Објектив

Монтажа на објектив
E-приклучок
Компатибилност со објективи
Објективи со E приклучок од Sony

Сензор

Тип на сензор
35 мм
Тип на сензор
35мм за целосна слика (35,6 x 23,8мм), Exmor® CMOS сензор
Број на точки (ефективни)
Прибл.12,2 MP
Број на точки (вкупно)
Прибл.12,4 MP
Сооднос на слика на сензор за слика
3:2
Систем за заштита од прав
Заштитен слој од преголемо напојување на оптичкиот филтер и механизмот за поместување на сензорот за слика

Снимање (фотографии)

Формат за снимање (фотографија)
JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.3, MPF Baseline компатибилност), RAW (формат ARW 2.3 од Sony)
Големина на слика (точки), 3:2
35 мм за целосна слика L: 4240 x 2832 (12M), M: 2768 x 1848 (5,1M), S: 2128 x 1416 (3,0M), APS-C L: 2768 x 1848 (5,1M), M: 2128 x 1416 (3,0M), S: 1376 x 920 (1,3M)
Големина на слика (точки), 16:9
35 мм за целосна слика L: 4240 x 2384 (10M), M: 2768 x 1560 (4,3M), S: 2128 x 1200 (2,6M), APS-C L: 2768 x 1560 (4,3M), M: 2128 x 1200 (2,6M), S: 1376 x 776 (1,1M)
Големина на слика (точки), панорама
Широкоаголно: Хоризонтално 12416 x 1856 (23 M), вертикално 5536 x 2160 (12 M), Стандардно: Хоризонтално 8192 x 1856 (15 M), вертикално 3872 x 2160 (8,4 M)
Режими за квалитет на слика
RAW, RAW и JPEG, JPEG Extra fine, JPEG Fine, JPEG Standard
Снимање во RAW формат
14 бита
Некомпресиран RAW
Да
Ефект на слика
13 режими: Правење постери (во боја, црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (R, G, B, Y), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка, меки и осветлени тонови, мек фокус, HDR слика, богати црно-бели тонови, минијатурен ефект, водени бои, илустрација
Креативен стил
Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија (чекори за контраст од -3 до +3, чекори за заситеност од -3 до +3, чекори за острина од -3 до +3) (се испорачува и со стилска кутија 1-6)
Функции со динамички опсег
Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег: Разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1,0-6,0 EV, 1,0 EV чекор)
Простор на бои
sRGB стандард (со sYCC гама) и Adobe RGB стандард кои се компатибилни со TRILUMINOSâ„¢ Color

Снимање (видео)

Формат за снимање
Усогласеност со XAVC S / AVCHD формат вер. 2.0 / MP4
Видео компресија
XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264; AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264; MP4: MPEG-4 AVC/H.264
Формат за снимање на звук
AVCHD: Dolby Digital (AC-3), 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator, MP4: MPEG-4 AAC-LC, 2-кан., XAVC S: LPCM, 2-кан.
Големина на слика (точки)
AVCHD: 1920 x 1080 (60p/28Mbps/PS, 60i/24Mbps/FX, 60i/17Mbps/FH, 24p/24Mbps/FX, 24p/17Mbps/FH), MP4: 1920 x 1080 (60p/28Mbps, 30p/16Mbps), 1280 x 720 (30p/6Mbps), XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p/100Mbps, 30p/60Mbps, 24p/100Mbps, 24p/60Mbps), XAVC S HD: 1920 x 1080 (60p/50Mbps, 30p/50Mbps, 24p/50Mbps, 120p/100Mbps, 120p/60Mbps)
Големина на слика (точки), PAL
AVCHD: 1920 x 1080 (50p/28Mbps/PS, 50i/24Mbps/FX, 50i/17Mbps/FH,25p/24Mbps/FX, 25p/17Mbps/FH), MP4: 1920 x 1080 (50p/28Mbps, 25p/16Mbps), 1280 x 720 (25p/6Mbps), XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p/100Mbps, 25p/60Mbps), XAVC S HD: 1920 x 1080 (50p/50Mbps, 25p/50Mbps, 100p/100Mbps, 100p/60Mbps)
Снимање со висока стапка на слики
NTSC: 1920 x 1080 (24p/12Mbps, 30p/16Mbps), PAL: 1920 x 1080 (25p/16Mbps)
Профил на слики
Да (исклучено / PP1-PP9) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои (видео, фотографија, кино, професионално, ITU709 матрица, црно-бело, S-Gamut, S-Gamut3.Cine, S-Gamut3), заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање
Функции за видео
Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, бленда со автоматско бавно затворање, информации за HDMI. Екран (избор за вклучување/исклучување), временски код/кориснички информации, профил на слика, креативен стил, ефекти на слики, контрола на снимање, двојно снимање на видео, поставување на обележувач, избор на PAL/NTSC, помош за приказ на гамата
Простор на бои
xvYCC стандард (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOSâ„¢ Color

HDMI излез за јасна слика

HDMI излез за јасна слика
NTSC: 3840 x 2160 (30p/24p) / 1920 x 1080 (60p/24p) / 1920 x 1080 (60i),YCbCr 4:2:2 8 бита/ RGB 8 бита, PAL: 3840 x 2160 (25p) / 1920 x 1080 (50p) / 1920 x 1080 (50i),YCbCr 4:2:2 8 бита/ RGB 8 бита

Медиуми за складирање

Компатибилни медиуми за снимање
Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD мемориска картичка, SDHC мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), SDXC мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), microSD мемориска картичка, microSDHC мемориска картичка, microSDXC мемориска картичка
Отвор за медиуми за складирање
Повеќе отвори за Memory Stick Duo/ SD мемориска картичка

Намалување на шумот

Намалување на шумот
NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: Избор на нормално/ниско/исклучено
NR за повеќе слики
Автоматски/ISO 100 до 409600

Баланс на белата боја

Режими на балансот на белата боја
Автоматски баланс на белата боја / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентно (топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина) / блиц / температура на бои (од 2500 до 9900 K) и филтер за бои (од G7 до M7: 57 чекори, од A7 до B7: 29 чекори) / прилагодено / под вода
Детално прилагодување на AWB
G7 до M7 (57 чекори), A7 до B7 (29 чекори)
Снимање на група
3 слики, можност за избор на H/L

Фокус

Вид на фокусирање
AF со откривање на контраст
Точка на фокусирање
169 точки (AF со откривање на контраст)
Опсег на чувствителност
EV -4 до EV 20 (при ISO 100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)
AF режим
AF за единечни снимки (AF-S), континуиран AF (AF-C), директен рачен фокус (DMF), рачен фокус
Површина на фокусирање
Широкоаголно (169 точки за AF со откривање на контраст) / центрирано / флексибилна точка (S/M/L) / зона / флексибилна точка која се проширува / AF со заклучување (широкоаголно / зона / центрирано / флексибилна точка (S/M/L) / флексибилна точка која се проширува)
Други карактеристики
AF со заклучување, AF на очи, заклучување на фокусот; AF кој се активира на ниво на окото и детално прилагодување на AF (и двете функции се достапни само со прикачување на изборниот LA-EA2 или LA-EA4), AF осветлување (вградено, со LED светилки, опсег: Прибл. 0,30-3 м), вклучен AF

Експозиција

Вид на мерење
Мерење со проценка на 1200 зони
Сензор за мерење
Exmor CMOS сензор
Чувствителност на мерење
EV -3 до EV 20 (при ISO 100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)
Режим на мерење
Повеќе сегменти; Центрирано; Во точка
Режими на експозиција
АВТОМАТСКИ (iAUTO, врвен автоматски режим), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), избор на сцени, режим на панорама, видео / висока стапка на слики (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M) )
Избор на сцени
Портрет, пејзаж, макро, спортски случувања, зајдисонце, ноќен портрет, ноќна сцена, рачно снимање во самрак, спречување на заматувањето на движењата
Компензација на експозицијата
+/-5,0 EV (во чекори од 1/3 EV или 1/2 EV), со вртливо копче за компензација на експозицијата: +/-3,0 EV (во чекори од 1/3 EV)
Автоматско (AE) снимање група слики
Групирање: Единечно/групирање: Конт., избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.
AE заклучување
Достапно со копче за AE заклучување. Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Може да се оневозможи преку менито.
ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)
Фотографии: ISO 100-102400 (може да се прошири до ISO 50-409600), АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: ISO 100-102400 еквивалент (може да се прошири до ISO 100-409600 еквивалент), АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800 еквивалент, можност за избор на долна и горна граница)

Визир

Вид на визир
XGA OLED електронски визир (во боја) од 1,3 см (тип 0,5)
Број на точки
2.359.296 точки
Контрола на светлина (визир)
Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)
Контрола на температурата на бојата
Рачно (5 чекори)
Покриеност на поле
100%
Зголемување
Прибл. 0,78x (со објектив од 50 мм при бесконечност, -1 м-1)
Прилагодување на диоптер
-4,0 до +3,0мstyle name="sup"-1/style
Eye Point
Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 18,5 мм од рамката на окуларот при -1 мstyle name="sup"-1/style(CIPA стандард)
Приказ на визирот
Графички приказ / приказ на сите информации / без приказ на информации / хистограм / дигитална либела
Приказ од прилагодување на сликата
Вклучено/исклучено

LCD екран

Тип на монитор
TFT екран од 7,5см (тип 3.0)
Вкупен број на точки
1.228.800 точки
Контрола на светлина (LCD)
Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време
Прилагодлив агол
Нагоре прибл. 107 степени, надолу прибл. 41 степен
Избирач на екран (визир/LCD)
Автоматски/рачно
LCD екран
Графички приказ / приказ на сите информации / без приказ на информации / хистограм / дигитална либела / информации за снимањето во режим на визир
Приказ од прилагодување на сликата (LCD)
Вклучено/исклучено
Зголемување на фокус
35мм за целосна слика: 4,2x, 8,3x, APS-C: 2,7x, 5,4x
Црни и бели ленти
Да (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)
Изострување со рачен фокус
Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: бела/црвена/жолта)

Други карактеристики

Функција за откривање на лице
Вклучено / вклучено (регистрирање на лице) / исклучено, регистрирање на лице, избор на лице (макс. број на лица кои може да се откријат: 8)
Автоматско обликување на предмети
Да
Јасно зумирање на слики
Фотографија / Видео: Прибл. 2x
Паметен зум (фотографија)
M: Прибл. 1,5x, S: Прибл. 2,0x
Дигитален зум (фотографија)
Прибл. 4x
Дигитален зум (видео)
Прибл. 4x
PlayMemories Camera Apps™
Да
Компензација на објектив
Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување
Ротирачки прстен за зумирање
Да
Процесор на слика
BIONZ X™

Бленда

Вид на бленда
Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола
Брзина на блендата
Фотографии: 1/8000 до 30 сек., Светилка Видеоснимки: 1/8000 до 1/4 (чекор од 1/3) NTSC: До 1/60 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/30 во режим на бленда со автоматско бавно затворање) PAL: До 1/50 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/25 во режим на бленда со автоматско бавно затворање)
Синхронизација на блиц. Брзина
1/250 сек.
Електронска предна завеса на бленда
Да, вклучено/исклучено
Тивко фотографирање
Да, вклучено/исклучено

Стабилизација на слика

Steadyshot
Механизам за поместување на сензорот за слика со компензација во 5 оски (компензацијата зависи од спецификациите на објективот)
Ефект на компензација
4,5 чекори (врз основа на CIPA стандардот. Само тресење при заоблување/вртење. Со прикачен објектив Sonnar T* FE 55мм F1,8 ZA. Исклучено NR со долга експозиција)

Контрола на блиц

Контрола на блицот
Пред-блиц TTL
Компензација на блиц
+/-3.0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)
Групирање на блиц
Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.
Режими на блиц
Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор вклучено/исклучено), синхронизација со голема брзина , безжична контрола
Компатибилност со надворешен блиц
Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси. Прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување.
Заклучување на FE ниво
Да

Драјв

Режими на придвижување
Единечно фотографирање, континуирано фотографирање, континуирано фотографирање со приоритет на брзина, тајмер, тајмер (конт.), групирање (конт., единечно, баланс на белата боја, DRO)
Тајмер
10 сек. доцнење/5 сек. доцнење/2 сек. доцнење/континуирано снимање со тајмер (3 слики по 10 сек. доцнење/5 слики по 10 сек. доцнење/3 слики по 5 сек. доцнење/5 слики по 5 сек. доцнење/3 слики по 2 сек. доцнење/5 слики по 2 сек. доцнење)/групирање со тајмер (исклучен/2 сек. доцнење/5 сек. доцнење/10 сек. доцнење)
Брзина (прибл. макс.)
Континуирано фотографирање со приоритет на брзина: Макс. 5 fps, Континуирано фотографирање: Макс. 2,5 fps
Број на слики што може да се снимат (прибл.)
Континуирано фотографирање со приоритет на брзина: 64 слики (JPEG Extra Fine L), 200 слики (JPEG Fine L), 200 слики (JPEG Standard L), 31 слика (RAW), 26 слики (RAW и JPEG), XX слики (RAW (некомпресиран)), XX слики (RAW (некомпресиран) и JPEG), Континуирано фотографирање: 100 слики (JPEG Extra Fine L), 200 слики (JPEG Fine L), 200 слики (JPEG Standard L), 59 слики (RAW), 34 слики (RAW и JPEG), XX слики (RAW (некомпресиран)), XX слики (RAW (некомпресиран) и JPEG)

Репродукција

Режими на репродукција
Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 9/25 слики, режим на зголемен приказ (максимално зголемување L: 13,3x, M: 8,7x, S: 6,7x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, панорамско придвижување, избор на папка (фотографија / датум / MP4 / AVCHD / XAVC S HD / XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита

Интерфејс

Компјутерски интерфејс
Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач
Повеќе / микро USB приклучок
Да
Безжичен LAN (вграден)
Репродукција на фотографии и видеоснимки на паметни телефони, компјутери и телевизори, Компатибилност со Wi-Fi®, IEEE802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz)
NFC™
Да (компатибилност со NFC форум Type 3 Tag, далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир)
HD излез
HDMI микро приклучок (тип D), BRAVIA Sync (мени за поврзување), PhotoTV HD, приказ на 4K видеоснимки, репродукција на 4K фотографии
Приклучок за повеќе интерфејси
Да
Други
Приклучок за галантерија со автоматско заклучување кој е компатибилен со испорачаниот адаптер за приклучок, приклучок за микрофон (мини стерео приклучок од 3,5мм), приклучок за слушалки (мини стерео приклучок од 3,5мм), приклучок за вертикален држач

Аудио

Микрофон
Вграден стерео микрофон или ECM-XYST1M / XLR-K2M (се продава одделно)
Звучник
Вграден, моно

Отпечати

Стандарди за компатибилност
Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

Прилагодена функција

Вид на прилагодена функција
Прилагодено поставување на копчиња, поставки кои може да се програмираат
Мемориска функција
Да (2 комплета)

Моќност

Испорачана батерија
Комплет со батерија на полнење NP-FW50
Траење на батеријата (фотографии)
Прибл. 310 снимки (визир) / прибл. 370 снимки (LCD екран) (CIPA стандард)
Траење на батеријата (видео)
Реално : Прибл. 55 мин. (визир) / прибл. 60 мин. (LCD екран) (CIPA стандард); Континуирано : Прибл. 95 мин. (визир) / прибл. 100 мин. (LCD екран) (CIPA стандард)
Надворешно напојување
AC адаптер AC-PW20 (изборен)

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
126,9 x 95,7 x 60,3 мм
Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)
584 гр. (само куќиште) / 627 гр. (со батерија и Memory Stick PRO Duo)

Други

Работна температура
32°-104°F / 0-40°C

WiFi® & NFC

Можности за безжично и мрежно поврзување
NFC функции со еден допир

Што има во пакетот

  • Батерија на полнење NP-FW50
  • Заштитник за кабли
  • AC адаптер AC-UUD11
  • Полнач за батерии BC-VW1
  • Лента за на рамо
  • Капаче за куќиште
  • Капаче за приклучок за галантерија
  • Капаче за окулар
  • Микро USB кабел
Placeholder

Функции

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Огромна чувствителност и широк динамички опсег

Благодарение на поставките за чувствителност што достигнуваат ISO 409600 , како и извонредно широкиот динамички опсег, α7S II може да снима слики со прекрасни и дискретни детали, почнувајќи од сенките па сè до светлите тонови, во речиси секакви услови на осветлување. Неверојатната јасност и отсуството на шум кај фотографиите и видеоснимките што ги снимате ви помагаат да ги добиете резултатите што ги посакувате.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Exmor® CMOS за врвна перцепција на сензорот

Снимајте фотографии и видеоснимки со побогата и поприродна градација. Сензорот за слика од 35 мм за целосна слика со 12,2 милиони точки нуди широк динамички опсег со многу мал шум низ огромен опсег на чувствителност од ISO 50-4096001. Големите точки, чипот со структура без простор меѓу леќите и другите подобрувања во доловувањето на светлината ви овозможуваат да користите извонредно големи брзини на блендата за фотографирање при слаба осветленост.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Паметен и брз процесор BIONZ Xâ„¢ за обработка на слика

Новиот и подобрен алгоритам за обработка на слика на BIONZ X ги оптимизира перформансите на сензорот за слика за да овозможи извонреден приказ на детали во фотографиите и видеоснимките низ целиот опсег на чувствителност. Овој процесор за обработка на слика нуди квалитет на слика со врвни нијанси и минимален шум при поставки од средна до висока чувствителност.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Вградена функција за снимање видеоснимки во 4K и XAVC S формат

α7S II може самостојно да снима 4K (QFHD: 3840 x 2160) видеоснимки во формат за целосна слика. Обработката на сите точки без соединување на точки овозможува создавање на 4K видеоснимки со помали ефекти на заматување. Поддршката за форматот XAVC S овозможува снимање во 4K со максимум 100 Mbps, за да добиете снимки со врвни детали и помал шум предизвикан од компресирање. * Вградената функција за снимање и HDMI излезот, обете со 4K резолуција, се достапни во формат за целосна слика.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

S-Gamut3.Cine/S-Log3 и S-Gamut3/S-Log3

Со овие нови профили, динамичкиот опсег може да се прошири до 1300% за да добиете порамномерни градации и полесно подобрување на боите, коригирање и ракување. Репродукцијата на тонови со S-Log3 гама е подобра, почнувајќи од сенките па сè до средните тонови (18% сива боја). Опсегот со 14 чекори на фотоапаратот во поставките за S-Log3 е импресивен. S-Gamut3.Cine ја репродуцира широката палета на бои на просторот на бои DCI-P3. S-Gamut3 ги репродуцира речиси сите бои соодветни за архивирање.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Функциите за видео го подобруваат професионалниот работен процес

Со новите функции како што се снимањето во Full HD со 120 fps, забавеното снимање до 4x/5x и функцијата за помош за приказ на гамата, заедно со подобрената функција за црни и бели ленти, уредувањето со временски код/кориснички податоци и другите достапни функции за снимање видеоснимки, α7S II ви нуди солидна поддршка за работните процеси и поголема слобода за реализирање на вашите визии како никогаш досега.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Вградена стабилизација со 5 оски

Како еквивалент за користење на поголема брзина на блендата од 4,5 чекори , овој систем е ефикасен при компензирање за пет вида на тресење на фотоапаратот. Фотоапаратот се одликува со извонредна стабилизација на сликата и чувствителност на светлина кои овозможуваат поголем опсег на поставки за брзина на блендата/ISO/решетката за реализирање на вашата цел при рачното снимање фотографии или видеоснимки.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Брз и интелигентен AF за ниски нивоа до EV -4

Со 169 AF точки (25 точки со откривање на контраст, како и девет централни AF точки поделени во 16 сегменти, за добивање на вкупно 25+(9x16)), овој брз и прецизен систем ви нуди прецизност за откривање предмети кога фотографирате дури и во услови со слаба видливост и ниско ниво на осветлување до EV -4. Згора на тоа, брзината на AF за снимање Full HD видеоснимки е двојно поголема од α7S.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

XGA OLED Tru-Finderâ„¢ со зголемување од 0,78x

Со најголемиот зум во светот и T* слојот од ZEISS®, овој електронски визир нуди неверојатна јасност и контраст со минимално рефлектирање и веднаш прикажува како компензацијата на експозицијата, балансот на белата боја и другите поставки влијаат врз сликите. Исто така, функциите за помош за приказ на гамата и црни и бели ленти можете да ги користите додека снимате видеоснимки преку визирот.

Поддржува 14-битен некомпресиран RAW формат

Новата компатибилност со 14-битен некомпресиран RAW формат ви овозможува да го изберете оптималниот формат за вашите потреби. Фотоапаратот обезбедува градација на тонови со извонреден квалитет што максимално го искористува широкиот динамички опсег на сензорот на сликата.

Тивко фотографирање

Режимот за бесшумно фотографирање ви овозможува да го елиминирате звукот на блендата кога имате потреба од бесшумно користење, на пример кога го снимате животот во дивината или за време на концерти. Оваа функција може да се користи при континуирано фотографирање со 5 fps за да не го пропуштите важниот момент и може да се додели на прилагодливо копче за да можете поинтуитивно да ја вклучувате и исклучувате.

Wi-Fi® / NFCâ„¢ го олеснуваат споделувањето

Со вградените Wi-Fi® и NFC (поле за комуникации во близина) во α7S II може да префрлувате слики или MP4 видеоснимки за секунда во вашиот паметен телефон или таблет-уред кој поддржува NFC, со само еден допир до фотоапаратот, а потоа ќе можете лесно да ги вчитате фотографиите или видеоснимките на вашиот омилен SNS (веб-сајт за социјална мрежа).

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Capture One (за Sony)

Capture One Express (за Sony) е бесплатен и награден софтвер за уредување слики што нуди обработка на RAW со врвен квалитет на слика, лесно управување на датотеките со слики и моќни алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер.

Бесплатно преземање (одете на веб-сајтот Phase One)

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Снимање забавени Full HD видеоснимки до 4x/5x со 120 fps

Одликувајќи се со обработка на сите точки без соединување на точки, опција за 120 fps (100 fps) и извонредно голема чувствителност, α7S II снима Full HD видеоснимки со висока стапка на слики и мал шум како ниту еден друг фотоапарат. Опцијата за 120 fps (100 fps) овозможува и снимање забавени видеоснимки до 4x/5x со стапка на слики од 30p (25p) или 24p.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Нова функција за помош за приказ на гамата

Оваа нова функција ви овозможува да гледате слики со природен контраст додека снимате со поставките за S-Log гама, претворајќи ги S-Log2 и S-Log3 во ITU709 (800%) гама за следење слики проверување на фокусот при зумирање слики на LCD екранот или визирот

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Напредна функција за црни и бели ленти

Оваа функција го олеснува следењето на експозицијата, особено при фотографирање со поставките за гамата S-Log. Изберете целно ниво за видео сигналот од 0 до 109 и одредете опсег за него, а шаблонот со црни и бели ленти ќе ги означи површините на сликата во кои се достигнува тоа ниво или тој опсег. Новиот и поголем избор на видео сигнали и можноста за доделување опсег го олеснува прилагодувањето на експозицијата.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Профил на слики

Менувањето на изгледот на вашите видеоснимки дури и пред да ги снимите е многу практично, со прилагодување на карактеристиките на сликата преку поставките за профил на слики за градација, прилагодување на боите и деталите. Зачувајте и повикувајте најмногу девет профили (PP1-PP9) на прилагодени параметри со други поставки, вклучувајќи ги и новите поставки за S-Gamut3.Cine/S-Log3 и S-Gamut3/S-Log3.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

HDMI излез за јасна слика

Оваа функција поддржува 4K и Full HD и овозможува репродукција на некомпресирани видеоснимки кон надворешен снимач или монитор. Сликата може да се снима и во фотоапаратот дури и кога сигналите се проследуваат со помош на оваа функција. Испорачаниот заштитник за кабли ги заштитува приклучоците и спречува ненамерно исклучување на каблите, за да фотографирате со поголема сигурност.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Цврсто куќиште од легура од магнезиум

Компактното куќиште на α7S II е дизајнирано за одлична сигурност и стабилно ракување и може да ги издржи работните услови при снимање на отворено, благодарение на внатрешната структура и горниот, предниот и задниот капак кои се изработени од цврста и издржлива легура од магнезиум.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Издржливост на блендата од 500.000 циклуси

Блендата на фотоапаратот го поминува тестот за голема издржливост од 500.000 циклуси, а механизмот за запирање на блендата ги намалува вибрациите кај предната/задната механичка завеса за приближно 50% , минимизирајќи го тресењето на фотоапаратот, заматувањето на сликата и звукот на блендата. Користењето на предната електронска завеса дополнително ги намалува вибрациите.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Внимателно изработени контроли

Контролите се внимателно изработени за интуитивно ракување и моментално прилагодување, дури и кога гледате низ визирот. Предните и задните вртливи копчиња се темелно преработени и поставени за полесно и поефикасно ракување и вртење. Исто така, новиот механизам за заклучување на вртливото копче за режими спречува ненамерни промени на режимот за снимање.

Минимална брзина на блендата при автоматско ISO

Спречете го заматувањето кај снимките со објекти во движење преку поставување на брзина на бленда за која ISO чувствителноста започнува да се менува при избор на АВТОМАТСКО ISO (во P или A режим, или при NR за повеќе слики).

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Попрецизно прилагодување на балансот на белата боја

α7S II нуди повеќе чекори за прилагодување на балансот на белата боја (двојно повеќе од килибарната-сина оска; четири пати повеќе од зелената-магента оска) од α7S, за прецизно прилагодување на балансот на белата боја со подискретна прецизност за добивање поприродни бои.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Секогаш задржете ги очите во фокусот

Значително прецизниот AF на очи (достапен со AF-C) нуди континуирано автоматско фокусирање на очите на објектот, дури и кога тој е во движење. Оваа сигурна алатка е неверојатно ефективна за поуспешно снимање портрети со помалку неуспешни обиди.

Флексибилна точка која се проширува

Во изборот на површина за AF е додадена флексибилна точка која се проширува. Ако избраната AF точка не е позиционирана врз објектот, α7S II автоматски почнува да ги користи AF точките околу избраната точка за да овозможи прецизен фокус.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Компатибилност со широк опсег на објективи со можност за монтирање

Стабилизацијата на слика со 5 оски ви нуди ненадмината слобода при рачното фотографирање со уште поголем број од вашите омилени објективи со можност за монтирање. Малото растојание до сензорот во α7S II со Е-приклучок ја зголемува компатибилноста со многу објективи.

Надгледување со осветлен приказ

Оваа функција која ја зголемува светлината на сликата со менување на брзината на блендата, на пример, може да се додели на прилагодливо копче за лесен пристап при фотографирање ѕвездено небо или друга темна сцена.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Зголемување на фокусот и функција за изострување

Јасно зголемување на сликата за полесно рачно прилагодување на фокусот, без разлика дали фотографирате или снимате. Функцијата за изострување може да се активира и за нагласување на најостро фокусираните делови од вашата слика.

Напојување преку USB

α7S II може да се напојува преку USB врска со компјутер или пренослива батерија. На овој начин ја зачувувате батеријата на фотоапаратот и ќе можете да работите подолго без да се грижите дека батеријата ќе се испразни. Кога фотоапаратот е исклучен, истата USB врска може да се користи за полнење на батеријата.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Креативен стил

Поставките за креативен стил извлекуваат максимум од вашата сцена. Изберете една од 13-те поставки (живописно, портрет итн.) и фотоапаратот ќе ги прилагоди параметрите на сликата. Исто така, можете прецизно да го прилагодувате контрастот, заситувањето и острината по ваша желба.

Ефект на слика (13 режими)

Претворете ги секојдневните сцени во уметнички дела со применување на иновативните режими за ефекти на слики кои ги прилагодуваат параметрите на фотоапаратот и применуваат напредна обработка на слика со можност за прегледување во реално време за повеќето ефекти. Имате избор од 13 режими, меѓу кои и фотоапарат - играчка, правење постери, HDR слика, минијатурен ефект, водени бои и цртеж.

PlayMemories Camera Apps овозможува внесување лични елементи

Услугата за преземање апликации на Sony ви овозможува да додавате нови функции и можности на вашиот фотоапарат. Таа нуди апликации за ефекти на фотографии и видеоснимки за подобрување и изразување на вашата креативност, а достапни се и апликации со кои паметниот телефон може да го користите како далечински управувач за фотоапаратот, на пример. Забелешка: Достапноста на услугите зависи од регионот.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Слика од α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги вашите фотографии со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето во живо преку компјутерот; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии од големи колекции на слики; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Дознајте повеќе