Слика од производот ECM-680S
Слика од производот ECM-680S
Слика од производот ECM-680S
Слика од производот ECM-680S
Преглед

ECM-680S од Sony е стерео микрофон MS со можност за насочување и електрет кондензатор што е идеален за широка примена при снимање на терен и емитувања од студио. ECM-680S нуди одлична чувствителност, мал шум и рамен и широк фреквентен одзив. Најпрепознатливата карактеристика на ECM-680S е неговата можност за избор на начинот на работа помеѓу насочен моно режим и стерео режим. Моно режимот нуди снимање звук со насочување, а стерео режимот снима природен и простран звук. ECM-680S е компактен и лесен, па затоа е соодветен за користење со голем број професионални камери од Sony. Освен тоа, може и да се прикачи на продолжеток за микрофон заради попрактично користење. Благодарение на неговиот одличен квалитет и широка примена, ECM-680S е идеален избор за снимање звук со приоритет за квалитет.