2 Модели
2 Модели

Објектив

Објектив

Сензор за слика

Сензор за слика

Сензор за слика

Сензор за слика

Сензор за слика

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Систем за снимање

Систем за снимање

Систем за снимање

Систем за снимање

Намалување на шумот

Намалување на шумот

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Бленда

Бленда

Бленда

Бленда

Бленда

Бленда

Стабилизација на слика

Стабилизација на слика

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Драјв

Драјв

Драјв

Драјв

Репродукција

Репродукција

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Аудио

Аудио

Отпечати

Прилагодена функција

Компензација на објектив

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Други

Големина и тежина

Големина и тежина

Што има во пакетот

Компатибилност со објективи

Монтажа на објектив

Сооднос на сликата

Број на точки (ефективни)

Број на точки (вкупно)

Тип на сензор

Систем за заштита од прав

Формат на снимање

Големина на сликата (точки) [3:2]

Големина на сликата (точки) [16:9]

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

Режими за квалитет на слика

Ефект на слика

Креативен стил

Профил на слики

Функции со динамички опсег

Простор на бои

14bit RAW

Некомпресиран RAW

Формат на снимање

Видео компресија

Формат за снимање на звук

Простор на бои

Ефект на слика

Креативен стил

Профил на слики

Големина на сликата (точки), NTSC

Големина на сликата (точки), PAL

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

Функции за видео

HDMI излез за јасна слика

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

Медиум

Отвор за мемориска картичка

Режим за снимање на 2 мемориски картички

Намалување на шумот

NR за повеќе слики

Режими на балансот на белата боја

Детално прилагодување на AWB

Поставување приоритет во AWB

Снимање на група

Вид на фокусирање

Сензор за фокусирање

Точка на фокусирање

Опсег на чувствителност на фокусот

Режим на фокусирање

Површина на фокусирање

Други карактеристики

AF осветлување

Опсег на AF илуминатор

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

Вид на мерење

Сензор за мерење

Чувствителност на мерење

Режим на мерење

Компензација на експозицијата

Групирање на експозицијата

AE заклучување

Режими на експозиција

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

Фотографирање без треперење.

Избор на сцени

Вид на визир

Број на точки

Контрола на светлина (визир)

Контрола на температурата на бојата

Покриеност на поле

Зголемување

Прилагодување на диоптерот

Точка на окото

Избор на стапката на слики на визирот

Приказ на содржини

Тип на монитор

Број на точки

Екран на допир

Контрола на јасноста

Прилагодлив агол

Избирач на екран (визир/LCD)

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

Quick Navi

Зголемување на фокус

Црни и бели ленти

Изострување со рачен фокус

Други

Приказ на содржина

PlayMemories Camera Apps™

Јасно зумирање на слики

Дигитален зум

Функција за откривање на лице

Тајмер за автопортрет

Други

Поддршка за Eye-Fi

Вид

Вид на бленда

Брзина на блендата

Синхронизација на блиц. Брзина

Електронска предна завеса на блендата

Тивко фотографирање

Вид

Ефект на компензација

Контрола

Компензација на блиц

Групирање на блиц

Режими на блиц

Компатибилност со надворешен блиц

Заклучување на FE ниво

Безжична контрола

Режими на придвижување

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

Тајмер

Снимање фотографии

Режими

Компјутерски интерфејс

Повеќе/микро USB приклучок

USB Type-C™ приклучок

NFC™

Безжичен LAN (вграден)

Bluetooth®

HD излез

Приклучок за повеќе интерфејси

Приклучок за галантерија со заклуч.

Паметен приклучок за галантерија 2

Приклучок за микрофон

Влезен DC приклучок

Терминал за синхронизација

Приклучок за слушалки

Приклучок за вертикален држач

PC далечински управувач

LAN приклучок

Микрофон

Звучник

Стандарди за компатибилност

Вид

Поставување

Испорачана батерија

Траење на батеријата (фотографии)

Траење на батеријата (видео, снимање)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

Полнење на внатрешната батерија

Потрошувачка на енергија со визирот

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

Напојување преку USB

Работна температура

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

Димензии (Ш x В x Д)

Само куќиште
ILCE-7M3
Само куќиште 
ILCE-7M3

Што има во пакетот

 • AC-адаптер AC-UUE12
 • Батерија на полнење NP-FZ100
 • Капаче за куќиште
 • Капаче за окулар
 • Капаче за приклучок за галантерија
 • Лента за на рамо
 • Микро USB кабел

Компатибилност со објективи

 • Објективи со E приклучок од Sony

Монтажа на објектив

 • E-приклучок

Сооднос на сликата

 • 3:2

Број на точки (ефективни)

 • Прибл. 24,2 милиони точки

Број на точки (вкупно)

 • Прибл. 25,3 милиони точки

Тип на сензор

 • Exmor R CMOS-сензор од 35 мм за целосна слика (35,6×23,8 мм)

Систем за заштита од прав

 • Заштитен слој од преголемо напојување на оптичкиот филтер и механизмот за поместување на сензорот за слика

Формат на снимање

 • JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline компатибилност), RAW (Sony ARW 2.3 формат)

Големина на сликата (точки) [3:2]

 • 35 мм за целосна слика L: 6000 x 4000 (24M), M: 3936 x 2624 (10M), S: 3008 x 2000 (6,0M), APS-C L: 3936 x 2624 (10M), M: 3008 x 2000 (6,0M), S: 1968 x 1312 (2,6M)

Големина на сликата (точки) [16:9]

 • 35 мм за целосна слика L: 6000 x 3376 (20M), M: 3936 x 2216 (8,7M), S: 3008 x 1688 (5,1M), APS-C L: 3936 x 2216 (8,7M), M: 3008 x 1688 (5,1M), S: 1968 x 1112 (2,2M)

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

 • -

Режими за квалитет на слика

 • RAW, RAW и JPEG (Extra fine, Fine, Standard), JPEG (Extra fine, Fine, Standard)

Ефект на слика

 • 8 видови: Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови, богати црно-бели тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Функции со динамички опсег

 • Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег (разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1-6 EV, 1,0 EV чекор))

Простор на бои

 • sRGB-стандард (со sYCC-гама) и Adobe RGB-стандард кои се компатибилни со TRILUMINOS Color

14bit RAW

 • Да

Некомпресиран RAW

 • Да

Формат на снимање

 • Компатибилност со XAVC S, AVCHD формат вер. 2.0

Видео компресија

 • XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264

Формат за снимање на звук

 • XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital (AC-3) 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator

Простор на бои

 • xvYCC standard (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOS Color

Ефект на слика

 • Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Големина на сликата (точки), NTSC

