Слика од Микрофон со насочување
Слика од Микрофон со насочување
Слика од Микрофон со насочување
Слика од Микрофон со насочување
Слика од Микрофон со насочување

Функции

Три режими за насоченост

Напредната дигитална обработка на сигнали овозможува три насочувања со можност за избор во еден микрофон со разновидни опции: супернасочен, еднонасочен и повеќенасочен.

Погледнете ги деталите (линк за YouTube)

Супернасоченост во компактен микрофон

Осум микрофони со високи перформанси работат со новосоздаден алгоритам за просторно филтрирање за да овозможат исклучително остра насоченост која ефективно го одбива звукот што е надвор од оската. Сето ова е постигнато во извонредно компактен микрофон со должина од само 99,3 мм.

Одличен звук со мал шум

Кога е приклучен преку приклучокот за повеќе интерфејси на компатибилен фотоапарат со вграден интерфејс за дигитален звук, сигналот на звукот директно се префрла во фотоапаратот во дигитална форма за да се спречи намалување на квалитетот. Едноставен преклопник што нуди компатибилност со многубројни фотоапарати што имаат аналоген интерфејс.

Поврзување без кабли

Прикачете го микрофонот во приклучокот за повеќе интерфејси на компатибилен фотоапарат за директно напојување и приклучоци за звук, без потреба од дополнителни кабли или батерии. Приклучокот за повеќе интерфејси нуди опции за интелигентно поврзување и контрола за различни додатоци, овозможувајќи максимална флексибилност и преносливост за снимање со α System.

Намалување на механичкиот шум

Напредниот дизајн за намалување на удари и вибрации ефективно го минимизира шумот од ниската фреквенција, или од ракувањето, кој може да го намали квалитетот на звукот. Исто така, отсуството на кабли за поврзување значи дека нема механички да се пренесува шум во микрофонот преку кабли и приклучоци.

Ефективен филтер за јасен звук

Филтер за отстранување на ниски фреквенции кој отстранува подзвучен шум е имплементиран преку дигитална обработка на сигнали, овозможувајќи максимален квалитет на звукот во фазата на снимање со што се намалува потребата од сложена дополнителна обработка.

Основни контроли

Контролата на нивото на снимање, аналогниот излез за компатибилност со широк опсег на фотоапарати и придушувачот што го олеснува поставувањето на оптимални нивоа на сигналот се неколку од разновидните опции што ги нуди овој микрофон. Ова ниво на контрола може да придонесе за непречена и едноставна обработка по снимањето.

Се испорачува заштита од ветер

ECM-B1M се испорачува со крзнена заштита од ветер што може да го намали шумот од ветерот кога снимате на отворено.

Информации за компатибилност

 

Оди на страницата за поддршка

Спецификации

  • Компактен и лесен дизајн со должина од 99,3 мм (4 in) и 77,3 гр (2,8 oz)

  • Собирна патека: Супернасочен / еднонасочен / повеќенасочен (можност за избор)

  • Приклучок за повеќе интерфејси што е компатибилен со дигитален интерфејс за јасен звук

  • Сеопфатна рачна контрола за оптимално снимање на звук

  • Се испорачува заштита од ветер

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт