Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Слика од LCD екран со можност за прикачување CLM-FHD5
Компактен монитор од тип 5,0 компатибилен со Full HD

За оптимална поддршка при фотографирањето

LCD мониторот CLM-FHD5, со функции како зголемување и изострување за прецизно фокусирање, погрешни бои и означување на ниво на видеоснимки за помош при прилагодувањето на експозицијата, и S-Log Disp. Assist за извонредно сигурно фотографирање, користи ист вид на батерии како и фотоапаратите за попрактично користење на терен.

Full HD приказ

Со поддршката за Full HD (1920 x 1080), CLM-FHD5 прикажува остри слики и овозможува прецизно проверување на фокусот.

Голем избор на функции за помош при фотографирањето

CLM-FHD5 ги прикажува сликите со неверојатни детали и располага со многубројни функции кои ќе ви помогнат да добиете одлични фотографии и видеоснимки и ќе ви овозможат да фокусирате прецизно, да правите експозиција на сликите каква што посакувате, да погледнете што точно се снима со слики со мал контраст и многу повеќе.

Практични функции за прецизно фокусирање

За да го проверите фокусот, зголемете го стандардниот приказ за 3x или 6x или, пак, искористете ја функцијата за изострување за автоматски да одредите кои делови од сликата се релативно остро фокусирани.

Зголемување на сликите

Ви овозможува зголемување на сликите до 3x или 6x.

Изострување

Прикажува црно-бела слика, освен фокусираните делови кои се во црвена боја.

Погрешни бои

Функцијата за погрешни бои ги прикажува нивоата на видео сигналите од целата влезна слика во форма на дистрибуција на бои за да ви помогне во прецизно поставување на експозицијата.

Означување ниво на видеоснимки

Означувањето ниво на видеоснимки користи бои за да предупреди кога некои површини од влезната слика имаат преголема/премала експозиција во однос на нивото на целниот видео сигнал кој ќе го изберете (достапни се пет нивоа на видео сигнали).

S-Log Disp. Assist

Оваа функција ја прикажува S-Log сликата со слична светлина и контраст како сликата која се појавува во стандарден режим на фотографирање, за полесно фокусирање и следење.

Зголемена слобода при фотографирањето

Флексибилниот приклучок за галантерија овозможува слободно поместување и закосување на мониторот. Или, пак, искористете ги отворите на горната и долната страна на мониторот за да го прикачите мониторот на статив, носач или друга потпора.

Вртење во лева и десна насока

Приближно 180 степени и во двете насоки.

Се преклопува нанапред и наназад

Приближно 90 степени и во двете насоки.

Се прикачува на статив или носач

Прицврстете го мониторот со завртки на стабилна потпора низ отворите на горната и долната страна.

Едноставно и удобно ракување

Контролите на мониторот, вклучувајќи ги и двете прилагодливи копчиња, се позиционирани за полесно ракување со мониторот. Копчето за ЗУМ/ИЗБОР, на пример, е лесно достапно во аголот.

Прилагодливи копчиња

На копчињата C1 и C2 може да им се доделат често користени функции.

Едноставен распоред

1. Моно звучник / 2. Копче ЗУМ/ИЗБОР / 3. МЕНИ / 4. и 5. Приклучоци за статив

Практични приклучоци

6. Приклучок за слушалки / 7. HDMI (тип A) / 8. Влез за еднонасочна струја

Батерија/AC напојување за долго и практично користење

Мониторот ги користи истите батерии од серија W, M и V како и фотоапаратите, за да можете да снимате подолго без потреба да носите специјални батерии. Достапен е и изборен AC адаптер кој е практичен за долготрајно користење без батерии.

Различни извори на напојување

1. AC адаптер AC-PW10AM / 2. NP-FW50 (до 60 мин.) / 3. NP-FM500H (до 120 мин.) / 4. NP-FV50 (до 50 мин.) / 5. NP-FV70 (до 130 мин.) / 6. NP-FV100A (до 300 мин.)

Спецификации и функции

Можноста за приказ на Full HD видеоснимки, функциите за помош при сериозно снимање на фотографии и видеоснимки, како и компатибилноста со различни батерии за фотоапарати го прават CLM-FHD5 исклучително практичен за снимање на отворено.
  • Компатибилноста со Full HD извлекува максимум од фотоапаратите со висока резолуција

  • Функциите за зголемување и изострување овозможуваат многу прецизно фокусирање

  • Функцијата за погрешни бои овозможува едноставна проверка за соодветна експозиција

  • Функцијата за означување ниво на видеоснимки јасно ја нагласува преголемата и премалата експозиција

  • S-Log Disp. Assist ви помага да ги направите сликите природни и светли

Што има во пакетот

Адаптер за приклучок (1), Сенило за заштита од сонце (1), Адаптер за батерија (1), HDMI кабел (мини HDMI) (прибл. 45 см, тип A - тип C) (1),, HDMI кабел (микро HDMI) (прибл. 45 см, тип A - тип D) (1), Футрола за носење (1), Комплет отпечатена документација

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт