Слика од Далечински управувач
Слика од Далечински управувач
Слика од Далечински управувач
Слика од Далечински управувач

Функции

Безжична технологија BLUETOOTH®

Комуникацијата преку Bluetooth® нуди сигурна далечинска контрола дури и при силна сончева светлина или кога има пречки помеѓу управувачот и фотоапаратот. Двонасочната комуникација овозможува дополнителна функционалност која не би била достапна преку уред што само емитува сигнали, како што е индикација на статусот директно на далечинскиот управувач.

Професионална сигурност

RMT-P1BT нуди сигурно ракување какво што е неопходно во професионалните работни опкружувања, со стабилна врска преку Bluetooth® и позитивна и брза контрола преку копчињата. Комуникацијата е безжична наместо оптичка, па затоа добивате максимална сигурност и брзина дури и во ситуации каде што е попречена директната линија на видливост.

Визуелен повратен ефект

LED-индикаторот со голема видливост трепка или свети континуирано за да покаже статус на блендата, снимање видео и статусот на AF. Тој нуди очигледна предност во ситуации каде што операторот нема директен пристап до фотоапаратот што треба да го контролира.

Идеален за опкружувања со лоши услови

RMT-P1BT работи со вградениот Bluetooth®-приемник на фотоапаратот, па затоа не е потребна жична врска или дополнителен приемник. Приклучокот на фотоапаратот ќе биде затворен заради максимална заштита од прав и влага, што придонесува за врвна стабилност на системот.

Прецизна контрола за ефикасно фотографирање

Прецизно ракување и повратен ефект на копчињата во комбинација со префинет ергономски дизајн за сигурна и брза контрола. Управувачот е дизајниран за да можете лесно да го држите и ракувате, што придонесува за непречено ракување без грешки.

Сеопфатна контрола

Достапни се основни контроли за фотоапаратите: копчиња за фокусирање за прецизна контрола дури и на мали промени на фокусот, преклопник за заклучување што спречува случајно активирање при транспорт, активирање/запирање на снимањето видео и моторизиран/дигитален зум. Достапни се и две приспособливи копчиња што ги отсликуваат функциите на копчињата C1 и AF-ON на куќиштето на фотоапаратите. 

Информации за компатибилност

 

Оди на страницата за поддршка

Спецификации

  • Димензии (Ш × В × Д): Прибл. 33 x 116,5 x 15,1 мм (1 5/16 x 4 5/8 x 5/8 инчи)

  • Тежина: Прибл. 35 гр. (1,3 oz) без батеријата

  • Комуникација: Bluetooth® стандардна вер. 4.2 (фреквенција од 2,4 GHz)

  • Покриеност: 360°, Опсег: 5 м (16,4 ft)

  • Отпорност на прав и влага

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт