3 Модели
3 Модели

Објектив

Објектив

Сензор за слика

Сензор за слика

Сензор за слика

Сензор за слика

Сензор за слика

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Систем за снимање

Систем за снимање

Систем за снимање

Намалување на шумот

Намалување на шумот

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Бленда

Бленда

Бленда

Бленда

Бленда

Стабилизација на слика

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Драјв

Драјв

Драјв

Драјв

Репродукција

Репродукција

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Аудио

Аудио

Отпечати

Прилагодена функција

Компензација на објектив

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Други

Големина и тежина

Големина и тежина

Што има во пакетот

Компатибилност со објективи

Монтажа на објектив

Сооднос на сликата

Број на точки (ефективни)

Број на точки (вкупно)

Тип на сензор

Систем за заштита од прав

Формат на снимање

Големина на сликата (точки) [3:2]

Големина на сликата (точки) [16:9]

ГОЛЕМИНА НА СЛИКАТА (ТОЧКИ) [1:1] 

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

Режими за квалитет на слика

Ефект на слика

Креативен стил

Профил на слики

Функции со динамички опсег

Простор на бои

14bit RAW

Некомпресиран RAW

Формат на снимање

Видео компресија

Формат за снимање на звук

Простор на бои

Ефект на слика

Креативен стил

Профил на слики

Големина на сликата (точки), NTSC

Големина на сликата (точки), PAL

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

Функции за видео

HDMI® излез

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

Медиум

Отвор за мемориска картичка

Намалување на шумот

NR за повеќе слики

Режими на балансот на белата боја

Детално прилагодување на AWB

Поставување приоритет во AWB

ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА AWB НА БЛЕНДАТА 

Снимање на група

Вид на фокусирање

Сензор за фокусирање

Точка на фокусирање

Опсег на чувствителност на фокусот

Режим на фокусирање

Површина на фокусирање

Други карактеристики

AF осветлување

Опсег на AF илуминатор

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

Вид на мерење

Сензор за мерење

Чувствителност на мерење

Режим на мерење

Компензација на експозицијата

Групирање на експозицијата

AE заклучување

Режими на експозиција

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

Избор на сцени

Вид на визир

Број на точки

Контрола на светлина (визир)

Контрола на температурата на бојата

Покриеност на поле

Зголемување

Прилагодување на диоптерот

Точка на окото

Избор на стапката на слики на визирот

Приказ на содржини

Тип на монитор

Број на точки

Екран на допир

Контрола на јасноста

Прилагодлив агол

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

Quick Navi

Зголемување на фокус

Црни и бели ленти

Изострување со рачен фокус

Други

Приказ на содржина

PlayMemories Camera Apps™

Јасно зумирање на слики

Дигитален зум

Функција за откривање на лице

Тајмер за автопортрет

Други

Поддршка за Eye-Fi

Вид

Брзина на блендата

Синхронизација на блиц. Брзина

Електронска предна завеса на блендата

Тивко фотографирање

Вид

Вид

Број на водичот.

Покриеност на блицот

Контрола

Компензација на блиц

Групирање на блиц

Режими на блиц

Време на обновување на блицот

Компатибилност со надворешен блиц

Заклучување на FE ниво

Безжична контрола

Режими на придвижување

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

Тајмер

Снимање фотографии

Режими

Компјутерски интерфејс

Повеќе/микро USB приклучок

NFC™

Безжичен LAN (вграден)

Bluetooth®

HD излез

Приклучок за повеќе интерфејси

Приклучок за микрофон

Влезен DC приклучок

Терминал за синхронизација

Приклучок за слушалки

Приклучок за вертикален држач

PC далечински управувач

Микрофон

Звучник

Стандарди за компатибилност

Вид

Поставување

Испорачана батерија

Траење на батеријата (фотографии)

Траење на батеријата (видео, снимање)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

Полнење на внатрешната батерија

Надворешно напојување

Потрошувачка на енергија со визирот

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

Напојување преку USB

Работна температура

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

Димензии (Ш x В x Д)

Само куќиште
ILCE-6400
Само куќиште 
ILCE-6400

Што има во пакетот

 • AC-адаптер: AC-UUE12
 • Батерија на полнење NP-FW50
 • Кабел за напојување
 • Капаче за куќиште
 • Капаче за окулар
 • Капаче за приклучок за галантерија
 • Лента за на рамо
 • Микро USB кабел

Компатибилност со објективи

 • Објективи со E приклучок од Sony

Монтажа на објектив

 • E-приклучок

Сооднос на сликата

 • 3:2

Број на точки (ефективни)

 • Прибл. 24,2 милиони точки

Број на точки (вкупно)

 • Прибл. 25,0 милиони точки

Тип на сензор

 • Exmor® CMOS сензор од тип APS-C (23,5 x 15,6 мм)

Систем за заштита од прав

 • Заштитен слој од преголемо напојување на оптичкиот филтер и ултразвучниот механизам за вибрации

Формат на снимање

 • JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline компатибилност), RAW (Sony ARW 2.3 формат)

Големина на сликата (точки) [3:2]

 • L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6,0M)

Големина на сликата (точки) [16:9]

 • L: 6000 x 3376 (20M), M: 4240 x 2400 (10M), S: 3008 x 1688 (5,1M)

ГОЛЕМИНА НА СЛИКАТА (ТОЧКИ) [1:1] 

 • L: 4000x4000 (16 M), M: 2832x2832 (8,0 M), S: 2000x2000 (4,0 M)

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

 • Широко: хоризонтално 12.416 x 1.856 (23M), вертикално 5.536 x 2.160 (12M), Стандардно: хоризонтално 8.192 x 1.856 (15M), вертикално 3.872 x 2.160 (8,4M)

Режими за квалитет на слика

 • RAW, RAW и JPEG (Extra fine, Fine, Standard), JPEG (Extra fine, Fine, Standard)

Ефект на слика

 • 13 видови: Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат - играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови, мек фокус (високо/средно/ниско), HDR-слика (високо/средно/ниско), богати црно-бело тонови, минијатурен ефект (автоматски/горе/средина (Х)/долу/десно/средина (В)/лево), водени бои, цртеж (високо/средно/ниско)

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Функции со динамички опсег

 • Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег (разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1-6 EV, 1,0 EV чекор))

Простор на бои

 • sRGB стандард (со sYCC гама) и Adobe RGB стандард кои се компатибилни со TRILUMINOS™ Colour

14bit RAW

 • Да

Некомпресиран RAW

 • -

Формат на снимање

 • Компатибилност со XAVC S, AVCHD формат вер. 2.0

Видео компресија

 • XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264

Формат за снимање на звук

 • XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital (AC-3) 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator

Простор на бои

 • xvYCC standard (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOS Color

Ефект на слика

 • Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Големина на сликата (точки), NTSC

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p, 100M), 3840 x 2160 (24p, 100M), 3840 x 2160 (30p, 60M), 3840 x 2160 (24p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (120p, 100M), 1920 x 1080 (120p, 60M), 1920 x 1080 (60p, 50M), 1920 x 1080 (30p, 50M), 1920 x 1080 (24p, 50M), 1920 x 1080 (60p, 25M), 1920 x 1080(30p, 16M), AVCHD: 1920 x 1080 (60i, 24M, FX), 1920 x 1080 (60i, 17M, FH)

Големина на сликата (точки), PAL

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100M), 3840 x 2160 (25p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (100p, 100M), 1920 x 1080 (100p, 60M), 1920 x 1080 (50p, 50M), 1920 x 1080 (25p, 50M), 1920 x 1080 (50p, 25M), 1920 x 1080 (25p, 16M), AVCHD:1920 x 1080 (50i, 24M, FX), 1920 x 1080 (50i, 17M, FH)

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

 • Режим NTSC: 1 fps, 2 fps, 4 fps, 8 fps, 15 fps, 30 fps, 60 fps, 120 fps, PAL режим: 1 fps, 2 fps, 3 fps, 6 fps, 12 fps, 25 fps, 50 fps, 100 fps

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

 • Режим NTSC: 1920 x 1080 (60p, 30p, 24p), Режим PAL: 1920 x 1080 (50p, 25p)

