Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Идеален безжичен микрофон за видеоблогови

Снимајте видеоблогови и интервјуа без напор со безжичниот ECM-W2BT. Тој е безжичен и овозможува лесно снимање и јасен звук во различни опкружувања, без да се грижите за насоката на микрофонот или оддалеченоста на микрофонот. 

Висококвалитетен звук без напор 
Слика од човек кој говори во предавателот додека снима
Снимање јасен звук од сите насоки

ECM-W2BT може да се позиционира блиску до устата на говорникот со помош на штипка. Повеќенасочната капсула на микрофонот придонесува и за јасно снимање на вашиот глас, независно од која насока доаѓа, за да не се грижите како е насочен микрофонот.

Слика од производот ECM-W2BT прикачен на α7C
Ефикасно елиминирање на шумот при пренос на звукот

За разлика од аналогниот пренос на звук, тука не треба да се грижите за пречки во сигналот поради кабли. Впарете го ECM-W2BT со компатибилен фотоапарат од Sony опремен со интерфејс за дигитален звук преку приклучокот MI за да добиете јасен дигитален звук без шум.

Слика од производот на која е прикажан прекинувачот за стишување на звукот
Едноставна оптимизација на звук за сите извори

Стишувањето на звукот овозможува лесно прилагодување на звукот при снимањето според изворот. Треба само да притиснете прекинувач за да го намалите нивото на многу гласните звуци или да ги засилите тивките звуци, добивајќи оптимизирани нивоа на звук. 

Слика од човек кој ја става испорачаната заштита од ветер на ECM-W2BT
Јасен звук дури и во ветровити надворешни услови 

Уредот се испорачува со заштита од ветер за снимање во надворешни услови. Прикачете ја заштитата од ветер за ефикасно намалување на шумот предизвикан од ветер и шумот од дише, за да добиете јасен и стабилен звук дури и кога снимате надвор на ветровито време.

Слика од кодекот AptX Low Latency Bluetooth® за безжичен пренос на звук
Стабилен пренос помеѓу микрофонот и приемникот

Кодекот Qualcomm® aptX™ Low Latency Bluetooth® се користи за пренос помеѓу микрофонот и приемникот и овозможува мало доцнење и доследен квалитет на звукот. Тој ја елиминира потребата од преснимување на звукот поради прекини во снимениот звук, а малото доцнење овозможува подобро усогласување на звукот со сликата.  

[1] Qualcomm® aptX™ Low Latency

Безгрижно снимање со максимална сигурност
Слика што го прикажува максималното растојание за поврзување од 200 метри / 600 стапки
Снимање стабилен звук

Со двојно поголем капацитет од стандардните системи, подобрените опции за безжично поврзување го намалуваат ризикот од прекин на сигналот за звук, дури и во опкружувања со многу луѓе и многу безжични сигнали. На места со добра видливост и без пречки, комуникација може да се воспостави на растојание до 200 метри, овозможувајќи поголема флексибилност за фотоапаратите и опремата за звук.

[1] До 200 м (600 ft), на места со добра видливост.

Долго траење на батеријата за долго снимање 

Снимајте безгрижно на отворен простор во текот на целиот ден со батеријата на ECM-W2BT со голема издржливост. Ако го впарите со фотоапарати што поддржуваат напојување додатоци преку приклучокот за повеќе интерфејси, тогаш ќе снимате безжично до девет часа.

Слика што ја прикажува максималната издржливост од девет часа со активна безжична врска
Слика од човек кој го користи ECM-W2BT покрај вода, на отворено
Конструкција отпорна на прав и влага

Одликувајќи се со дизајн отпорен на влага и прав, ECM-W2BT овозможува удобно снимање на отворен простор. Неговите компоненти имаат заштита од временски услови на рабовите и капачиња на приклучоците заради максимална отпорност на прав и влага.

Еден микрофон, повеќе опции
Слика од две лица кои ги снимаат своите гласови со ECM-W2BT, а притоа ги користат и предавателот и приемникот
Поддршка за снимање две лица 

Дури и кога снимате во конфигурација со две лица (едното е пред камерата, а другото е снимателот), ECM-W2BT може да ги задоволи вашите потреби за снимање звук. Покрај главниот безжичен микрофон, во приемникот има дополнителен внатрешен микрофон што овозможува снимање звук и од снимателот и од лицето пред камерата. 

И снимањето повеќе луѓе е едноставно

Ставете го микрофонот во централна положба користејќи го заштитниот држач за приклучоците што се испорачува со микрофонот и има улога како негов држач. Повеќенасочниот микрофон ќе снима звуци од сите, дури и кога снимате повеќе луѓе. 

Слика од ECM-W2BT на маса, со испорачаниот држач за приклучоци во улога на држач за микрофонот
Слика од производот на која е прикажан мини стерео приклучокот од 3,5 мм на предавателот
Поврзување преку мини стерео приклучокот од 3,5 мм

Внесете чувство на професионалност во видеоблоговите со звук што звучи реално. Микрофонот може да се поврзува со други уреди преку мини стерео приклучокот од 3,5 мм на предавателот, а може да го приклучите и ECM-LV1 за висококвалитетен стерео звук.

Човек користи кабел за да го поврзе ECM-W2BT со компатибилен фотоапарат со мини стерео приклучок од 3,5 мм
Флексибилно поврзување

Освен тоа што може да се поврзе со фотоапарати од Sony со приклучок за повеќе интерфејси, ECM-W2BT може да се користи и со други фотоапарати и опрема. Излезниот мини стерео приклучок од 3,5 мм овозможува поврзување на приемникот со други фотоапарати, компјутери, дигитални диктафони и други уреди со аналоген аудио влез. 

Човек го користи ECM-W2BT со ECM-LV1
Совршено впарување со микрофонот ECM-LV1

Едноставниот и дискретен дизајн во црна боја на ECM-LV1 овозможува снимање звук без пречки, а може да се закачи на секаква облека. Штипката ротира за 360 степени, па затоа може да се позиционира секаде врз облеката.

Пренослив и практичен 
Слика од човек кој го вади ECM-W2BT од својот џеб
Компактен и лесен дизајн заради преносливост

ECM-W2BT е лесен, практичен за носење и нуди одлична преносливост особено за снимање надвор. Микрофонот тежи само 27 грама (1,0 oz), а приемникот 28 грама (1,0 oz), што значи дека нема да ви тежат кога ќе снимате.

Слика од човек кој користи фотоапарат со ECM-W2BT, поврзани без кабли
Лесна конфигурација без кабел за безгрижно снимање

Со фотоапаратите од Sony со приклучок MI може да направите систем без кабли за да ги елиминирате грижите за каблите и случајните исклучувања. Интерфејсот за дигитален звук кај компатибилните фотоапарати овозможува снимање на остар и квалитетен дигитален звук. 

Слика од производот на која се прикажани копчиња за избор
Практични и прилагодливи режими за снимање звук

Прекинувачот на приемникот ви овозможува да изберете три режими за снимање - само микрофон, само приемник или комбинација од микрофон и приемник. 

Слика од производот на која е прикажана светилката Link
Заштита од неуспешно снимање

ECM-W2BT има јасни LED-индикатори на приемникот за безгрижно снимање. Светилката LINK го посочува статусот на комуникација помеѓу микрофонот и приемникот, а светилката POWER ја посочува преостанатата енергија во батеријата.

Слика од производот ECM-W2BT, со предавателот и приемникот ставени во испорачаниот заштитен држач
Лесна преносливост

Заштитниот држач за приклучоците што се испорачува со ECM-W2BT може да се користи за носење на приемникот и микрофонот заедно. Држачот е дизајниран за полесно користење на приемникот и микрофонот во исто време, а може да се користи и како практичен простор за складирање кога сакате да го понесете ECM-W2BT со вас. 

Спецификации и функции

Подобрете го квалитетот на снимањето и добијте разновидни опции со ECM-W2BT - систем со безжичен микрофон што е идеален за снимање видеоблогови. Снимајте јасен звук без да се грижите за амбиенталниот шум или ориентацијата на микрофонот, благодарение на безжичната конфигурација и повеќенасочниот дизајн, оптимизирани за снимање човечки гласови од сите агли.
  • Безжичен микрофон што е идеален за снимање видеоблогови

  • Компатибилност со интерфејс за дигитален звук преку приклучокот MI за висококвалитетен звук со мал шум

  • Микрофонот со приемник и предавател може лесно да ги снима звуците и од субјектот и од снимателот без дополнителна опрема

  • Сигурно поврзување дури и во опкружувања со многу луѓе

  • Добијте енергија за безжично поврзување до 9 часа со вградената батерија и напојувањето од фотоапаратот

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт

Кориснички оценки

Корисниците велат