Левата страна на ECM-B10 без заштита од ветер, четири капсули на микрофонот на горната страна
Левата страна на ECM-B10 со заштита од ветер
Слика од задната страна на ECM-B10
Задната плоча на ECM-B10
Левата страна на ECM-B10 без заштита од ветер
Фотографии од сите вклучени додатоци: микрофон со насочување (ECM-B10), заштита од ветер, капаче за заштита на приклучоците, футрола
Слика од производот ECM-B10 со заштита од ветер прикачена на фотоапаратот
Слика од производот ECM-B10 без заштита од ветер прикачена на фотоапаратот
Микрофон за дигитален звук, со помали димензии

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Супер-насочни перформанси во компактен пакет
Слика што прикажува како се снима звукот преку четири капсули на микрофонот и се собира во процесорот за дигитални сигнали во микрофонот.
Напредна технологија за просторно филтрирање

Дигиталната обработка на сигнали со технологија за просторно филтрирање нуди супер-насочување што е идеално за интервјуа и автопортрети, каде снимањето на звукот е фокусирано во тесен опсег пред фотоапаратот.

Слика од компактен производ што може да се носи во рака
Компактен и пренослив, со должина од 79,3 мм (3 1/8 инчи)

Иако е долг 79,3 мм (3 1/8 инчи), ECM-B10 нуди врвно снимање звук со насочување. Неговата мала големина ви нуди доволно простор за широкоаголни објективи, користење на визирот и одличен звук дури и при снимање со механизми за стабилизација и држачи.

Избор од три шеми на снимање

Супер-насочно, еднонасочно и повеќенасочно

Напредната дигитална обработка на сигнали овозможува избор од три шеми на насочување во еден повеќенаменски микрофон, за да можете да ја изберете зоната за снимање звук во зависност од потребите за снимање.

Табела со три полиња и преклопникот на задната плоча. Од лево кон десно: супер-насочен, еднонасочен и повеќенасочен
Лесно избирање на начинот на работа

Изберете ја најсоодветната шема на снимање со лесно достапниот преклопник 

Практичен преклопник со три положби на задната плоча на микрофонот овозможува брз избор помеѓу трите шеми на снимање, нудејќи ви флексибилност за адаптација кон потребите за снимањето.

Слика од човек кој снима автопортрет со режимот за супер-насочна шема на ECM-B10 кој е прикачен на фотоапаратот.
Супер-насочно: фокусирана зона од предната страна

Супер-насочната шема е идеална за интервјуа или автопортрети и снима звук од фокусирана зона пред микрофонот, а притоа ефикасно го стишува звукот надвор од оската и зад микрофонот.

Слика од снимател кој снима музичари со еднонасочниот режим на ECM-B10 кој е прикачен на фотоапаратот.
Еднонасочно: широк опсег од предната страна

Еднонасочната шема е совршена за разговори помеѓу повеќе луѓе бидејќи снима звук од широко поле пред микрофонот, а притоа го минимизира снимањето звук од задната страна. 

Снимател снима во природа и го проверува звукот преку слушалки. Фотоапаратот е опремен со микрофонот ECM-B10 што е поставен во повеќенасочен режим.
Повеќенасочно: звук од сите насоки 

Повеќенасочната шема снима звук подеднакво од сите насоки, што е корисно за снимање звуци од опкружувањето или гласот на операторот на фотоапаратот.

Висококвалитетно снимање и дигитален пренос
Слики од звучни бранови што прикажуваат како аналогниот звук се претвора во дигитален звук.
Дигитална обработка на сигнали

Ексклузивните алгоритми на Sony нудат намалување на шумот и насочување 

ECM-B10 го претвора аналогниот звук во дигитален во самиот микрофон и врши дигитална обработка на сигнали со уникатните алгоритми на Sony, овозможувајќи снимање со три шеми на насочување и намалување на шумот. Вградената дигитална конверзија помага и во намалување на шумот во микрофонот.

Високоефикасен филтер за шум

Филтер за елиминирање шум со дигитална обработка на сигнали

Филтерот за елиминирање шум на ECM-B10 ефикасно го намалува надворешниот амбиентален шум со алгоритми за дигитална обработка на сигнали, со што нуди максимален квалитет на звук при снимањето и ја намалува потребата од сложена обработка по снимањето.

Слика одблиску од преклопникот за филтер на задната плоча. Преклопникот е поставен во положба за филтер за елиминирање шум.
Слика од конверзијата на дигитален звук во микрофонот што влегува во фотоапаратот како дигитален звук преку приклучокот за повеќе интерфејси што нуди интерфејс за дигитален звук
Пренос на дигитален звук

Нема деградација на звукот при преносот 

Ако го користите со фотоапарат опремен со приклучок за повеќе интерфејси (MI) што поддржува интерфејс за дигитален звук, ECM-B10 го пренесува звукот директно како дигитален сигнал, создавајќи висококвалитетен звук без деградација. 

Практично и сигурно ракување 
Слика од ECM-B10 прикачен на фотоапарат преку приклучокот за повеќе интерфејси без кабел.
Поврзување без кабли 

Не се потребни кабли за поврзување со голем број фотоапарати од Sony опремени со приклучок за повеќе интерфејси, со што се намалуваат пречките, шумот и сложената обработка.

Слика од батеријата на фотоапаратот што го напојува микрофонот
Користење без батерија

Микрофонот се напојува преку приклучокот за повеќе интерфејси кај компатибилните фотоапарати, па затоа не треба да се грижите за празнење на неговата батерија при снимањето. 

Слика од задната плоча на ECM-B10 каде што се гледаат преклопникот за контрола и вртливите копчиња
Интуитивна и лесно видлива задна плоча

Контролите за ниво на звук, шеми на снимање, филтри и други функции се лесно достапни на задната плоча и лесно видливи за брза проверка и прилагодување при снимањето. 

Слика од производот ECM-B10 со заштита од ветер со крзно
Испорачана заштита од ветер

ECM-B10 се испорачува со ефикасна заштита од ветер со крзно што лесно се отстранува и може да го намали шумот од ветерот при снимање на отворено.

Слика со фокус врз делот помеѓу приклучокот и задната плоча кој го намалува шумот предизвикан од нискофреквентни вибрации
Дизајниран да го минимизира шумот од вибрации

ECM-B10 е дизајниран за ефикасно намалување на шум предизвикан од потреси и вибрации, а дизајнот без кабли ја елиминира можноста за појава на шум предизвикан од поместување на каблите.

Слика од човек кој снима звук покрај мала река со фотоапарат поставен на механизам за стабилизација.
Дизајн што е отпорен на прав и влага

Надополнувајќи ги фотоапаратите и објективите со слична отпорност на прав и влага, микрофонот е дизајниран за безгрижно снимање на отворено.

Спецификации и функции

Извлечете максимум од фотоапаратите α со овој компактен микрофон со насочување. Конфигурацијата без кабли и без батерија е совршена за снимање филмови, а острата насоченост и изборот од три шеми на снимање ги задоволуваат различните потреби за снимање звук. Дигиталната обработка на сигнали и преносот на звук овозможуваат снимање на висококвалитетен звук без деградација.
  • Компактен микрофон со насочување и дигитална обработка на сигнали

  • Изберете помеѓу супер-насочна, еднонасочна и повеќенасочна шема на снимање

  • Интерфејс за дигитален звук преку приклучок за повеќе интерфејси (MI)

  • Сеопфатна рачна контрола за оптимално снимање на звук

  • Конфигурација без кабли и без батерија заради лесна преносливост

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт

Кориснички оценки

Корисниците велат