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p, 100M), 3840 x 2160 (24p, 100M), 3840 x 2160 (30p, 60M), 3840 x 2160 (24p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (120p, 100M), 1920 x 1080 (120p, 60M), 1920 x 1080 (60p, 50M), 1920 x 1080 (30p, 50M), 1920 x 1080 (24p, 50M), 1920 x 1080 (60p, 25M), 1920 x 1080 (30p, 16M), AVCHD: 1920 x 1080 (60i, 24M, FX), 1920 x 1080 (60i, 17M, FH)

Големина на сликата (точки), PAL

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100M), 3840 x 2160 (25p, 60M), XAVC S HD:1920 x 1080 (100p, 100M), 1920 x 1080(100p, 60M), 1920 x 1080 (50p, 50M), 1920 x 1080 (25p, 50M), AVCHD:1920 x 1080 (50i, 24M, FX), 1920 x 1080 (50i, 17M, FH)

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

 • NTSC режим: 1 fps, 2 fps, 4 fps, 8 fps, 15 fps, 30 fps, 60 fps, 120 fps, PAL режим: 1 fps, 2 fps, 3 fps, 6 fps, 12 fps, 25 fps, 50 fps, 100 fps

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

 • NTSC режим: 1920x1080 (60p, 30p, 24p), PAL режим: 1920x1080 (50p, 25p)

Функции за видео

 • Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, избор на PAL/NTSC, да (1280 x 720 (прибл. 9 Mbps)), TC/UB (TC Preset/UB Preset/TC Format/TC Run/TC Make/UB Time Rec), автоматско бавно затворање на блендата, контрола на снимањето, информации за HDMI (избор за ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО), помош за приказ на гамата

HDMI излез за јасна слика

 • 3840 x 2160 (25p), 1920 x 1080 (50p), 1920 x 1080 (50i), 1920 x 1080 (24p), 1920 x 1080 (60p), 1920 x 1080 (60i), 3840 x 2160 (30p), 3840 x 2160 (24p), YCbCr 4:2:2 8 бита / RGB 8 бита

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

 • Да

Медиум

 • Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD-мемориска картичка, SDHC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I/II), SDXC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I/II), microSD-мемориска картичка, microSDHC-мемориска картичка, microSDXC-мемориска картичка

Отвор за мемориска картичка

 • ОТВОР1: Отвор за SD-мемориска картичка (поддржува UHS-I/II), ОТВОР2: Повеќенаменски отвор за Memory Stick Duo/SD-мемориска картичка (поддржува UHS-I)

Режим за снимање на 2 мемориски картички

 • Истовремено Снимање (фотографии), истовремено Снимање (видеоснимки), истовремено Снимање (фотографии/видеоснимки), подредување (JPEG/RAW), подредување (фотографии/видеоснимки), автоматска промена на медиуми (вклучено/исклучено), копирање

Намалување на шумот

 • NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: нормално/ниско/исклучено

NR за повеќе слики

 • -

Режими на балансот на белата боја

 • Автоматски / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентно / топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина / блиц / под вода / температура на бои од 2500 до 9900 K и филтер за бои од G7 до M7 (57 чекори), A7 до B7 (29 чекори) / прилагодено

Детално прилагодување на AWB

 • Да G7 до M7, 57 чекори A7 до B7, 29 чекори

Поставување приоритет во AWB

 • Да

Снимање на група

 • 3 слики, можност за избор на H/L

Вид на фокусирање

 • Брз хибриден AF (AF со откривање на фаза/AF со откривање на контраст)

Сензор за фокусирање

 • Exmor R™ CMOS сензор

Точка на фокусирање

 • 35 мм за целосна слика: 693 точки (AF со откривање на фаза), APS-C-режим со објектив за целосна слика: 299 точки (AF со откривање на фаза), со APS-C објектив: 221 точка (AF со откривање на фаза) / 425 точки (AF со откривање на контраст)

Опсег на чувствителност на фокусот

 • EV-3 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на фокусирање

 • AF-A (автоматски AF), AF-S (AF за единечни снимки), AF-C (континуиран AF), DMF (директен рачен фокус), рачен фокус

Површина на фокусирање

 • Широкоаголно (693 точки (AF со откривање на фаза), 425 точки (AF со откривање на контраст)) / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува/ AF со заклучување (широкоаголно / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува)

Други карактеристики

 • AF што се активира на ниво на окото (само со прикачен LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно)), AF со заклучување, AF на очи, детално прилагодување на AF со LA-EA2 или LA-EA4 (се продава посебно), контрола со предвидување, заклучување на фокусот, чувствителност на следење со AF, површина за AF Swt.V/H, регистрирање површина за AF

AF осветлување

 • Да (со вградени LED диоди)

Опсег на AF илуминатор

 • Прибл. 0,3м - прибл. 3,0м (со прикачен FE 28-70мм F3,5-5,6 OSS)

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

 • може да се избере (откривање на фаза, откривање на контраст)

Вид на мерење

 • Мерење со проценка на 1200 зони

Сензор за мерење

 • Exmor R™ CMOS сензор

Чувствителност на мерење

 • EV-3 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на мерење

 • Повеќе сегменти, центрирано, во точка, стандардна/голема точка, цел екран просеч., осветлени делови

Компензација на експозицијата

 • +/- 5,0 EV (избор на чекори од 1/3 EV, 1/2 EV) (со вртливо копче за компензација на експозиција: +/- 3EV (чекори од 1/3 EV))

Групирање на експозицијата

 • Групирање: Конт., групирање: Единечно, избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV

AE заклучување

 • Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Достапно со копче за AE-заклучување (вклучено/исклучено/автоматски)

Режими на експозиција

 • АВТОМАТСКИ (iAuto), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), видео (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), забавени и брзи движења (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), избор на сцени

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

 • Фотографии: ISO 100-51200 (ISO-броевите од ISO 50 до ISO 204800 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100-51200 (ISO-броевите од ISO 102400 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800, можност за избор на долна и горна граница)

Фотографирање без треперење.

 • Да

Избор на сцени

 • Портрет, спортски случувања, макро, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, ноќен портрет

Вид на визир

 • Електронски визир XGA OLED (во боја) од 1,3 см (тип 0,5)

Број на точки

 • 2.359.296 точки

Контрола на светлина (визир)

 • Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)

Контрола на температурата на бојата

 • Рачно (5 чекори)

Покриеност на поле

 • 100%

Зголемување

 • прибл. 0,78 x (со објектив од 50 мм при бесконечност, -1 м-1)

Прилагодување на диоптерот

 • -4,0 до +3,0м-1

Точка на окото

 • Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 18,5 мм од рамката на окуларот при -1 м-1 (CIPA-стандард)

Избор на стапката на слики на визирот

 • -

Приказ на содржини

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм

Тип на монитор

 • 7,5см (тип 3.0) вид TFT

Број на точки

 • 921.600 точки

Екран на допир

 • Да

Контрола на јасноста

 • Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време

Прилагодлив агол

 • Нагоре прибл. за 107 степени, надолу прибл. за 41 степени

Избирач на екран (визир/LCD)

 • Да (автоматски/рачно)

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

 • Вклучено/исклучено

Quick Navi

 • Да

Зголемување на фокус

 • Да (35 мм, целосна слика: 5,9x, 11,7x, APS-C: 3,8x, 7,7x)

Црни и бели ленти

 • Да (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)

Изострување со рачен фокус

 • Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: бела/црвена/жолта)

Други

 • Линии во вид на решетка (решетка за правило на третини/квадратна решетка/дијаг. + квадратна решетка/исклучено), обележувач за видео (центар/аспект/безбедносна зона/водечки кадар)

Приказ на содржина

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм, за визирот, исклучен монитор

PlayMemories Camera Apps™

 • -

Јасно зумирање на слики

 • Фотографии: прибл. 2x, Видеоснимки: прибл. 1,5x (4K), прибл. 2x (HD)

Дигитален зум

 • Паметен зум (фотографии): 35 мм за целосна слика: M: прибл. 1,5x, S: прибл. 2x, APS-C: M: прибл. 1,3x, S: прибл. 2x, дигитален зум (фотографии): 35 мм за целосна слика: L: прибл. 4x, M: прибл. 6,1x, S: прибл. 8x, APS-C: L: прибл. 4x, M: прибл. 5,2x, S: прибл. 8x, дигитален зум (видео): 35 мм за целосна слика: прибл. 4x, APS-C: прибл. 4x

Функција за откривање на лице

 • Режими: Приоритет на лице при AF (вклучено/исклучено), приоритет на лице при повеќекратно мерење (вклучено/исклучено), приоритет на рег. лица (вклучено/исклучено), регистрирање на лице, макс. број на можни откривања: 8

Тајмер за автопортрет

 • -

Други

 • Фокусирање на допир: Да (достапен при работа со LCD-мониторот или визирот), мин. АВТОМАТСКО ISO SS, надгледување со осветлен приказ, поставување име на датотека, функција за пренос преку FTP, водич за помош, поставување површина, режим за излог на продавница, режим за светло за видео, ротација на прстенот за зумирање

Поддршка за Eye-Fi

 • -

Вид

 • Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

Вид на бленда

 • -

Брзина на блендата

 • Фотографии: 1/8000 до 30 сек., светилка, Видеоснимки: 1/8000 до 1/4 (чекори од 1/3), до 1/60 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/30 во режим на бленда со автоматско бавно затворање),

Синхронизација на блиц. Брзина

 • 1/250 сек.

Електронска предна завеса на блендата

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Тивко фотографирање

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Вид

 • Механизам за поместување на сензорот за слика со компензација во 5 оски (компензацијата зависи од спецификациите на објективот)

Ефект на компензација

 • 5,0 чекори (врз основа на CIPA стандардот. Само тресење при заоблување/вртење. Со прикачен објектив Planar T* FE 50 мм F1,4 ZA. Исклучено NR со долга експозиција.)

Контрола

 • Пред-блиц TTL

Компензација на блиц

 • +/- 3,0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)

Групирање на блиц

 • Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

Режими на блиц

 • Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, задна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор вклучено/исклучено), безжично, синхронизација со голема брзина

Компатибилност со надворешен блиц

 • Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси, прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување

Заклучување на FE ниво

 • Да

Безжична контрола

 • Да (светлосен сигнал: Достапно со блиц за пополнување, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина. /радиосигнал: Достапно со блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина)

Режими на придвижување

 • Единечно фотографирање, континуирано фотографирање (избор на Hi+/Hi/Mid/Lo), тајмер, тајмер (конт.), групирање: единечно, групирање: конт., групирање со баланс на белата боја, DRO групирање

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

 • Континуирано фотографирање: Hi+: макс. 10 fps, Hi: макс. 8 fps, Mid: макс. 6 fps, Lo: макс. 3 fps

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

 • JPEG Extra Fine L: 163 слики, JPEG Fine L: 172 слики, JPEG Standard L: прибл. 177 слики, RAW: 89 слики, RAW и JPG: 79 слики, RAW (некомпресирани): 40 слики, RAW (некомпресирани) и JPG: 36 слики

Тајмер

 • 10 сек. доцнење/5 сек. доцнење/2 сек. доцнење/континуирано снимање со тајмер (3 слики по 10 сек. доцнење/5 слики по 10 сек. доцнење/3 слики по 5 сек. доцнење/5 слики по 5 сек. доцнење/3 слики по 2 сек. доцнење/5 слики по 2 сек. доцнење)/групирање со тајмер

Снимање фотографии

 • Да

Режими

 • Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 9/25 слики, режим на зголемен приказ (L: 18,8x, M: 12,3x, S: 9,4x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, избор на папка (датум/ фотографија/ AVCHD/XAVC S HD/XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, оценување, приказ на група континуирано снимени слики

Компјутерски интерфејс

 • Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач

Повеќе/микро USB приклучок

 • Да

USB Type-C™ приклучок

 • Да (компатибилност со SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1))

NFC™

 • Да (компатибилност со NFC форум Type 3 Tag), далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир

Безжичен LAN (вграден)

 • Компатибилност со Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz), гледање на паметен телефон, далечинска контрола преку паметен телефон, испраќање во компјутер, гледање на телевизор

Bluetooth®

 • Да (Bluetooth® стандардна вер. 4.1 (фреквенција од 2,4 GHz))

HD излез

 • HDMI-микро приклучок (тип D), BRAVIA Sync (контрола за HDMI), PhotoTV HD, приказ на 4K видеоснимки/репродукција на 4K фотографии

Приклучок за повеќе интерфејси

 • Да

Приклучок за галантерија со заклуч.

 • -

Паметен приклучок за галантерија 2

 • -

Приклучок за микрофон

 • Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

Влезен DC приклучок

 • -

Терминал за синхронизација

 • -

Приклучок за слушалки

 • Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

Приклучок за вертикален држач

 • Да

PC далечински управувач

 • Да

LAN приклучок

 • -

Микрофон

 • Вграден стерео микрофон или XLR-K2M/XLR-K1M/ECM-XYST1M (се продава посебно)

Звучник

 • Вграден, моно

Стандарди за компатибилност

 • Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

Вид

 • Поставки за прилагодени копчиња, поставки што може да се програмираат (2 комплета куќишта/4 комплета мемориски картички), мое мени, поставување прилагодено снимање

Поставување

 • Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување

Испорачана батерија

 • Еден комплет со батерија на полнење NP-FZ100

Траење на батеријата (фотографии)

 • Прибл. 610 снимки (визир) / прибл. 710 снимки (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, снимање)

 • Прибл. 115 мин. (визир) / прибл. 125 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

 • Прибл. 200 мин. (визир) / прибл. 210 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Полнење на внатрешната батерија

 • Да (достапен со повеќенаменски/микро USB-приклучок или USB-приклучок од тип C)

Потрошувачка на енергија со визирот

 • Фотографии: прибл. 3,2 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 4,9 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS)

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

 • Фотографии: прибл. 2,8 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 4,7 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS)

Напојување преку USB

 • Да (достапен со повеќенаменски/микро USB-приклучок или USB-приклучок од тип C)

Работна температура

 • 32 - 104 степени F / 0 - 40 степени C

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

 • Прибл. 650 гр. / 1lb 7,0 oz

Димензии (Ш x В x Д)

 • Прибл. 126,9 мм x 95,6 мм x 73,7 мм, прибл. 126,9 мм x 95,6 мм x 62,7 мм (од држачот до мониторот)/прибл. 5 x 3 7/8 x 3 инчи, прибл. 5 x 3 7/8 x 2 1/2 инчи (од држачот до мониторот)
Куќиште + објектив за зумирање од 28-70мм
ILCE-7M3K
Куќиште + објектив за зумирање од 28-70мм 
ILCE-7M3K

Што има во пакетот

 • AC-адаптер AC-UUE12
 • SEL2870
 • Батерија на полнење NP-FZ100
 • Задно капаче за објектив
 • Капаче за куќиште
 • Капаче за објектив
 • Капаче за окулар
 • Капаче за приклучок за галантерија
 • Лента за на рамо
 • Микро USB кабел
 • Сенило

Компатибилност со објективи

 • Објективи со E приклучок од Sony

Монтажа на објектив

 • E-приклучок

Сооднос на сликата

 • 3:2

Број на точки (ефективни)

 • Прибл. 24,2 милиони точки

Број на точки (вкупно)

 • Прибл. 25,3 милиони точки

Тип на сензор

 • Exmor R CMOS-сензор од 35 мм за целосна слика (35,6×23,8 мм)

Систем за заштита од прав

 • Заштитен слој од преголемо напојување на оптичкиот филтер и механизмот за поместување на сензорот за слика

Формат на снимање

 • JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline компатибилност), RAW (Sony ARW 2.3 формат)

Големина на сликата (точки) [3:2]

 • 35 мм за целосна слика L: 6000 x 4000 (24M), M: 3936 x 2624 (10M), S: 3008 x 2000 (6,0M), APS-C L: 3936 x 2624 (10M), M: 3008 x 2000 (6,0M), S: 1968 x 1312 (2,6M)

Големина на сликата (точки) [16:9]

 • 35 мм за целосна слика L: 6000 x 3376 (20M), M: 3936 x 2216 (8,7M), S: 3008 x 1688 (5,1M), APS-C L: 3936 x 2216 (8,7M), M: 3008 x 1688 (5,1M), S: 1968 x 1112 (2,2M)

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

 • -

Режими за квалитет на слика

 • RAW, RAW и JPEG (Extra fine, Fine, Standard), JPEG (Extra fine, Fine, Standard)

Ефект на слика

 • 8 видови: Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови, богати црно-бели тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Функции со динамички опсег

 • Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег (разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1-6 EV, 1,0 EV чекор))

Простор на бои

 • sRGB-стандард (со sYCC-гама) и Adobe RGB-стандард кои се компатибилни со TRILUMINOS Color

14bit RAW

 • Да

Некомпресиран RAW

 • Да

Формат на снимање

 • Компатибилност со XAVC S, AVCHD формат вер. 2.0

Видео компресија

 • XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264

Формат за снимање на звук

 • XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital (AC-3) 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator

Простор на бои

 • xvYCC standard (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOS Color

Ефект на слика

 • Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Големина на сликата (точки), NTSC

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p, 100M), 3840 x 2160 (24p, 100M), 3840 x 2160 (30p, 60M), 3840 x 2160 (24p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (120p, 100M), 1920 x 1080 (120p, 60M), 1920 x 1080 (60p, 50M), 1920 x 1080 (30p, 50M), 1920 x 1080 (24p, 50M), 1920 x 1080 (60p, 25M), 1920 x 1080 (30p, 16M), AVCHD: 1920 x 1080 (60i, 24M, FX), 1920 x 1080 (60i, 17M, FH)

Големина на сликата (точки), PAL

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100M), 3840 x 2160 (25p, 60M), XAVC S HD:1920 x 1080 (100p, 100M), 1920 x 1080(100p, 60M), 1920 x 1080 (50p, 50M), 1920 x 1080 (25p, 50M), AVCHD:1920 x 1080 (50i, 24M, FX), 1920 x 1080 (50i, 17M, FH)

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

 • NTSC режим: 1 fps, 2 fps, 4 fps, 8 fps, 15 fps, 30 fps, 60 fps, 120 fps, PAL режим: 1 fps, 2 fps, 3 fps, 6 fps, 12 fps, 25 fps, 50 fps, 100 fps

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

 • NTSC режим: 1920x1080 (60p, 30p, 24p), PAL режим: 1920x1080 (50p, 25p)

Функции за видео

 • Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, избор на PAL/NTSC, да (1280 x 720 (прибл. 9 Mbps)), TC/UB (TC Preset/UB Preset/TC Format/TC Run/TC Make/UB Time Rec), автоматско бавно затворање на блендата, контрола на снимањето, информации за HDMI (избор за ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО), помош за приказ на гамата

HDMI излез за јасна слика

 • 3840 x 2160 (25p), 1920 x 1080 (50p), 1920 x 1080 (50i), 1920 x 1080 (24p), 1920 x 1080 (60p), 1920 x 1080 (60i), 3840 x 2160 (30p), 3840 x 2160 (24p), YCbCr 4:2:2 8 бита / RGB 8 бита

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

 • Да

Медиум

 • Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD-мемориска картичка, SDHC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I/II), SDXC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I/II), microSD-мемориска картичка, microSDHC-мемориска картичка, microSDXC-мемориска картичка

Отвор за мемориска картичка

 • ОТВОР1: Отвор за SD-мемориска картичка (поддржува UHS-I/II), ОТВОР2: Повеќенаменски отвор за Memory Stick Duo/SD-мемориска картичка (поддржува UHS-I)

Режим за снимање на 2 мемориски картички

 • Истовремено Снимање (фотографии), истовремено Снимање (видеоснимки), истовремено Снимање (фотографии/видеоснимки), подредување (JPEG/RAW), подредување (фотографии/видеоснимки), автоматска промена на медиуми (вклучено/исклучено), копирање

Намалување на шумот

 • NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: нормално/ниско/исклучено

NR за повеќе слики

 • -

Режими на балансот на белата боја

 • Автоматски / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентно / топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина / блиц / под вода / температура на бои од 2500 до 9900 K и филтер за бои од G7 до M7 (57 чекори), A7 до B7 (29 чекори) / прилагодено

Детално прилагодување на AWB

 • Да G7 до M7, 57 чекори A7 до B7, 29 чекори

Поставување приоритет во AWB

 • Да

Снимање на група

 • 3 слики, можност за избор на H/L

Вид на фокусирање

 • Брз хибриден AF (AF со откривање на фаза/AF со откривање на контраст)

Сензор за фокусирање

 • Exmor R™ CMOS сензор

Точка на фокусирање

 • 35 мм за целосна слика: 693 точки (AF со откривање на фаза), APS-C-режим со објектив за целосна слика: 299 точки (AF со откривање на фаза), со APS-C објектив: 221 точка (AF со откривање на фаза) / 425 точки (AF со откривање на контраст)

Опсег на чувствителност на фокусот

 • EV-3 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на фокусирање

 • AF-A (автоматски AF), AF-S (AF за единечни снимки), AF-C (континуиран AF), DMF (директен рачен фокус), рачен фокус

Површина на фокусирање

 • Широкоаголно (693 точки (AF со откривање на фаза), 425 точки (AF со откривање на контраст)) / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува/ AF со заклучување (широкоаголно / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува)

Други карактеристики

 • AF што се активира на ниво на окото (само со прикачен LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно)), AF со заклучување, AF на очи, детално прилагодување на AF со LA-EA2 или LA-EA4 (се продава посебно), контрола со предвидување, заклучување на фокусот, чувствителност на следење со AF, површина за AF Swt.V/H, регистрирање површина за AF

AF осветлување

 • Да (со вградени LED диоди)

Опсег на AF илуминатор

 • Прибл. 0,3м - прибл. 3,0м (со прикачен FE 28-70мм F3,5-5,6 OSS)

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

 • може да се избере (откривање на фаза, откривање на контраст)

Вид на мерење

 • Мерење со проценка на 1200 зони

Сензор за мерење

 • Exmor R™ CMOS сензор

Чувствителност на мерење

 • EV-3 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на мерење

 • Повеќе сегменти, центрирано, во точка, стандардна/голема точка, цел екран просеч., осветлени делови

Компензација на експозицијата

 • +/- 5,0 EV (избор на чекори од 1/3 EV, 1/2 EV) (со вртливо копче за компензација на експозиција: +/- 3EV (чекори од 1/3 EV))

Групирање на експозицијата

 • Групирање: Конт., групирање: Единечно, избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV

AE заклучување

 • Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Достапно со копче за AE-заклучување (вклучено/исклучено/автоматски)

Режими на експозиција

 • АВТОМАТСКИ (iAuto), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), видео (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), забавени и брзи движења (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), избор на сцени

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

 • Фотографии: ISO 100-51200 (ISO-броевите од ISO 50 до ISO 204800 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100-51200 (ISO-броевите од ISO 102400 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800, можност за избор на долна и горна граница)

Фотографирање без треперење.

 • Да

Избор на сцени

 • Портрет, спортски случувања, макро, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, ноќен портрет

Вид на визир

 • Електронски визир XGA OLED (во боја) од 1,3 см (тип 0,5)

Број на точки

 • 2.359.296 точки

Контрола на светлина (визир)

 • Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)

Контрола на температурата на бојата

 • Рачно (5 чекори)

Покриеност на поле

 • 100%

Зголемување

 • прибл. 0,78 x (со објектив од 50 мм при бесконечност, -1 м-1)

Прилагодување на диоптерот

 • -4,0 до +3,0м-1

Точка на окото

 • Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 18,5 мм од рамката на окуларот при -1 м-1 (CIPA-стандард)

Избор на стапката на слики на визирот

 • -

Приказ на содржини

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм

Тип на монитор

 • 7,5см (тип 3.0) вид TFT

Број на точки

 • 921.600 точки

Екран на допир

 • Да

Контрола на јасноста

 • Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време

Прилагодлив агол

 • Нагоре прибл. за 107 степени, надолу прибл. за 41 степени

Избирач на екран (визир/LCD)

 • Да (автоматски/рачно)

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

 • Вклучено/исклучено

Quick Navi

 • Да

Зголемување на фокус

 • Да (35 мм, целосна слика: 5,9x, 11,7x, APS-C: 3,8x, 7,7x)

Црни и бели ленти

 • Да (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)

Изострување со рачен фокус

 • Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: бела/црвена/жолта)

Други

 • Линии во вид на решетка (решетка за правило на третини/квадратна решетка/дијаг. + квадратна решетка/исклучено), обележувач за видео (центар/аспект/безбедносна зона/водечки кадар)

Приказ на содржина

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм, за визирот, исклучен монитор

PlayMemories Camera Apps™

 • -

Јасно зумирање на слики

 • Фотографии: прибл. 2x, Видеоснимки: прибл. 1,5x (4K), прибл. 2x (HD)

Дигитален зум

 • Паметен зум (фотографии): 35 мм за целосна слика: M: прибл. 1,5x, S: прибл. 2x, APS-C: M: прибл. 1,3x, S: прибл. 2x, дигитален зум (фотографии): 35 мм за целосна слика: L: прибл. 4x, M: прибл. 6,1x, S: прибл. 8x, APS-C: L: прибл. 4x, M: прибл. 5,2x, S: прибл. 8x, дигитален зум (видео): 35 мм за целосна слика: прибл. 4x, APS-C: прибл. 4x

Функција за откривање на лице

 • Режими: Приоритет на лице при AF (вклучено/исклучено), приоритет на лице при повеќекратно мерење (вклучено/исклучено), приоритет на рег. лица (вклучено/исклучено), регистрирање на лице, макс. број на можни откривања: 8

Тајмер за автопортрет

 • -

Други

 • Фокусирање на допир: Да (достапен при работа со LCD-мониторот или визирот), мин. АВТОМАТСКО ISO SS, надгледување со осветлен приказ, поставување име на датотека, функција за пренос преку FTP, водич за помош, поставување површина, режим за излог на продавница, режим за светло за видео, ротација на прстенот за зумирање

Поддршка за Eye-Fi

 • -

Вид

 • Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

Вид на бленда

 • -

Брзина на блендата

 • Фотографии: 1/8000 до 30 сек., светилка, Видеоснимки: 1/8000 до 1/4 (чекори од 1/3), до 1/60 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/30 во режим на бленда со автоматско бавно затворање),

Синхронизација на блиц. Брзина

 • 1/250 сек.

Електронска предна завеса на блендата

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Тивко фотографирање

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Вид

 • Механизам за поместување на сензорот за слика со компензација во 5 оски (компензацијата зависи од спецификациите на објективот)

Ефект на компензација

 • 5,0 чекори (врз основа на CIPA стандардот. Само тресење при заоблување/вртење. Со прикачен објектив Planar T* FE 50 мм F1,4 ZA. Исклучено NR со долга експозиција.)

Контрола

 • Пред-блиц TTL

Компензација на блиц

 • +/- 3,0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)

Групирање на блиц

 • Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

Режими на блиц

 • Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, задна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор вклучено/исклучено), безжично, синхронизација со голема брзина

Компатибилност со надворешен блиц

 • Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси, прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување

Заклучување на FE ниво

 • Да

Безжична контрола

 • Да (светлосен сигнал: Достапно со блиц за пополнување, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина. /радиосигнал: Достапно со блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина)

Режими на придвижување

 • Единечно фотографирање, континуирано фотографирање (избор на Hi+/Hi/Mid/Lo), тајмер, тајмер (конт.), групирање: единечно, групирање: конт., групирање со баланс на белата боја, DRO групирање

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

 • Континуирано фотографирање: Hi+: макс. 10 fps, Hi: макс. 8 fps, Mid: макс. 6 fps, Lo: макс. 3 fps

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

 • JPEG Extra Fine L: 163 слики, JPEG Fine L: 172 слики, JPEG Standard L: прибл. 177 слики, RAW: 89 слики, RAW и JPG: 79 слики, RAW (некомпресирани): 40 слики, RAW (некомпресирани) и JPG: 36 слики

Тајмер

 • 10 сек. доцнење/5 сек. доцнење/2 сек. доцнење/континуирано снимање со тајмер (3 слики по 10 сек. доцнење/5 слики по 10 сек. доцнење/3 слики по 5 сек. доцнење/5 слики по 5 сек. доцнење/3 слики по 2 сек. доцнење/5 слики по 2 сек. доцнење)/групирање со тајмер

Снимање фотографии

 • Да

Режими

 • Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 9/25 слики, режим на зголемен приказ (L: 18,8x, M: 12,3x, S: 9,4x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, избор на папка (датум/ фотографија/ AVCHD/XAVC S HD/XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, оценување, приказ на група континуирано снимени слики

Компјутерски интерфејс

 • Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач

Повеќе/микро USB приклучок

 • Да

USB Type-C™ приклучок

 • Да (компатибилност со SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1))

NFC™

 • Да (компатибилност со NFC форум Type 3 Tag), далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир

Безжичен LAN (вграден)

 • Компатибилност со Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz), гледање на паметен телефон, далечинска контрола преку паметен телефон, испраќање во компјутер, гледање на телевизор

Bluetooth®

 • Да (Bluetooth® стандардна вер. 4.1 (фреквенција од 2,4 GHz))

HD излез

 • HDMI-микро приклучок (тип D), BRAVIA Sync (контрола за HDMI), PhotoTV HD, приказ на 4K видеоснимки/репродукција на 4K фотографии

Приклучок за повеќе интерфејси

 • Да

Приклучок за галантерија со заклуч.

 • -

Паметен приклучок за галантерија 2

 • -

Приклучок за микрофон

 • Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

Влезен DC приклучок

 • -

Терминал за синхронизација

 • -

Приклучок за слушалки

 • Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

Приклучок за вертикален држач

 • Да

PC далечински управувач

 • Да

LAN приклучок

 • -

Микрофон

 • Вграден стерео микрофон или XLR-K2M/XLR-K1M/ECM-XYST1M (се продава посебно)

Звучник

 • Вграден, моно

Стандарди за компатибилност

 • Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

Вид

 • Поставки за прилагодени копчиња, поставки што може да се програмираат (2 комплета куќишта/4 комплета мемориски картички), мое мени, поставување прилагодено снимање

Поставување

 • Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување

Испорачана батерија

 • Еден комплет со батерија на полнење NP-FZ100

Траење на батеријата (фотографии)

 • Прибл. 610 снимки (визир) / прибл. 710 снимки (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, снимање)

 • Прибл. 115 мин. (визир) / прибл. 125 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

 • Прибл. 200 мин. (визир) / прибл. 210 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Полнење на внатрешната батерија

 • Да (достапен со повеќенаменски/микро USB-приклучок или USB-приклучок од тип C)

Потрошувачка на енергија со визирот

 • Фотографии: прибл. 3,2 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 4,9 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS)

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

 • Фотографии: прибл. 2,8 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 4,7 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS)

Напојување преку USB

 • Да (достапен со повеќенаменски/микро USB-приклучок или USB-приклучок од тип C)

Работна температура

 • 32 - 104 степени F / 0 - 40 степени C

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

 • Прибл. 650 гр. / 1lb 7,0 oz

Димензии (Ш x В x Д)

 • Прибл. 126,9 мм x 95,6 мм x 73,7 мм, прибл. 126,9 мм x 95,6 мм x 62,7 мм (од држачот до мониторот)/прибл. 5 x 3 7/8 x 3 инчи, прибл. 5 x 3 7/8 x 2 1/2 инчи (од држачот до мониторот)

Функции

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Сензор за целосна слика со задно осветлување и 24,2 MP

Сензорот за целосна слика Exmor R™ CMOS од 35 мм се одликува со резолуција од 24,2 милиони точки, задно осветлување и дизајн без простор помеѓу чипот и леќите за извонредна чувствителност и динамички опсег. Бакарните жици и предниот LSI-процесор овозможуваат двапати побрзо исчитување податоци.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Подобрен систем за обработка на слика

Комбинацијата од нова генерација на систем за обработка на слики и нов сензор го подобрува квалитетот на сликата за 1,5 чекори. Големиот опсег на чувствителност до ISO 51200 е стандарден, а при мала чувствителност може да добиете динамички опсег до прибл. 15 чекори. Подобрената репродукција на детали и намалувањето на шумот во одредени површини го намалуваат шумот и овозможуваат висока резолуција. Значително е подобрена и репродукцијата на бои, особено на кожата и во сцените со природа. Исто така, α7 III поддржува снимање во 14-битен RAW-формат дури и при бесшумно/континуирано фотографирање.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Пошироко, побрзо и постабилно автоматско фокусирање

Подобрениот систем за обработка на слика и алгоритамите за AF од фотоапаратот α9 што се оптимизирани за α7 III ги подобруваат брзината, прецизноста и перформансите за следење на AF. 693-те точки за AF со откривање на фаза и 425-те точки за AF со откривање на контраст нудат широка покриеност со густа распределеност. Двојно поголемата брзина на AF и попрецизните перформанси за AF со следење ви овозможуваат да доловувате и фокусирате објекти што се движат брзо и непредвидливо. α7 III, исто така, нуди сигурно автоматско фокусирање со мала осветленост до EV-3.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

AF со откривање на фаза во фокусната површина поддржува објективи со A-приклучок

AF со откривање на фаза може да се користи и кога на α7 III е прикачен објектив со A-приклучок преку адаптерот LA-EA3. AF-системот со откривање на фаза во фокусната површина со 693 точки нуди голема покриеност, брз одзив и следење со високи перформанси.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Секогаш задржете ги очите во фокусот

AF на очи го поддржува режимот AF-C со поголема прецизност што значително го подобрува снимањето портрети, а поголемата брзина на AF овозможува полесно снимање портрети од објект во движење, дури и ако објектот гледа надолу и во различна насока од фотоапаратот или, пак, лицето е осветлено одзади и делумно е во темнина. α7 III поддржува AF на очи со објективите со A-приклучок кога се прикачени со адаптер.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Копче AF-ON и копче за избирање

Новото копче AF-ON го активира автоматското фокусирање без половично притиснување на копчето за да фокусирате, за да можете да се концентрирате на моментот во кој сакате да се активира блендата и веднаш да го доловите моментот. Копчето за избор овозможува брзо и ефикасно поместување на точката за фокусирање. Избирањето и поместувањето на точката за фокусирање е интуитивно за да не ги пропуштите одличните прилики за доловување на подвижните објекти.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Обемен и практичен AF

Чувствителноста за следење на AF кога фотографирате се прилагодува во пет чекори за објекти што се движат надвор од фокусната површина. Точките и површините за автоматско фокусирање остануваат непроменети или се менуваат при промена од хоризонтална во вертикална положба или обратно, во зависност од ситуацијата за фотографирање. Регистрацијата на AF-површина ви овозможува да ги меморирате често користените поставки за фокусните точки и да ги доделите на прилагодливо копче за брзо и практично користење со еден допир, во секое време.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Брзина до 10 fps со AF/AE со следење

Благодарение на новите подобрувања на блендата и системот за обработка на слика, α7 III може да фотографира континуирано со 10 fps и AF/AE со следење (до 8 fps со минимално доцнење на приказот во режимот за континуирано фотографирање со прегледување во живо) за да овозможи лесно и стабилно фотографирање дури и на објекти што се движат постојано. Во една континуирана серија може да се снимат приближно 177 JPEG-слики (стандардни) со максимална резолуција, 89 компресирани RAW-слики или 40 некомпресирани RAW-слики. Електронската бленда овозможува фотографирање диви животни и други чувствителни ситуации без шум и вибрации, кога дури и најтивкиот шум може да уништи прилика за идеална снимка.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Подобро ракување за континуирано фотографирање

Сликите снимени во режим на континуирано фотографирање може да се прикажат како група, а таквите групи може да се избришат или заштитат со практична функција. Освен тоа, благодарение на поголемиот капацитет за секвенцијално фотографирање и компатибилноста со UHS-II-медиуми, фотоапаратот значително го олеснува процесот на запишување податоци во мемориските картички. Копчето Fn и копчето за мени се користат за итно менување на поставките по континуираното фотографирање, додека сè уште трае запишувањето на податоците.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Фотографирање без треперење

Треперењето од флуоресцентната и другите видови на вештачка светлина се открива автоматски, а активирањето на блендата се темпира за минимизирање на ефектот на треперење кај фотографиите. На овој начин се намалуваат аномалиите во експозицијата и боите во горниот и долниот дел на сликите снимени со голема брзина на блендата, како и недоследностите во експозицијата и боите помеѓу континуираните снимки, за да снимате подобри слики во затворени простории.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Јасни, природни и реалистични 4K-видеоснимки

4K-видеоснимки со целосна слика, висока резолуција и обработка на сите точки без соединување на точките што овозможува намалување од приближно 2,4 пати на податоците потребни за 4K-видеоснимки (QFHD: 3840 x 2160) и резултира со минимално заматување. Напредната обработка на слика овозможува снимање 4K-видеоснимки со целосна слика и извонреден квалитет со среден до висок опсег на ISO, за да извлечете максимум од уникатниот потенцијал на 4K-форматот за видео во секоја снимка. Може да го изберете режимот Super 35 мм наместо режимот за целосна слика, во зависност од потребата.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Наменет за различни потреби при снимањето HDR видео

α7 III задоволува најразлични потреби за снимање во HDR и нуди S-Log3 и S-Log2-криви на гамата за детално прилагодување на сликите со голема флексибилност и по ваша желба, преку градација на тонови при обработката по снимањето [1], а нуди и нов профил за слики HLG (Hybrid Log-Gamma) за моментални HDR работни процеси. Меѓутоа, градацијата на боите не е потребна за да уживате во моментална репродукција на висококвалитетни и реалистични слики [2] без блокирани сенки или премногу осветлени површини на телевизор компатибилен со HDR (HLG).

Разновидни функции за снимање видеоснимки

α7 III нуди многубројни функции за олеснување на работните процеси на професионалните сниматели, вклучувајќи излезен сигнал преку HDMI, временски код / кориснички информации (TC/UB), контрола на снимањето, поставување/приказ на маркер, функција за црни и бели ленти, бавни и брзи движења, истовремено снимање на видео преку прокси сервер, вадење и одделно складирање на слики од видео и функција за помош за приказ на гамата.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Подобрен брз хибриден AF за снимање видеоснимки

Ефикасната комбинација од AF за откривање на фаза во фокусната површина и AF со откривање на контраст прецизно ги фокусира дури и објектите што се движат брзо, а потоа ги следи рамномерно додека снимате видеоснимки. Покриеноста на AF за видеоснимки опфаќа широка површина што е приближно иста со површината за AF за фотографии, па затоа штом густо распределениот AF систем фокусира некој објект во видеоснимката, фотоапаратот ќе продолжи да го следи стабилно и непрекинато. Трите поставки за брзина на AF ви овозможуваат да користите ефекти на бавно фокусирање додека снимате видеоснимки.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Мое мени и нов интерфејс на менито

Моето мени ви овозможува да регистрирате и подредите најмногу 30 елементи од менито според фреквенција на користење, за да можете веднаш да ги активирате, а елементите што не ги користите може да ги избришете. Може да направите прилагодено мени што ќе одговара на специфични потреби за фотографирање. Примарните менија на α7 III се реорганизирани за полесно пребарување, а имињата на групите и броевите на страниците се прикажуваат во горниот дел.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Функцијата за оценување е практична за подредување веднаш по снимањето

Фотографиите може да се оценуваат со оценка од 1 до 5 ѕвезди што ќе се пренесе при увезување на сликите во PlayMemories Home или во новиот софтверски пакет Imaging Edge од Sony за компјутер. Оваа функција и функцијата за заштита што спречува ненамерно бришење слики може да се доделат на прилагодено копче (C3 за заштита според зададените поставки). Оценките и заштитата може да се применат при прегледувањето, а може да прегледувате, заштитувате и бришете континуирани групи веднаш по снимањето или додека патувате.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Брзо прилагодување

Регистрирајте ги поставките на фотоапаратот (најмногу две во фотоапаратот и четири на мемориската картичка) за брз пристап преку вртливото копче за режими. Може да доделите најмногу 81 функција на 11 прилагодливи копчиња, а може да доделувате и групи на прилагодени функции за фотографии, видеоснимки и репродукција. Функцијата за повикување прилагодени поставки при задршка на копче е практична за привремено повикување на поставките за фотографирање доделени на прилагодените копчиња додека тие копчиња се притиснати.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

XGA OLED Tru-Finder™ со висока резолуција и голем контраст

Овој XGA OLED Tru-Finder со прибл. 2359K точки ги нуди сите предности на OLED-визирите, како висока резолуција и контраст, одлична градација и репродукција на бои, за реалистичен приказ на сликите со јасна видливост низ целата површина на сликата. Зголемување од 0,78x (прибл. 38,5° дијагонално видно поле). T*-слојот од ZEISS значително ја намалува рефлектираната светлина во леќата на окуларот. Активирањето е приближно 40% побрзо во споредба со α7 II, кога фотоапаратот е вклучен. Освен тоа, режимот за приказ може да се постави на „Високо“ за да се прикажуваат повеќе и поприродни детали и да се искористат максималните придобивки од податоците што ги чита сензорот со 24,2 ефективни милиони точки.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

LCD-екран на допир за лесно и моментално ракување со фокусот

LCD-екранот од тип 3,0 со 922K точки нуди ракување преку екран на допир и светол, јасен и детален приказ дури и надвор. Користете го фокусирањето на допир за моментално фокусирање во точката што ја допирате на екранот и подлогата на допир за повлекување на кадарот за фокусирање со помош на вашиот прст по LCD-екранот додека ја следите снимката преку визирот. Овој LCD-екран се закосува нагоре до 107° и надолу до 41° за да овозможи флексибилно и практично држење на фотоапаратот и следење на снимките. 

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Вградена стабилизација на слика со 5 оски и поголема брзина на блендата до 5,0 чекори

Овој сеопфатен систем врши компензација на пет вида тресење на фотоапаратот што предизвикуваат заматување на сликите: тресење при движење/вртење кога фотографирате со големи фокусни должини; тресење по X/Y оската при фотографирање одблиску (вклучувајќи и макро); и тресење при ротирање кога снимате видеоснимки и фотографии во темнина. Тој ефикасно ја зголемува брзината на блендата за 5,0 чекори за да може α7 III максимално да ги искористи своите можности за висококвалитетна обработка на слика и перформанси за прегледување во живо. Освен тоа, може да користи објективи со A-приклучок преку адаптер за монтирање објективи, но и објективи со E-приклучок.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Врска за информации за локацијата преку Bluetooth®

Фотоапаратот може да го впарите со апликацијата Imaging Edge Mobile инсталирана на компатибилен мобилен телефон или таблет-уред за да добивате податоци за локацијата, да ги вметнете тие податоци во фотографиите и да ги коригирате поставките за датум/време и локација на фотоапаратот.

Дознајте повеќе

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Непречено поврзување со компјутер преку USB 3.1 Gen 1 приклучок

Приклучокот USB Type-C™ поддржува USB 3.1 Gen 1 за брз далечински пренос на големи RAW-датотеки во компјутер, за да можете брзо да прегледувате слики на компјутер и да продолжите да фотографирате без да чекате. Исто така, опцијата за пренос само на JPEG датотеки во компјутерот овозможува уште побрзо прегледување на сликите на компјутер по континуираното фотографирање бидејќи фотоапаратот не мора да испраќа големи количини на RAW податоци.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Поголема издржливост на батеријата, како за професионално фотографирање

Батеријата NP-FZ100, што овозможува сигурно фотографирање во долги периоди, има приближно 2,2 пати поголем капацитет од батеријата NP-FW50 за да можете да снимите приближно 710 фотографии со едно целосно полнење, а во изборниот вертикален држач VG-C3EM може да ставите две батерии. USB Type-C™ и повеќенаменскиот/микро USB приклучок овозможуваат напојување на фотоапаратот со надворешни преносливи батерии за подолго снимање. За попрактична употреба, може да користите галантерија како што е далечинскиот управувач преку повеќенаменскиот/микро USB приклучок и да го напојувате фотоапаратот преку приклучокот USB Type-C™. Изборниот полнач за батерии BC-QZ1 нуди побрзо полнење отколку преку USB.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Два отвори со компатибилност за UHS-II

Овој фотоапарат има два отвори за медиуми, односно за SD-картичка (компатибилна со UHS-II за брзо запишување податоци) и SD-картичка/Memory Stick. Двете картички во отворите може да се користат за истовремено снимање или снимање со пренасочување податоци; одвојте ги RAW податоците од JPEG податоците или фотографиите од видеоснимките; и копирајте податоци од една во друга картичка. Капакот за мемориските картички се заклучува за да спречи ненамерно отворање.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Врвна издржливост и ракување во лоши услови

α7 III функционира сигурно во опкружувања со лоши услови. Неговото куќиште е зацврстено со горен и преден капак и внатрешна конструкција изработени од лесна легура од магнезиум со голема цврстина. За поголема издржливост се користат шест завртки за приклучокот за објективи. Важните копчиња и вртливите копчиња се заштитени. Целото куќиште е заштитено за да се минимизира навлегувањето на прав и влага.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Далечински управувач со еден допир и споделување со еден допир

Далечинскиот управувач со еден допир ги претвора паметните телефони или таблет-уреди во визир/далечински управувач. Споделувањето со еден допир овозможува пренос на фотографиите/видеоснимките во вашиот уред за споделување на социјалните мрежи. Инсталирајте ја апликацијата Imaging Edge Mobile преку Wi-Fi во вашиот уред со Android што поддржува NFC, а потоа допрете го уредот до фотоапаратот за да ги поврзете. Ако немате NFC, користете ја компатибилноста со QR кодови за да ги впарите уредите.

Дознајте повеќе

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги вашите фотографии со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето во живо преку компјутерот; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии од големи колекции на слики; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Дознајте повеќе

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Capture One (за Sony)

Capture One Express (за Sony) е бесплатен и награден софтвер за уредување слики што нуди обработка на RAW со врвен квалитет на слика, лесно управување на датотеките со слики и моќни алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер.

Бесплатно преземање (одете на веб-сајтот Phase One)

Слика од α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

Контрола на надворешен блиц преку фотоапаратот

Со ажурирање на софтверот на фотоапаратот, блицот и безжичниот управувач со радиосигнали добивате функција за поставување надворешен блиц што ќе ви овозможи да ги конфигурирате поставките на прикачениот блиц или безжичниот управувач со радиосигнали (и двата уреди се продаваат посебно) преку фотоапаратот. Повеќето поставки, вклучувајќи ја и јачината на светлината, ќе бидат достапни во менито на фотоапаратот и промените ќе се прикажуваат на екранот на блицот. 

Погледнете повеќе детали