Функции за видео

 • Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, избор на PAL/NTSC, снимање преку прокси сервер (1280 x 720 (прибл. 9 Mbps)), TC/UB (TC Preset/UB Preset/TC Format/TC Run/TC Make/UB Time Rec), автоматско бавно затворање на блендата, контрола на снимањето, информации за HDMI (избор за ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО), помош за приказ на гамата

HDMI® излез

 • 3840 x 2160 (30p), 3840 x 2160 (25p), 3840 x 2160 (24p), 1920 x 1080 (60p), 1920 x 1080 (60i), 1920 x 1080 (50p), 1920 x 1080 (50i), 1920 x 1080 (24p), YCbCr 4:2:2 8 бита / RGB 8 бита

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

 • Да

Медиум

 • Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD-мемориска картичка, SDHC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), SDXC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), microSD-мемориска картичка, microSDHC-мемориска картичка, microSDXC-мемориска картичка

Отвор за мемориска картичка

 • Повеќе отвори за Memory Stick Duo/SD мемориска картичка

Намалување на шумот

 • NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: нормално/ниско/исклучено

NR за повеќе слики

 • Автоматски/ ISO 100 до 102400

Режими на балансот на белата боја

 • Автоматски / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентно (топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина) / блиц / под вода / температура на бои (2500 до 9900K) и филтер за бои (G7 до M7 (57 чекори), A7 до B7 (29 чекори)) / прилагодено

Детално прилагодување на AWB

 • Да (G7 до M7, 57 чекори)(A7 до B7, 29 чекори)

Поставување приоритет во AWB

 • Да

ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА AWB НА БЛЕНДАТА 

 • Да (бленда притисната половично/ конт. фотографирање/ исклучено)

Снимање на група

 • 3 слики, можност за избор на H/L

Вид на фокусирање

 • Брз хибриден AF (AF со откривање на фаза/AF со откривање на контраст)

Сензор за фокусирање

 • Exmor CMOS сензор

Точка на фокусирање

 • 425 точки (AF со откривање на фаза) / 425 точки (AF со откривање на контраст)

Опсег на чувствителност на фокусот

 • EV-2 до EV20 (ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на фокусирање

 • AF-A (автоматски AF), AF-S (AF за единечни снимки), AF-C (континуиран AF), DMF (директен рачен фокус), рачен фокус

Површина на фокусирање

 • Широкоаголно (425 точки (AF со откривање на фаза), 425 точки (AF со откривање на контраст)) / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува/ следење (широкоаголно / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува)

Други карактеристики

 • AF што се активира на ниво на окото (само со прикачен LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно)), следење објекти, AF на очи (избор на десно/лево око), детално прилагодување на AF со LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно), контрола со предвидување, заклучување на фокусот, површина за AF Swt.V/H, регистрирање површина за AF, поместување фокусна точка

AF осветлување

 • Да (со вградени LED диоди)

Опсег на AF илуминатор

 • Прибл. 0,3- прибл. 3,0м (со прикачен објектив E PZ 16-50мм F3,5-5,6 OSS)

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

 • откривање-на-фаза

Вид на мерење

 • Мерење со проценка на 1200 зони

Сензор за мерење

 • Exmor CMOS сензор

Чувствителност на мерење

 • EV-2 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на мерење

 • Повеќе сегменти, центрирано, во точка, стандардна/голема точка, цел екран просеч., осветлени делови

Компензација на експозицијата

 • +/- 5,0 EV (избор на чекори од 1/3 EV, 1/2 EV)

Групирање на експозицијата

 • Групирање: Конт., групирање: Единечно, избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

AE заклучување

 • Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Достапно со копче за AE заклучување. (вклучено/исклучено/автоматски)

Режими на експозиција

 • АВТОМАТСКИ (iAuto/врвен автоматски режим), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), видео (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), забавени и брзи движења (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), режим на панорама, избор на сцени

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

 • Фотографии: ISO 100-32000 (ISO-броевите до ISO 102400 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100-32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница)

Избор на сцени

 • Портрет, спортски случувања, макро, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, рачно снимање во самрак, ноќен портрет, спречување на заматување на движењата

Вид на визир

 • 1,0 см (тип 0,39) електронски визир (во боја)

Број на точки

 • 2.359.296 точки

Контрола на светлина (визир)

 • Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)

Контрола на температурата на бојата

 • Рачно (5 чекори)

Покриеност на поле

 • 100%

Зголемување

 • Прибл. 1,07x (еквивалент на фото апарат од 35мм: Прибл. 0,70x) со 50мм објектив при бесконечност, -1м-1

Прилагодување на диоптерот

 • -4,0 - +3,0 м-1

Точка на окото

 • Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 21,4 мм од рамката на окуларот при -1 м-1 (CIPA-стандард)

Избор на стапката на слики на визирот

 • NTSC режим: STD 60 fps / HI 120 fps, Режим PAL: STD 50 fps / HI 100 fps

Приказ на содржини

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм

Тип на монитор

 • 7,5см (тип 3,0) широк тип TFT

Број на точки

 • 921.600 точки

Екран на допир

 • Да

Контрола на јасноста

 • Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време

Прилагодлив агол

 • Нагоре прибл. за 180 степени, надолу прибл. за 74 степени

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

 • Вклучено/исклучено

Quick Navi

 • Да

Зголемување на фокус

 • Да Зголемување на фокусот (5,9x, 11,7x)

Црни и бели ленти

 • Да (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)

Изострување со рачен фокус

 • Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: бела/црвена/жолта/сина)

Други

 • WhiteMagic, линии во вид на решетка (решетка за правило на третини/квадратна решетка/дијаг. + квадратна решетка/исклучено), обележувач за видео (центар/аспект/безбедносна зона/водечки кадар)

Приказ на содржина

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм, за визирот, исклучен монитор

PlayMemories Camera Apps™

 • -

Јасно зумирање на слики

 • Фотографии: Прибл. 2x, Видеоснимки: Прибл. 1,5x (4K), прибл. 2x (HD)

Дигитален зум

 • Паметен зум (фотографии): M: Прибл. 1,4x, S: Прибл. 2x, дигитален зум (фотографии): L: Прибл. 4x, M: Прибл. 5,7x, S: Прибл. 8x, дигитален зум (видео): Прибл. 4x

Функција за откривање на лице

 • Режими: Приоритет на лице при AF (вклучено/исклучено), приоритет на лице при повеќекратно мерење (вклучено/исклучено), приоритет на рег. лица (вклучено/исклучено), регистрирање на лице, макс. број на можни откривања: 8

Тајмер за автопортрет

 • Да

Други

 • Снимање во интервали, бленда со функција за насмевки: Бленда со функција за насмевки (избор од 3 чекори), бленда на допир, фокус на допир: Да (фокус на допир/подлога на допир/следење со допир), мин. SS при АВТОМАТСКО ISO, надгледување со осветлен приказ, поставување име на датотека, водич за помош, поставување површина, режим за излог на продавница, ротација на прстен за зумирање

Поддршка за Eye-Fi

 • -

Вид

 • Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

Брзина на блендата

 • Фотографии: 1/4000 до 30 сек., светилка, видео снимки: 1/4000 до 1/4 (чекори од 1/3), до 1/50 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/25 во режим на бленда со автоматско бавно затворање)

Синхронизација на блиц. Брзина

 • 1/160 сек.

Електронска предна завеса на блендата

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Тивко фотографирање

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Вид

 • Не е подджано (поддршка за стабилизација на слика кај објектив)

Вид

 • Вграден блиц

Број на водичот.

 • 6 (во метри при ISO 100)

Покриеност на блицот

 • 16мм (фокусната должина е испечатена на куќиштето на објективот)

Контрола

 • Пред-блиц TTL

Компензација на блиц

 • +/- 3,0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)

Групирање на блиц

 • Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

Режими на блиц

 • Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, задна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор вклучено/исклучено), безжична контрола, синхронизација со голема брзина

Време на обновување на блицот

 • Прибл. 4 сек.

Компатибилност со надворешен блиц

 • Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси, прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување

Заклучување на FE ниво

 • Да

Безжична контрола

 • Да (светлосен сигнал: Достапно со блиц за пополнување, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина. /радиосигнал: Достапно со блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина)

Режими на придвижување

 • Единечно фотографирање, континуирано фотографирање (избор на Hi+/Hi/Mid/Lo), тајмер, тајмер (конт.), групирање: единечно, групирање: конт., групирање со баланс на белата боја, DRO групирање

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

 • Континуирано фотографирање: Hi+: 11 fps, Hi: 8 fps, Mid: 6 fps, Lo: 3 fps

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

 • JPEG Extra Fine L: 99 слики, JPEG Fine L: 115 слики, JPEG Standard L: 116 слики, RAW: 46 слики, RAW и JPG: 44 слики

Тајмер

 • Одложување од 10 сек./одложување од 5 сек./одложување од 2 сек./континуирано снимање со тајмер (3 слики по одложување од 10 сек./5 слики по одложување од 10 сек./3 слики по одложување од 5 сек./5 слики по одложување од 5 сек./3 слики по одложување од 2 сек./5 слики по одложување од 2 сек.)/групирање со тајмер (исклучено/одложување од 2 сек./одложување од 5 сек./одложување од 10 сек.)

Снимање фотографии

 • Да

Режими

 • Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 12/30 слики, режим на зголемен приказ (L: 16,7x, M: 11,8x, S: 8,3x, Панорама (стандардно): 19,2x, Панорама (широкоаголно): 29,1x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, панорамско придвижување, избор на папка (датум/ фотографија/ AVCHD/XAVC S HD/XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, оценување, приказ на група континуирано снимени слики

Компјутерски интерфејс

 • Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач

Повеќе/микро USB приклучок

 • Да

NFC™

 • Да (компатибилност со NFC Forum Type 3 Tag), далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир

Безжичен LAN (вграден)

 • Компатибилност со Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz), гледање на паметен телефон, далечинска контрола преку паметен телефон, испраќање во компјутер, гледање на телевизор

Bluetooth®

 • Да (Bluetooth® стандардна вер. 4.1 (фреквенција од 2,4 GHz))

HD излез

 • HDMI микро приклучок (тип D), BRAVIA® Sync (контрола за HDMI), PhotoTV HD, приказ на 4K видеоснимки/репродукција на 4K фотографии

Приклучок за повеќе интерфејси

 • Да

Приклучок за микрофон

 • Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

Влезен DC приклучок

 • -

Терминал за синхронизација

 • -

Приклучок за слушалки

 • -

Приклучок за вертикален држач

 • -

PC далечински управувач

 • Да

Микрофон

 • Вграден стерео микрофон или XLR-K2M/XLR-K1M/ECM-XYST1M(се продава посебно)

Звучник

 • Вграден, моно

Стандарди за компатибилност

 • Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

Вид

 • Поставки за приспособени копчиња, поставки што може да се програмираат (3 комплета куќишта/4 комплета мемориски картички), мое мени, мое вртливо копче, поставување прилагодено снимање

Поставување

 • Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување

Испорачана батерија

 • Еден комплет со батерија на полнење NP-FW50

Траење на батеријата (фотографии)

 • Прибл. 360 снимки (визир) / прибл. 410 снимки (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, снимање)

 • Прибл. 70 мин. (визир) / прибл. 75 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

 • Прибл. 125 мин. (визир) / прибл. 125 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Полнење на внатрешната батерија

 • Да

Надворешно напојување

 • AC адаптер AC-PW20 (се продава одделно)

Потрошувачка на енергија со визирот

 • Фотографии: прибл. 2,4 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,5 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS)

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

 • Фотографии: прибл. 2,1 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,5 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS)

Напојување преку USB

 • Да

Работна температура

 • 32 - 104 степени F / 0 - 40 степени C

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

 • Прибл. 403 гр. / прибл. 14,3 oz.

Димензии (Ш x В x Д)

 • Прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 59,7 мм, прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 49,9 мм (од држач до монитор)/прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 3/8 инчи, прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 инчи (од држач до монитор)
Куќиште + објектив со моторизиран зум од 16-50мм
ILCE-6400L
Куќиште + објектив со моторизиран зум од 16-50мм 
ILCE-6400L

Што има во пакетот

 • AC-адаптер: AC-UUE12
 • SELP1650
 • Батерија на полнење NP-FW50
 • Кабел за напојување
 • Капаче за објектив
 • Капаче за окулар
 • Капаче за приклучок за галантерија
 • Лента за на рамо
 • Микро USB кабел

Компатибилност со објективи

 • Објективи со E приклучок од Sony

Монтажа на објектив

 • E-приклучок

Сооднос на сликата

 • 3:2

Број на точки (ефективни)

 • Прибл. 24,2 милиони точки

Број на точки (вкупно)

 • Прибл. 25,0 милиони точки

Тип на сензор

 • Exmor® CMOS сензор од тип APS-C (23,5 x 15,6 мм)

Систем за заштита од прав

 • Заштитен слој од преголемо напојување на оптичкиот филтер и ултразвучниот механизам за вибрации

Формат на снимање

 • JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline компатибилност), RAW (Sony ARW 2.3 формат)

Големина на сликата (точки) [3:2]

 • L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6,0M)

Големина на сликата (точки) [16:9]

 • L: 6000 x 3376 (20M), M: 4240 x 2400 (10M), S: 3008 x 1688 (5,1M)

ГОЛЕМИНА НА СЛИКАТА (ТОЧКИ) [1:1] 

 • L: 4000x4000 (16 M), M: 2832x2832 (8,0 M), S: 2000x2000 (4,0 M)

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

 • Широко: хоризонтално 12.416 x 1.856 (23M), вертикално 5.536 x 2.160 (12M), Стандардно: хоризонтално 8.192 x 1.856 (15M), вертикално 3.872 x 2.160 (8,4M)

Режими за квалитет на слика

 • RAW, RAW и JPEG (Extra fine, Fine, Standard), JPEG (Extra fine, Fine, Standard)

Ефект на слика

 • 13 видови: Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат - играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови, мек фокус (високо/средно/ниско), HDR-слика (високо/средно/ниско), богати црно-бело тонови, минијатурен ефект (автоматски/горе/средина (Х)/долу/десно/средина (В)/лево), водени бои, цртеж (високо/средно/ниско)

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Функции со динамички опсег

 • Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег (разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1-6 EV, 1,0 EV чекор))

Простор на бои

 • sRGB стандард (со sYCC гама) и Adobe RGB стандард кои се компатибилни со TRILUMINOS™ Colour

14bit RAW

 • Да

Некомпресиран RAW

 • -

Формат на снимање

 • Компатибилност со XAVC S, AVCHD формат вер. 2.0

Видео компресија

 • XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264

Формат за снимање на звук

 • XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital (AC-3) 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator

Простор на бои

 • xvYCC standard (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOS Color

Ефект на слика

 • Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Големина на сликата (точки), NTSC

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p, 100M), 3840 x 2160 (24p, 100M), 3840 x 2160 (30p, 60M), 3840 x 2160 (24p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (120p, 100M), 1920 x 1080 (120p, 60M), 1920 x 1080 (60p, 50M), 1920 x 1080 (30p, 50M), 1920 x 1080 (24p, 50M), 1920 x 1080 (60p, 25M), 1920 x 1080(30p, 16M), AVCHD: 1920 x 1080 (60i, 24M, FX), 1920 x 1080 (60i, 17M, FH)

Големина на сликата (точки), PAL

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100M), 3840 x 2160 (25p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (100p, 100M), 1920 x 1080 (100p, 60M), 1920 x 1080 (50p, 50M), 1920 x 1080 (25p, 50M), 1920 x 1080 (50p, 25M), 1920 x 1080 (25p, 16M), AVCHD:1920 x 1080 (50i, 24M, FX), 1920 x 1080 (50i, 17M, FH)

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

 • Режим NTSC: 1 fps, 2 fps, 4 fps, 8 fps, 15 fps, 30 fps, 60 fps, 120 fps, PAL режим: 1 fps, 2 fps, 3 fps, 6 fps, 12 fps, 25 fps, 50 fps, 100 fps

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

 • Режим NTSC: 1920 x 1080 (60p, 30p, 24p), Режим PAL: 1920 x 1080 (50p, 25p)

Функции за видео

 • Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, избор на PAL/NTSC, снимање преку прокси сервер (1280 x 720 (прибл. 9 Mbps)), TC/UB (TC Preset/UB Preset/TC Format/TC Run/TC Make/UB Time Rec), автоматско бавно затворање на блендата, контрола на снимањето, информации за HDMI (избор за ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО), помош за приказ на гамата

HDMI® излез

 • 3840 x 2160 (30p), 3840 x 2160 (25p), 3840 x 2160 (24p), 1920 x 1080 (60p), 1920 x 1080 (60i), 1920 x 1080 (50p), 1920 x 1080 (50i), 1920 x 1080 (24p), YCbCr 4:2:2 8 бита / RGB 8 бита

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

 • Да

Медиум

 • Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD-мемориска картичка, SDHC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), SDXC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), microSD-мемориска картичка, microSDHC-мемориска картичка, microSDXC-мемориска картичка

Отвор за мемориска картичка

 • Повеќе отвори за Memory Stick Duo/SD мемориска картичка

Намалување на шумот

 • NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: нормално/ниско/исклучено

NR за повеќе слики

 • Автоматски/ ISO 100 до 102400

Режими на балансот на белата боја

 • Автоматски / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентно (топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина) / блиц / под вода / температура на бои (2500 до 9900K) и филтер за бои (G7 до M7 (57 чекори), A7 до B7 (29 чекори)) / прилагодено

Детално прилагодување на AWB

 • Да (G7 до M7, 57 чекори)(A7 до B7, 29 чекори)

Поставување приоритет во AWB

 • Да

ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА AWB НА БЛЕНДАТА 

 • Да (бленда притисната половично/ конт. фотографирање/ исклучено)

Снимање на група

 • 3 слики, можност за избор на H/L

Вид на фокусирање

 • Брз хибриден AF (AF со откривање на фаза/AF со откривање на контраст)

Сензор за фокусирање

 • Exmor CMOS сензор

Точка на фокусирање

 • 425 точки (AF со откривање на фаза) / 425 точки (AF со откривање на контраст)

Опсег на чувствителност на фокусот

 • EV-2 до EV20 (ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на фокусирање

 • AF-A (автоматски AF), AF-S (AF за единечни снимки), AF-C (континуиран AF), DMF (директен рачен фокус), рачен фокус

Површина на фокусирање

 • Широкоаголно (425 точки (AF со откривање на фаза), 425 точки (AF со откривање на контраст)) / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува/ следење (широкоаголно / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува)

Други карактеристики

 • AF што се активира на ниво на окото (само со прикачен LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно)), следење објекти, AF на очи (избор на десно/лево око), детално прилагодување на AF со LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно), контрола со предвидување, заклучување на фокусот, површина за AF Swt.V/H, регистрирање површина за AF, поместување фокусна точка

AF осветлување

 • Да (со вградени LED диоди)

Опсег на AF илуминатор

 • Прибл. 0,3- прибл. 3,0м (со прикачен објектив E PZ 16-50мм F3,5-5,6 OSS)

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

 • откривање-на-фаза

Вид на мерење

 • Мерење со проценка на 1200 зони

Сензор за мерење

 • Exmor CMOS сензор

Чувствителност на мерење

 • EV-2 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на мерење

 • Повеќе сегменти, центрирано, во точка, стандардна/голема точка, цел екран просеч., осветлени делови

Компензација на експозицијата

 • +/- 5,0 EV (избор на чекори од 1/3 EV, 1/2 EV)

Групирање на експозицијата

 • Групирање: Конт., групирање: Единечно, избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

AE заклучување

 • Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Достапно со копче за AE заклучување. (вклучено/исклучено/автоматски)

Режими на експозиција

 • АВТОМАТСКИ (iAuto/врвен автоматски режим), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), видео (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), забавени и брзи движења (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), режим на панорама, избор на сцени

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

 • Фотографии: ISO 100-32000 (ISO-броевите до ISO 102400 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100-32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница)

Избор на сцени

 • Портрет, спортски случувања, макро, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, рачно снимање во самрак, ноќен портрет, спречување на заматување на движењата

Вид на визир

 • 1,0 см (тип 0,39) електронски визир (во боја)

Број на точки

 • 2.359.296 точки

Контрола на светлина (визир)

 • Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)

Контрола на температурата на бојата

 • Рачно (5 чекори)

Покриеност на поле

 • 100%

Зголемување

 • Прибл. 1,07x (еквивалент на фото апарат од 35мм: Прибл. 0,70x) со 50мм објектив при бесконечност, -1м-1

Прилагодување на диоптерот

 • -4,0 - +3,0 м-1

Точка на окото

 • Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 21,4 мм од рамката на окуларот при -1 м-1 (CIPA-стандард)

Избор на стапката на слики на визирот

 • NTSC режим: STD 60 fps / HI 120 fps, Режим PAL: STD 50 fps / HI 100 fps

Приказ на содржини

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм

Тип на монитор

 • 7,5см (тип 3,0) широк тип TFT

Број на точки

 • 921.600 точки

Екран на допир

 • Да

Контрола на јасноста

 • Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време

Прилагодлив агол

 • Нагоре прибл. за 180 степени, надолу прибл. за 74 степени

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

 • Вклучено/исклучено

Quick Navi

 • Да

Зголемување на фокус

 • Да Зголемување на фокусот (5,9x, 11,7x)

Црни и бели ленти

 • Да (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)

Изострување со рачен фокус

 • Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: бела/црвена/жолта/сина)

Други

 • WhiteMagic, линии во вид на решетка (решетка за правило на третини/квадратна решетка/дијаг. + квадратна решетка/исклучено), обележувач за видео (центар/аспект/безбедносна зона/водечки кадар)

Приказ на содржина

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм, за визирот, исклучен монитор

PlayMemories Camera Apps™

 • -

Јасно зумирање на слики

 • Фотографии: Прибл. 2x, Видеоснимки: Прибл. 1,5x (4K), прибл. 2x (HD)

Дигитален зум

 • Паметен зум (фотографии): M: Прибл. 1,4x, S: Прибл. 2x, дигитален зум (фотографии): L: Прибл. 4x, M: Прибл. 5,7x, S: Прибл. 8x, дигитален зум (видео): Прибл. 4x

Функција за откривање на лице

 • Режими: Приоритет на лице при AF (вклучено/исклучено), приоритет на лице при повеќекратно мерење (вклучено/исклучено), приоритет на рег. лица (вклучено/исклучено), регистрирање на лице, макс. број на можни откривања: 8

Тајмер за автопортрет

 • Да

Други

 • Снимање во интервали, бленда со функција за насмевки: Бленда со функција за насмевки (избор од 3 чекори), бленда на допир, фокус на допир: Да (фокус на допир/подлога на допир/следење со допир), мин. SS при АВТОМАТСКО ISO, надгледување со осветлен приказ, поставување име на датотека, водич за помош, поставување површина, режим за излог на продавница, ротација на прстен за зумирање

Поддршка за Eye-Fi

 • -

Вид

 • Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

Брзина на блендата

 • Фотографии: 1/4000 до 30 сек., светилка, видео снимки: 1/4000 до 1/4 (чекори од 1/3), до 1/50 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/25 во режим на бленда со автоматско бавно затворање)

Синхронизација на блиц. Брзина

 • 1/160 сек.

Електронска предна завеса на блендата

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Тивко фотографирање

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Вид

 • Не е подджано (поддршка за стабилизација на слика кај објектив)

Вид

 • Вграден блиц

Број на водичот.

 • 6 (во метри при ISO 100)

Покриеност на блицот

 • 16мм (фокусната должина е испечатена на куќиштето на објективот)

Контрола

 • Пред-блиц TTL

Компензација на блиц

 • +/- 3,0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)

Групирање на блиц

 • Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

Режими на блиц

 • Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, задна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор вклучено/исклучено), безжична контрола, синхронизација со голема брзина

Време на обновување на блицот

 • Прибл. 4 сек.

Компатибилност со надворешен блиц

 • Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси, прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување

Заклучување на FE ниво

 • Да

Безжична контрола

 • Да (светлосен сигнал: Достапно со блиц за пополнување, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина. /радиосигнал: Достапно со блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина)

Режими на придвижување

 • Единечно фотографирање, континуирано фотографирање (избор на Hi+/Hi/Mid/Lo), тајмер, тајмер (конт.), групирање: единечно, групирање: конт., групирање со баланс на белата боја, DRO групирање

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

 • Континуирано фотографирање: Hi+: 11 fps, Hi: 8 fps, Mid: 6 fps, Lo: 3 fps

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

 • JPEG Extra Fine L: 99 слики, JPEG Fine L: 115 слики, JPEG Standard L: 116 слики, RAW: 46 слики, RAW и JPG: 44 слики

Тајмер

 • Одложување од 10 сек./одложување од 5 сек./одложување од 2 сек./континуирано снимање со тајмер (3 слики по одложување од 10 сек./5 слики по одложување од 10 сек./3 слики по одложување од 5 сек./5 слики по одложување од 5 сек./3 слики по одложување од 2 сек./5 слики по одложување од 2 сек.)/групирање со тајмер (исклучено/одложување од 2 сек./одложување од 5 сек./одложување од 10 сек.)

Снимање фотографии

 • Да

Режими

 • Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 12/30 слики, режим на зголемен приказ (L: 16,7x, M: 11,8x, S: 8,3x, Панорама (стандардно): 19,2x, Панорама (широкоаголно): 29,1x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, панорамско придвижување, избор на папка (датум/ фотографија/ AVCHD/XAVC S HD/XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, оценување, приказ на група континуирано снимени слики

Компјутерски интерфејс

 • Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач

Повеќе/микро USB приклучок

 • Да

NFC™

 • Да (компатибилност со NFC Forum Type 3 Tag), далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир

Безжичен LAN (вграден)

 • Компатибилност со Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz), гледање на паметен телефон, далечинска контрола преку паметен телефон, испраќање во компјутер, гледање на телевизор

Bluetooth®

 • Да (Bluetooth® стандардна вер. 4.1 (фреквенција од 2,4 GHz))

HD излез

 • HDMI микро приклучок (тип D), BRAVIA® Sync (контрола за HDMI), PhotoTV HD, приказ на 4K видеоснимки/репродукција на 4K фотографии

Приклучок за повеќе интерфејси

 • Да

Приклучок за микрофон

 • Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

Влезен DC приклучок

 • -

Терминал за синхронизација

 • -

Приклучок за слушалки

 • -

Приклучок за вертикален држач

 • -

PC далечински управувач

 • Да

Микрофон

 • Вграден стерео микрофон или XLR-K2M/XLR-K1M/ECM-XYST1M(се продава посебно)

Звучник

 • Вграден, моно

Стандарди за компатибилност

 • Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

Вид

 • Поставки за приспособени копчиња, поставки што може да се програмираат (3 комплета куќишта/4 комплета мемориски картички), мое мени, мое вртливо копче, поставување прилагодено снимање

Поставување

 • Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување

Испорачана батерија

 • Еден комплет со батерија на полнење NP-FW50

Траење на батеријата (фотографии)

 • Прибл. 360 снимки (визир) / прибл. 410 снимки (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, снимање)

 • Прибл. 70 мин. (визир) / прибл. 75 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

 • Прибл. 125 мин. (визир) / прибл. 125 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Полнење на внатрешната батерија

 • Да

Надворешно напојување

 • AC адаптер AC-PW20 (се продава одделно)

Потрошувачка на енергија со визирот

 • Фотографии: прибл. 2,4 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,5 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS)

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

 • Фотографии: прибл. 2,1 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,5 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS)

Напојување преку USB

 • Да

Работна температура

 • 32 - 104 степени F / 0 - 40 степени C

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

 • Прибл. 403 гр. / прибл. 14,3 oz.

Димензии (Ш x В x Д)

 • Прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 59,7 мм, прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 49,9 мм (од држач до монитор)/прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 3/8 инчи, прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 инчи (од држач до монитор)
Куќиште + објектив за зумирање од 18-135мм
ILCE-6400M
Куќиште + објектив за зумирање од 18-135мм 
ILCE-6400M

Што има во пакетот

 • AC-адаптер: AC-UUE12
 • SEL18135
 • Батерија на полнење NP-FW50
 • Задно капаче за објектив
 • Кабел за напојување
 • Капаче за куќиште
 • Капаче за објектив
 • Капаче за окулар
 • Капаче за приклучок за галантерија
 • Лента за на рамо
 • Микро USB кабел
 • Сенило

Компатибилност со објективи

 • Објективи со E приклучок од Sony

Монтажа на објектив

 • E-приклучок

Сооднос на сликата

 • 3:2

Број на точки (ефективни)

 • Прибл. 24,2 милиони точки

Број на точки (вкупно)

 • Прибл. 25,0 милиони точки

Тип на сензор

 • Exmor® CMOS сензор од тип APS-C (23,5 x 15,6 мм)

Систем за заштита од прав

 • Заштитен слој од преголемо напојување на оптичкиот филтер и ултразвучниот механизам за вибрации

Формат на снимање

 • JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline компатибилност), RAW (Sony ARW 2.3 формат)

Големина на сликата (точки) [3:2]

 • L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6,0M)

Големина на сликата (точки) [16:9]

 • L: 6000 x 3376 (20M), M: 4240 x 2400 (10M), S: 3008 x 1688 (5,1M)

ГОЛЕМИНА НА СЛИКАТА (ТОЧКИ) [1:1] 

 • L: 4000x4000 (16 M), M: 2832x2832 (8,0 M), S: 2000x2000 (4,0 M)

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

 • Широко: хоризонтално 12.416 x 1.856 (23M), вертикално 5.536 x 2.160 (12M), Стандардно: хоризонтално 8.192 x 1.856 (15M), вертикално 3.872 x 2.160 (8,4M)

Режими за квалитет на слика

 • RAW, RAW и JPEG (Extra fine, Fine, Standard), JPEG (Extra fine, Fine, Standard)

Ефект на слика

 • 13 видови: Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат - играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови, мек фокус (високо/средно/ниско), HDR-слика (високо/средно/ниско), богати црно-бело тонови, минијатурен ефект (автоматски/горе/средина (Х)/долу/десно/средина (В)/лево), водени бои, цртеж (високо/средно/ниско)

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Функции со динамички опсег

 • Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег (разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1-6 EV, 1,0 EV чекор))

Простор на бои

 • sRGB стандард (со sYCC гама) и Adobe RGB стандард кои се компатибилни со TRILUMINOS™ Colour

14bit RAW

 • Да

Некомпресиран RAW

 • -

Формат на снимање

 • Компатибилност со XAVC S, AVCHD формат вер. 2.0

Видео компресија

 • XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264

Формат за снимање на звук

 • XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital (AC-3) 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator

Простор на бои

 • xvYCC standard (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOS Color

Ефект на слика

 • Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Големина на сликата (точки), NTSC

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p, 100M), 3840 x 2160 (24p, 100M), 3840 x 2160 (30p, 60M), 3840 x 2160 (24p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (120p, 100M), 1920 x 1080 (120p, 60M), 1920 x 1080 (60p, 50M), 1920 x 1080 (30p, 50M), 1920 x 1080 (24p, 50M), 1920 x 1080 (60p, 25M), 1920 x 1080(30p, 16M), AVCHD: 1920 x 1080 (60i, 24M, FX), 1920 x 1080 (60i, 17M, FH)

Големина на сликата (точки), PAL

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100M), 3840 x 2160 (25p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (100p, 100M), 1920 x 1080 (100p, 60M), 1920 x 1080 (50p, 50M), 1920 x 1080 (25p, 50M), 1920 x 1080 (50p, 25M), 1920 x 1080 (25p, 16M), AVCHD:1920 x 1080 (50i, 24M, FX), 1920 x 1080 (50i, 17M, FH)

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

 • Режим NTSC: 1 fps, 2 fps, 4 fps, 8 fps, 15 fps, 30 fps, 60 fps, 120 fps, PAL режим: 1 fps, 2 fps, 3 fps, 6 fps, 12 fps, 25 fps, 50 fps, 100 fps

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

 • Режим NTSC: 1920 x 1080 (60p, 30p, 24p), Режим PAL: 1920 x 1080 (50p, 25p)

Функции за видео

 • Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, избор на PAL/NTSC, снимање преку прокси сервер (1280 x 720 (прибл. 9 Mbps)), TC/UB (TC Preset/UB Preset/TC Format/TC Run/TC Make/UB Time Rec), автоматско бавно затворање на блендата, контрола на снимањето, информации за HDMI (избор за ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО), помош за приказ на гамата

HDMI® излез

 • 3840 x 2160 (30p), 3840 x 2160 (25p), 3840 x 2160 (24p), 1920 x 1080 (60p), 1920 x 1080 (60i), 1920 x 1080 (50p), 1920 x 1080 (50i), 1920 x 1080 (24p), YCbCr 4:2:2 8 бита / RGB 8 бита

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

 • Да

Медиум

 • Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD-мемориска картичка, SDHC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), SDXC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), microSD-мемориска картичка, microSDHC-мемориска картичка, microSDXC-мемориска картичка

Отвор за мемориска картичка

 • Повеќе отвори за Memory Stick Duo/SD мемориска картичка

Намалување на шумот

 • NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: нормално/ниско/исклучено

NR за повеќе слики

 • Автоматски/ ISO 100 до 102400

Режими на балансот на белата боја

 • Автоматски / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентно (топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина) / блиц / под вода / температура на бои (2500 до 9900K) и филтер за бои (G7 до M7 (57 чекори), A7 до B7 (29 чекори)) / прилагодено

Детално прилагодување на AWB

 • Да (G7 до M7, 57 чекори)(A7 до B7, 29 чекори)

Поставување приоритет во AWB

 • Да

ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА AWB НА БЛЕНДАТА 

 • Да (бленда притисната половично/ конт. фотографирање/ исклучено)

Снимање на група

 • 3 слики, можност за избор на H/L

Вид на фокусирање

 • Брз хибриден AF (AF со откривање на фаза/AF со откривање на контраст)

Сензор за фокусирање

 • Exmor CMOS сензор

Точка на фокусирање

 • 425 точки (AF со откривање на фаза) / 425 точки (AF со откривање на контраст)

Опсег на чувствителност на фокусот

 • EV-2 до EV20 (ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на фокусирање

 • AF-A (автоматски AF), AF-S (AF за единечни снимки), AF-C (континуиран AF), DMF (директен рачен фокус), рачен фокус

Површина на фокусирање

 • Широкоаголно (425 точки (AF со откривање на фаза), 425 точки (AF со откривање на контраст)) / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува/ следење (широкоаголно / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува)

Други карактеристики

 • AF што се активира на ниво на окото (само со прикачен LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно)), следење објекти, AF на очи (избор на десно/лево око), детално прилагодување на AF со LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно), контрола со предвидување, заклучување на фокусот, површина за AF Swt.V/H, регистрирање површина за AF, поместување фокусна точка

AF осветлување

 • Да (со вградени LED диоди)

Опсег на AF илуминатор

 • Прибл. 0,3- прибл. 3,0м (со прикачен објектив E PZ 16-50мм F3,5-5,6 OSS)

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

 • откривање-на-фаза

Вид на мерење

 • Мерење со проценка на 1200 зони

Сензор за мерење

 • Exmor CMOS сензор

Чувствителност на мерење

 • EV-2 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на мерење

 • Повеќе сегменти, центрирано, во точка, стандардна/голема точка, цел екран просеч., осветлени делови

Компензација на експозицијата

 • +/- 5,0 EV (избор на чекори од 1/3 EV, 1/2 EV)

Групирање на експозицијата

 • Групирање: Конт., групирање: Единечно, избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

AE заклучување

 • Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Достапно со копче за AE заклучување. (вклучено/исклучено/автоматски)

Режими на експозиција

 • АВТОМАТСКИ (iAuto/врвен автоматски режим), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), видео (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), забавени и брзи движења (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), режим на панорама, избор на сцени

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

 • Фотографии: ISO 100-32000 (ISO-броевите до ISO 102400 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100-32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница)

Избор на сцени

 • Портрет, спортски случувања, макро, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, рачно снимање во самрак, ноќен портрет, спречување на заматување на движењата

Вид на визир

 • 1,0 см (тип 0,39) електронски визир (во боја)

Број на точки

 • 2.359.296 точки

Контрола на светлина (визир)

 • Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)

Контрола на температурата на бојата

 • Рачно (5 чекори)

Покриеност на поле

 • 100%

Зголемување

 • Прибл. 1,07x (еквивалент на фото апарат од 35мм: Прибл. 0,70x) со 50мм објектив при бесконечност, -1м-1

Прилагодување на диоптерот

 • -4,0 - +3,0 м-1

Точка на окото

 • Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 21,4 мм од рамката на окуларот при -1 м-1 (CIPA-стандард)

Избор на стапката на слики на визирот

 • NTSC режим: STD 60 fps / HI 120 fps, Режим PAL: STD 50 fps / HI 100 fps

Приказ на содржини

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм

Тип на монитор

 • 7,5см (тип 3,0) широк тип TFT

Број на точки

 • 921.600 точки

Екран на допир

 • Да

Контрола на јасноста

 • Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време

Прилагодлив агол

 • Нагоре прибл. за 180 степени, надолу прибл. за 74 степени

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

 • Вклучено/исклучено

Quick Navi

 • Да

Зголемување на фокус

 • Да Зголемување на фокусот (5,9x, 11,7x)

Црни и бели ленти

 • Да (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)

Изострување со рачен фокус

 • Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: бела/црвена/жолта/сина)

Други

 • WhiteMagic, линии во вид на решетка (решетка за правило на третини/квадратна решетка/дијаг. + квадратна решетка/исклучено), обележувач за видео (центар/аспект/безбедносна зона/водечки кадар)

Приказ на содржина

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм, за визирот, исклучен монитор

PlayMemories Camera Apps™

 • -

Јасно зумирање на слики

 • Фотографии: Прибл. 2x, Видеоснимки: Прибл. 1,5x (4K), прибл. 2x (HD)

Дигитален зум

 • Паметен зум (фотографии): M: Прибл. 1,4x, S: Прибл. 2x, дигитален зум (фотографии): L: Прибл. 4x, M: Прибл. 5,7x, S: Прибл. 8x, дигитален зум (видео): Прибл. 4x

Функција за откривање на лице

 • Режими: Приоритет на лице при AF (вклучено/исклучено), приоритет на лице при повеќекратно мерење (вклучено/исклучено), приоритет на рег. лица (вклучено/исклучено), регистрирање на лице, макс. број на можни откривања: 8

Тајмер за автопортрет

 • Да

Други

 • Снимање во интервали, бленда со функција за насмевки: Бленда со функција за насмевки (избор од 3 чекори), бленда на допир, фокус на допир: Да (фокус на допир/подлога на допир/следење со допир), мин. SS при АВТОМАТСКО ISO, надгледување со осветлен приказ, поставување име на датотека, водич за помош, поставување површина, режим за излог на продавница, ротација на прстен за зумирање

Поддршка за Eye-Fi

 • -

Вид

 • Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

Брзина на блендата

 • Фотографии: 1/4000 до 30 сек., светилка, видео снимки: 1/4000 до 1/4 (чекори од 1/3), до 1/50 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/25 во режим на бленда со автоматско бавно затворање)

Синхронизација на блиц. Брзина

 • 1/160 сек.

Електронска предна завеса на блендата

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Тивко фотографирање

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Вид

 • Не е подджано (поддршка за стабилизација на слика кај објектив)

Вид

 • Вграден блиц

Број на водичот.

 • 6 (во метри при ISO 100)

Покриеност на блицот

 • 16мм (фокусната должина е испечатена на куќиштето на објективот)

Контрола

 • Пред-блиц TTL

Компензација на блиц

 • +/- 3,0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)

Групирање на блиц

 • Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

Режими на блиц

 • Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, задна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор вклучено/исклучено), безжична контрола, синхронизација со голема брзина

Време на обновување на блицот

 • Прибл. 4 сек.

Компатибилност со надворешен блиц

 • Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси, прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување

Заклучување на FE ниво

 • Да

Безжична контрола

 • Да (светлосен сигнал: Достапно со блиц за пополнување, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина. /радиосигнал: Достапно со блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина)

Режими на придвижување

 • Единечно фотографирање, континуирано фотографирање (избор на Hi+/Hi/Mid/Lo), тајмер, тајмер (конт.), групирање: единечно, групирање: конт., групирање со баланс на белата боја, DRO групирање

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

 • Континуирано фотографирање: Hi+: 11 fps, Hi: 8 fps, Mid: 6 fps, Lo: 3 fps

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

 • JPEG Extra Fine L: 99 слики, JPEG Fine L: 115 слики, JPEG Standard L: 116 слики, RAW: 46 слики, RAW и JPG: 44 слики

Тајмер

 • Одложување од 10 сек./одложување од 5 сек./одложување од 2 сек./континуирано снимање со тајмер (3 слики по одложување од 10 сек./5 слики по одложување од 10 сек./3 слики по одложување од 5 сек./5 слики по одложување од 5 сек./3 слики по одложување од 2 сек./5 слики по одложување од 2 сек.)/групирање со тајмер (исклучено/одложување од 2 сек./одложување од 5 сек./одложување од 10 сек.)

Снимање фотографии

 • Да

Режими

 • Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 12/30 слики, режим на зголемен приказ (L: 16,7x, M: 11,8x, S: 8,3x, Панорама (стандардно): 19,2x, Панорама (широкоаголно): 29,1x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, панорамско придвижување, избор на папка (датум/ фотографија/ AVCHD/XAVC S HD/XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, оценување, приказ на група континуирано снимени слики

Компјутерски интерфејс

 • Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач

Повеќе/микро USB приклучок

 • Да

NFC™

 • Да (компатибилност со NFC Forum Type 3 Tag), далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир

Безжичен LAN (вграден)

 • Компатибилност со Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz), гледање преку паметен телефон, далечинска контрола преку паметен телефон, испраќање во компјутер, гледање на телевизор

Bluetooth®

 • Да (Bluetooth® стандардна вер. 4.1 (фреквенција од 2,4 GHz))

HD излез

 • HDMI микро приклучок (тип D), BRAVIA® Sync (контрола за HDMI), PhotoTV HD, приказ на 4K видеоснимки/репродукција на 4K фотографии

Приклучок за повеќе интерфејси

 • Да

Приклучок за микрофон

 • Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

Влезен DC приклучок

 • -

Терминал за синхронизација

 • -

Приклучок за слушалки

 • -

Приклучок за вертикален држач

 • -

PC далечински управувач

 • Да

Микрофон

 • Вграден стерео микрофон или XLR-K2M/XLR-K1M/ECM-XYST1M(се продава посебно)

Звучник

 • Вграден, моно

Стандарди за компатибилност

 • Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

Вид

 • Поставки за приспособени копчиња, поставки што може да се програмираат (3 комплета куќишта/4 комплета мемориски картички), мое мени, мое вртливо копче, поставување прилагодено снимање

Поставување

 • Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување

Испорачана батерија

 • Еден комплет со батерија на полнење NP-FW50

Траење на батеријата (фотографии)

 • Прибл. 360 снимки (визир) / прибл. 410 снимки (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, снимање)

 • Прибл. 70 мин. (визир) / прибл. 75 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

 • Прибл. 125 мин. (визир) / прибл. 125 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Полнење на внатрешната батерија

 • Да

Надворешно напојување

 • AC адаптер AC-PW20 (се продава одделно)

Потрошувачка на енергија со визирот

 • Фотографии: прибл. 2,4 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,5 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS)

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

 • Фотографии: прибл. 2,1 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,5 W (со прикачен објектив E PZ 16-50 мм F3,5-5,6 OSS)

Напојување преку USB

 • Да

Работна температура

 • 32 - 104 степени F / 0 - 40 степени C

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

 • Прибл. 403 гр. / прибл. 14,3 oz.

Димензии (Ш x В x Д)

 • Прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 59,7 мм, прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 49,9 мм (од држач до монитор)/прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 3/8 инчи, прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 инчи (од држач до монитор)

Функции

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Ненадминатите перформанси за AF се најважни за прекрасни снимки

Брзиот и прецизен автоматски фокус ви овозможува да снимате краткотрајни моменти со неверојатни детали, благодарение на комбинација од иновативни технологии. Вкупно 425 AF-точки со откривање на фаза работат заедно со функцијата за AF со откривање на контраст за да добиете неверојатна брзина од 0,02 сек., а технологијата за следење со густо распределени AF-точки може да ги следи дури и објектите што се движат непредвидливо.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Попрецизен автоматски фокус при недоволна осветленост

Сега е можно автоматско фокусирање со голема прецизност дури и во темни опкружувања, благодарение на подобрувањата на алгоритамот за AF. Кај овој модел, долната граница на опсегот на светлина за откривање со AF е намален до EV-2 кога се користи режимот AF-S.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

AF при зголемување на фокусот за попрецизно прилагодување на фокусот

Кога ви треба екстремно прецизен автоматски фокус, на пример, кога снимате макро слики, може да прикажете зголемен приказ од површината што сакате да ја фокусирате, а потоа прецизно да ја изберете фокусната точка во визирот или на LCD-екранот.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Полесно рачно фокусирање со подобрена функција за изострување

Функцијата за изострување на фотоапаратот го означува во боја делот од сликата со најостар фокус кога користите рачен фокус. Сега ја додадовме и сината боја во изборот на бои за изострување (дрвена, жолта и бела) за да ја подобриме видливоста на површините што се изоструваат кога ви треба прецизно фокусирање за макро слики или портрети.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Следењето во реално време го задржува фокусот врз објектите што се следат

Кога следите објект што се движи брзо, подобрената технологија на фотоапаратот за автоматско следење на движењата на објектите користи новосоздаден алгоритам за препознавање објекти што распознава бои, шеми (светлина), оддалеченост на објектите (длабочина) и информации за лицето/очите за да може да го препознае и фокусира вашиот објект.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Подобрен AF на очи во реално време за снимање портрети

AF на очи во реално време ги открива и автоматски ги фокусира очите на субјектите кога ќе го притиснете копчето за блендата половично. Може да изберете лево око, десно око или двете очи, а ако изберете AF-C тогаш ќе се одржува стабилен фокус дури и ако дел од лицето е прикриен, лицето е осветлено одзади или е свртено надолу.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Брзо континуирано фотографирање со AF/AE со следење

Доловете ги сите случувања со континуираното фотографирање до 11 fps (со приказ по снимањето) или до 8 fps (со тивка бленда) и 8 fps (за приказ во живо). Доцнењето на приказот е минимално, а може да снимите најмногу 116 JPEG-слики (стандардни) со можност за групен приказ. Исто така, ракувањето со фотоапаратот и пристапот до различни функции е значително подобрено при запишување податоци.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Иновативен систем за обработка на слика

ExmorTM CMOS-сензорот со APS-C-големина и 24,2 милиони точки во фотоапаратот нуди голем опсег на чувствителност и одлични перформанси со мал шум. Заедно со новата генерација на процесор за обработка на слика BIONZ XTM, тој создава прекрасни слики со висока резолуција, извонредна острина и врвна репродукција на текстури.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Извонреден квалитет на слика, мал шум и поголем опсег на ISO

Максималната стандардна чувствителност ISO е зголемена до ISO 32000 (може да се прошири до ISO 102400 за фотографии), а подобрените алгоритми за обработка на слика, технологијата за детална репродукција и намалувањето на шум во одредени површини создаваат пореалистични текстури, подобри детали во регионите со сенки и поживописни бои, вклучувајќи тонови на кожата кај луѓето и природни бои кај растенијата.    

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Нов сооднос на слика од 1:1 за полесно добивање слики за социјалните медиуми

Освен соодносите на слика од 3:2 и 16:9 (ширина-висина), достапен е и соодносот од 1:1 што се користи во платформите за социјални медиуми. На овој начин се елиминира потребата од непријатното рачно отсекување на сликите по фотографирањето што ги подготвувате за објавување на социјалните медиуми.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Снимање во 14-битен RAW-формат за богата градација на тонови

Кога фотографирате во RAW-формат, дигиталните сигнали од 14 бита што се добиваат од аналоген сигнал во сензорот за слика се проследуваат до LSI и BIONZ X, каде што се обработуваат со 16 бита пред повторно да се претворат во RAW-слики со 14-бита. Тоа овозможува појасна и поприродна градација на тонови во сликите. [1] Сензор за слика [2] Најновиот LSI со голема брзина [3] 16-битна обработка на слики

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Снимање 4K-видеоснимки во XAVC S-формат со висока бит-стапка

Снимањето 4K-видеоснимки во форматот Super 35 мм со обработка на сите точки без соединување на точките овозможува прекумерно семплирање со прибл. 2,4x повеќе информации отколку што е потребно за 4K (QFHD: 3840 x 2160), со што се добива еквивалент на 6K и сликите добиваат пореалистична длабочина. Форматот XAVC S со висока бит-стапка (макс. 100 Mbps), практична верзија од форматот за професионална употреба, како и поддршката за HLG обезбедуваат видеоснимки со подобар изглед.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

AF со стабилно и прецизно следење за подобри видеоснимки

Брзиот хибриден AF нуди голема брзина, прецизност и одлични перформанси за следење што ги исполнуваат најстрогите предуслови за автоматско фокусирање кај 4K-видеоснимките. Чувствителноста за следење со AF може да се прилагоди за стабилен фокус или брзо повторно фокусирање, во зависност од сцената, а следењето со допир ви овозможува да следите објект во движење со допирање на LCD-екранот.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Фотографирање со S-Gamut/S-Log

Снимањето со S-Log ви нуди флексибилност за создавање поживописни видеоснимки преку градација на боите по снимањето. Кривите на гамата S-Log3 и S-Log2 нудат голем динамички опсег (до 1300%) што помага во минимизирање на премногу осветлените површини или премногу затемнетите сенки. Поставките за гамата S-Log3 содржат и импресивна маргина на грешка од 14 чекори. 

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Бавни и брзи движења и снимање со голема брзина од 120 fps

Забавените движења (до 5x) и брзите движења (до 60x) може да се снимат со фотоапаратот во Full HD со висок квалитет и не е потребна дообработка со компјутер за да може да ги гледате снимките со забавени и забрзани движења. Освен тоа, од снимките со висока бит-стапка до 100 Mbps во Full HD може да создадете видеоснимки со забавени движења и висок квалитет на слика во обработката по снимањето. 

Софистицирани функции за полесно снимање

α6400 им го олеснува работниот процес на професионалните видеографи со многубројни функции, вклучувајќи излезен сигнал преку HDMI, временски код / кориснички информации (TC/UB), контрола на снимањето, поставување/приказ на маркер, функција за црни и бели ленти, бавни и брзи движења, истовремено снимање видео преку прокси сервер, вадење и одделно складирање на слики од видео, функција за помош за приказ на гамата и приказ на тековната вредност на ISO на мониторот кога фотографирате со автоматско ISO.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Поддршка за аудио влез и микрофон со професионален квалитет

Може да приклучите надворешен микрофон преку приклучокот за микрофони, а достапна е и опција за влезен линиски сигнал преку приклучоците XLR користејќи го адаптерот за XLR што се продава посебно и што овозможува поврзување различни микрофони од висока класа за професионален звук.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Фотографирање во интервали за создавање видеоснимки со забрзани движења

Фотоапаратот нуди континуирано фотографирање со интервал помеѓу 1 и 60 секунди, а добиените фотографии може да се претворат во видеоснимка со забрзани движења преку компјутер со апликацијата Viewer од Imaging EdgeTM. Функцијата за едноставен преглед со променлива брзина ви овозможува да погледнете слика, на фотоапаратот, од тоа како ќе изгледа конечната видеоснимка.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

LCD-екран што се врти за 180° со разновидни функции на допир

LCD-екранот со висока резолуција од 921k точки има дијагонала од 3,0 инчи и може да се заврти нагоре за 180° за лесно обликување на кадарот на автопортретите и видео блоговите. Интуитивното ракување на допир на LCD-екранот опфаќа подлога на допир (лесно поместување на фокусната точка), фокус на допир (поставување на фокусната точка), блендата на допир (активирање на блендата) и следење со допир (активирање AF во реално време).

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Јасен приказ на OLED-визирот

XGA OLED Tru-FinderTM со голем контраст и висока резолуција нуди голема видливост, врвни детали дури и во темни површини, прецизни бои и јасен приказ при 60 fps или 120 fps, со можност за избор на стапка на слики за поостар приказ. Поставките за стандарден и висок квалитет се достапни и за визирот и за LCD-мониторот. 

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Прилагодливи функции за подобро ракување

На осумте копчиња и контроли на фотоапаратот може да се додели секоја од 89-те функции за фотографирање и репродукција, а често користените функции може да се доделат на контролното вртливо копче и тркалце преку „Мое вртливо копче“. „Мое мени“ овозможува флексибилно доделување на 30 елементи од менито, а екранот со прилагодени поставки ви овозможува да следите сè. Информациите за помош се достапни на екранот за менито со притиснување едно копче.

Подобрен кориснички интерфејс за ефикасна контрола на поставките

Една нова функција ги прикажува често користените опсези за ISO во поставките за ISO, а друга нова функција ги прикажува често користените видови на фокусна површина во поставките за AF-површина. Кога ќе го користите режимот за флексибилна точка ќе можете да ја менувате AF-површината нагоре, надолу, десно и лево - тоа е практично кога фотографирате спортски сцени во кои објектот често се движи во одредена AF-површина. 

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Поголема контрола врз поставките за баланс на белата боја

Доколку се постави однапред, автоматскиот баланс на белата боја може да се заклучи или отклучи во секое време за да добиете подоследни тонови на боите кога има повеќе извори на светлина. Рачното поставување на балансот на белата боја е поедноставно, а може да изберете и опција за приоритет на AWB кога фотографирате со блескаво светло - или потопли тонови со приоритет за амбиент или приоритет на бела боја за почисти бели тонови.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Повеќе разновидни функции за блиц

Кога фотографирате со компатибилни безжичен блицови може да изберете синхронизација на задна завеса и бавна синхронизација за повеќе креативни опции за осветлување.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Полесно рангирање и заштита од бришење

Фотографиите може да се рангираат или заштитат од бришење, а и двете функции може да се активираат преку однапред приспособено копче.

Напредок во далечинската контрола на фотоапаратите

При далечинско фотографирање преку апликацијата Remote од компјутерските апликации Imaging Edge, може да го користите приказот на екранот за прецизни прилагодувања на фокусот и кадарот додека го гледате приказот во живо на компјутерскиот екран.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Далечинска контрола со еден допир, споделување со еден допир, врска за информации за локација

Далечинската контрола со еден допир го претвора вашиот мобилен уред во визир и далечински управувач, а споделувањето со еден допир овозможува префрлување на фотографии и видеоснимки во вашиот уред за споделување на социјалните медиуми. Фотоапаратот може да снима и податоци за локација преку Bluetooth®. (Овие функции за мобилни уреди се достапни преку апликацијата Imaging Edge Mobile на Sony.)

Цврста и издржлива конструкција за долготрајно користење

Механизмот за блендата со мали вибрации е дизајниран и тестиран да издржи приближно 200.000 активирања на блендата, а куќиштето, горниот и предниот капак се направени од лесна и многу цврста магнезиумска легура. Поважните копчиња и вртливи копчиња се заштитени, а компонентите на куќиштето имаат двослојна структура на меѓусебно поврзување што е отпорна на прав и влага.

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги вашите фотографии со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето во живо преку компјутерот; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии од големи колекции на слики; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Дознајте повеќе

Слика од Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.