Слика од Комплет со XLR-адаптер
Слика од Комплет со XLR-адаптер
Слика од Комплет со XLR-адаптер
Слика од Комплет со XLR-адаптер
Слика од Комплет со XLR-адаптер

Функции

Одличен звук со мал шум

Кога е приклучен преку приклучокот за повеќе интерфејси на компатибилен фотоапарат со вграден интерфејс за дигитален звук, сигналот на звукот директно се префрла во фотоапаратот во дигитална форма за да се спречи намалување на квалитетот. Едноставен преклопник што нуди компатибилност со многубројни фотоапарати што имаат аналоген интерфејс.

Разновидни опции за поврзување

Два комбинирани приклучоци XLR/TRS и еден мини стерео приклучок од 3,5 мм за микрофон наменети за влезни сигнали. Комбинираните приклучоци XLR/TRS може да ги користите како линиски влез, влез за микрофон или влез за микрофон со еднонасочна струја со 48 V.

Флексибилно поставување

Висок степен на флексибилност за користење во професионални системи за фотографирање. Вклучени се продолжителни кабли за звук заради прилагодување на локацијата на XLR-адаптерот во вашиот систем според потребите.

Поврзување без кабли

Треба само да го прикачите XLR-адаптерот во приклучокот за повеќе интерфејси на компатибилен фотоапарат и ќе добиете директно напојување и приклучоци за звук без потреба од дополнителни кабли или батерии. Приклучокот за повеќе интерфејси од Sony нуди интелигентно поврзување и контрола на различна галантерија, обезбедувајќи максимална флексибилност и преносливост за фотографирање со системи α.

Намалување на механичкиот шум

Напредниот дизајн што ги намалува потресите и вибрациите ефикасно го минимизира нискофреквентниот шум што може да го намали квалитетот на звукот. Опцијата за директно монтирање на фотоапарат, без дополнителни кабли за поврзување, уште повеќе го намалува ризикот за појава на шум при работа што ќе го уништи снимениот звук.

Сеопфатна контрола

Сеопфатната контрола за време на снимањето може значително да го олесни работниот процес за обработка по снимањето. Достапни се контроли за ниво на снимање (АВТОМАТСКИ/РАЧНО), линк за ниво на снимање (ВЛЕЗ 1 - ВЛЕЗ 2), придушувач и филтер за отстранување ниски фреквенции (100/300 Hz).

Вклучен е повеќенасочен долгнавест микрофон

Вклучени се повеќенасочен моно микрофон (ECM-XM1) и мека заштита од ветар што го намалува шумот на ветрот.

Информации за компатибилност

 

Оди на страницата за поддршка

Спецификации

  • Компактен и лесен дизајн што тежи само 187 гр. (6,6 oz)

  • 2 влеза XLR/TRS со еднонасочна струја

  • Стандарден влез за микрофон од 3,5 мм со опција за приклучување во струја

  • Приклучок за повеќе интерфејси што е компатибилен со дигитален интерфејс за јасен звук

  • Сеопфатна рачна контрола и флексибилно користење во група за професионална употреба

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт