Cinema Line од Sony. Применувајќи ја науката за филмски бои со S-Cinetone™ и S-Log3 за градација, таа снима неверојатни филмски слики, а нуди и многубројни функции за ефикасни работни процеси.
  • Извонредни слики од Exmor R CMOS-сензорот со формат Super 35, APS-C-големина и задно осветлување

  • Моќта за обработка на BIONZ XR™ нуди висококвалитетни слики и ракување

  • Сигурен и прецизен автоматски фокус

  • Наука за филмски бои со S-Cinetone

  • Нови режими за снимање со Log за филмска продукција

ТИП НА СЕНЗОР
Exmor R CMOS-сензор од тип APS-C (23,3 x 15,5 мм)
Точки
Прибл. 20,1 милиони точки (ефикасни) за видео, прибл. 26,0 милиони точки (ефикасни) за фотографии, прибл. 27,0 милиони точки (вкупно)
ЧУВСТВИТЕЛНОСТ
[Видео] еквивалент на ISO 100-32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница), [Фотографии] ISO 100-32000 (може да се прошири до ISO 50- 102400), АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница)
LCD
7,5 см (тип 3,0), прибл. 2,36M точки, екран на допир, агол на отворање: прибл. 176 степени, агол на ротација: прибл. 270 степени
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат