Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
Должина 88,5 мм X Ширина 32 мм X Дебелина 18 мм (3 1/2 инчи X 1 5/16 инчи X 23/32 инчи)
Тежина
30 гр. (1,1 oz)

Општи спецификации

Моќност
Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)
Должина на кабел
800 мм (31 1/2 инчи)
Зум
Променлив зум (2 чекори)
СНИМАЊЕ (АКТИВИРАЈ/ЗАПРИ)
Да
Фотографија (бленда)
Да
Опции на бои
ЦРНА
Копче за активирање на блендата
Да
Материјал
ABS

Други

Работна температура
Од 0℃ до 40℃ (од 32°F до 104°F)

Функции

Снимајте рамномерни видео снимки

Започнувајте/запирајте го снимањето на видео снимки или контролирајте го зумот преку практичниот далечински управувач без случајно да го затресете фото апаратот или видео камерата

Добијте подобри макро фотографии

Стабилното активирање на блендата без вибрации прави огромна разлика кога на фото апаратот му треба потполна стабилност за снимање фотографии одблиску

Задржете ја стабилноста во темнина

Функцијата за заклучување на блендата ви овозможува да ја оставите блендата отворена без вибрации за снимање на прекрасни ноќни сцени и други долги експозиции

Имајте ја контролата на дофат на вашите прсти

Лесно прикачете го далечинскиот управувач на стативот на фото апаратот или видео камерата за практично користење

Создадени за фото апарати или видео камери со повеќенаменски приклучок

Далечинскиот управувач работи со NEX, SLT и Cyber-shot фото апарати и Handycam® видео камери со повеќенаменски приклучок*

Користете уред за активирање на блендата кај фото апаратите со A-приклучок

Далечинскиот управувач може да се користи како практичен уред за активирање на блендата кај фото апаратите со A-приклучок без потреба од повеќенаменски приклучок