Слика од производот со предната десна страна завртена дијагонално, без заштита
Слика од левата страна на производот, без заштита
Слика од задната лева страна на производот, без заштита
Слика од предната страна на производот P28. без заштита
Фотографии од галантеријата за ECM-G1
(микрофон, заштита од ветер, кабел за звук со Φ 3,5 мм и футрола)
Слика од производот поврзан со ILCE-7C
Слика од производот поврзан со ILCE-7C
Слика од производот поврзан со ILCE-7C
Полесно снимање подобар звук со фотоапаратот
Важноста на звукот

Квалитетот на звукот има важна улога во стандардите за гледање филмови

Гледачите ги оценуваат филмовите и по звукот и по сликата, затоа не ја занемарувајте важноста на звукот. Висококвалитетниот звук ви нуди јасни „гласови“, а динамичките звуци од животните и природата создаваат живописни импресии. Добриот баланс помеѓу сликите и звукот го изразува уживањето, изненадувањето и емотивното влијание на сцените.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Снимајте подобар звук

Снимајте остар и прекрасен звук во секое време и на секое место

Без разлика дали снимате интервјуа, улични сцени или кратки содржини за социјалните медиуми, висококвалитетниот звук ќе внесе реалистичност во вашите дела. ECM-G1 се одликува со врвни перформанси за снимање звук што ќе ги задоволат вашите потреби за снимање видео, практичен приклучок за повеќе интерфејси (MI) и компактна големина.

Одличен за човечки гласови

ECM-G1 е одличен за снимање на фреквентните опсези на човечките гласови, па затоа снима звук со јасни и препознатливи гласови. Идеален за снимање видеоблогови за оценување производи и интервјуа.

 [1] Вграден микрофон [2] PCM-D100 [3] ECM-G1

Капсула на микрофонот со голем дијаметар од 14,6 мм

Поголема капсула за висококвалитетен звук

Создаден околу капсула со голем дијаметар (14,6 мм), ECM-G1 нуди висококвалитетен звук сличен на звукот од врвните снимачи за звук и снима јасни и остри звуци со ефикасно намалување на шумот.

Фотографија од ECM-G1 прикачен на фотоапаратот и опремен со заштита од ветер со крзно.
Заштита од ветер за непречено снимање на отворено

ECM-G1 се испорачува со лесно отстранлива заштита од ветер која го намалува шумот предизвикан од ветер кога снимате надвор во ветровити услови.

Слика од задната страна на производот, со зголемен приказ на приклучокот MI. Тоа го намалува шумот предизвикан од вибрации.
Конструкција што спречува вибрации

Дизајнот на ECM-G1 спречува вибрации и помага во намалување на малите потреси и механичкиот шум предизвикани при фокусирање или зумирање. Кога е приклучен во приклучокот (MI), врската без кабли ја елиминира можноста од шум предизвикан од вибрации на каблите.

Компактен дизајн со прецизно насочување
Слика од жена која разговара во бар
Табела со полиња што ги прикажуваат карактеристиките на ECM-G1 за снимање звук
Снимање од типот „super-cardioid“ за звуци пред производот

Снимајте звук пред фотоапаратот и намалете го амбиенталниот шум

Микрофонот ECM-G1 е од типот „super-cardioid“ и затоа е идеален за снимање видеоблогови и други видеозаписи каде што сакате да се фокусирате на звуци што се генерираат пред фотоапаратот, а притоа да го намалите амбиенталниот шум, ехото и одекнувањето на гласовите.

Мал и лесен заради одлична преносливост
Доволно мал за да не ви пречи

Компактен и дискретен дизајн

Одликувајќи се со должина помала од 50 мм (1,97 инчи) и тежина од 34 грама (1,4 oz), ECM-G1 е доволно пренослив за да го носите на сите локации за снимање. Паметниот дизајн ги елиминира каблите и не пречи во кадарот или при гледање низ визирот, дури и ако користите широкоаголни објективи - идеален е за снимање видеоблогови.

Фотографија од ECM-G1 во рака, доволно е компактен за да се држи во една рака.
Фотографија од ECM-G1 кој е толку компактен што може да го носите заедно со фотоапаратот во ранец за секојдневна употреба.
Доволно мал за да го носите постојано

Не откачувајте го микрофонот за да биде подготвен за користење секогаш

Производот е лесен (34 грама / 1,2 унци) и неверојатно компактен (48,5 мм / 2 инчи). Тоа го прави флексибилен и пренослив при снимањето - до степен што нема потреба да го откачувате и прикачувате помеѓу снимањата. Задната страна на микрофонот нема да ве допира на челото кога гледате низ визирот, а поставувањето е лесно дури и ако користите механизми за стабилизација и држачи.

Користење без кабли и батерија преку приклучокот MI
Фотографија од фотоапарат со микрофон ECM-G1 приклучен во приклучокот MI
Сигурно поврзување без кабли

Со поврзување на микрофонот преку компатибилен приклучок MI не треба да се грижите за механичко пренесување на шум преку каблите или за кабли што ќе ви пречат додека снимате, со што добивате поголема подвижност при снимањето.

Слика од споделување енергија од батеријата на главниот уред.
Практично користење без батерија

Кога ќе го приклучите ECM-G1 во приклучокот MI на компатибилните фотоапарати од Sony, тој ќе се напојува директно од фотоапаратот. На тој начин ќе можете да снимате долги сесии без да се грижите дека ќе се испразни батеријата на микрофонот.

Излезен приклучок за микрофон што е компатибилен со многу уреди
Фотографија од ECM-G1 поврзан со компјутер преку излезен приклучок од 3,5 мм.
Поврзете го со вашиот паметен телефон

Поврзете го ECM-G1 со вашиот Xperia® или друг паметен телефон за да снимате видеоблогови со висококвалитетен звук. Неговата компактна големина го прави идеален за употреба со паметни телефони.

Фотографија од ECM-G1 поврзан со паметен телефон преку излезен приклучок од 3,5 мм и адаптер.
Поврзете го со лаптоп или друг уред

Излезниот приклучок за микрофон е поставен странично на микрофонот. Може да се користи со фотоапарати, компјутери, IC-снимачи и други компатибилни уреди со сопствено напојување кои немаат приклучок MI. Се испорачува со кабел за снимање.

Спецификации и функции

Независно од субјектот или сцената, снимањето висококвалитетен звук ќе ги подобри вашите креативни видеопроекти. Компактниот и лесен ECM-G1 ги снима гласовите и звуците пред него и го минимизира амбиенталниот шум за да создаде остар и јасен звук за вашите видеоснимки.
  • Капсула на микрофонот со голем дијаметар од 14,6 мм за снимање јасни гласови

  • Компактен дизајн со мала должина (48,5 мм) и тежина (34 гр.)

  • Приклучок за повеќе интерфејси за практично поврзување и напојување

  • Дизајн што спречува вибрации и испорачана заштита од ветер

  • Флексибилен излез од 3,5 мм за микрофон

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт