Приказ на блицот од предна страна
Галантерија за блицови
Приказ на блицот од задна страна
Приказ на блицот од страна
Приказ на блицот под агол
Приказ на блицот под агол, прикачен на фотоапарат
Приказ на блицот од предна страна, прикачен на фотоапарат
Блицот со излезна моќ GN60 ги поддржува најновите технологии

Овој блиц со моќ GN60 нуди софистицираност и комуникација со фотоапарати какви што може да понуди само Sony, а се одликува со сигурен блиц при брзо континуирано фотографирање и синхронизација при брзина на бленда до 1/400 сек.. Интуитивно ракување преку интерфејсот на фотоапаратот, брзо исфрлување со поместување и безжична радиокомуникација за врвна контрола.

Професионален блиц GN60 со безжична радиоконтрола

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Интелигентна комуникација со новите фотоапарати α

Системот за осветлување α еволуираше со фотоапаратите α за да им обезбеди оптимално осветлување на креаторите за различни потреби. Интеграцијата што е можна само со оригинални производи од Sony овозможува комуникација со компатибилни фотоапарати за сигурна и прецизна контрола на осветлувањето.
[1] Процесор на блицот [2] Приклучок за повеќе интерфејси [3] Сензор за слика [4] Процесор за слика

Интелигентната комуникација максимално го подобрува квалитетот на сликата
Задно осветлен портрет од жена фотографиран со блиц
Стабилна моќ GN60 што ги задоволува професионалните потреби

Бидејќи HVL-F60RM2 е дизајниран и произведен од Sony, може да комуницира со фотоапаратите α за да овозможи доследна светлина со GN60 при секое активирање на блицот. HVL-F60RM2 поддржува фокусни должини од 20 mm (14 mm со широкиот панел) до 200 mm.

Задно осветлен портрет на човек фотографиран со блиц пред зајдисонце
Контрола на блицот поврзана со откривање лица

Со компатибилен фотоапарат, балансот на белата боја се прилагодува за субјектот да се прикаже со природни бои. HVL-F60RM2 го користи откривањето лица на компатибилните фотоапарати за да овозможи осветлување на главниот субјект, дури и во групи.

Слика од жена која позира фотографирана со соодветен баланс на белата боја
Прецизност на AWB што се постигнува само со оригиналната опрема

Благодарение на ексклузивниот дизајн, овој напреден блиц ги пренесува податоците за температура на боите во фотоапаратот каде што се искористуваат за прецизно прилагодување на балансот на белата боја заради природен изглед на боите во секоја прилика.

Слика што го прикажува автоматското прилагодување на аголот на осветлување од блицот за да се усогласи со фокусната должина
Светлина за фокусна должина и големина на слика

Аголот на осветлување од блицот се прилагодува автоматски за да одговара на фокусната должина што се користи во опсег од 20-200 мм. Се прилагодува и дистрибуцијата на светлина заради оптимално осветлување со формати за целосна слика или APS-C.

Слика од батерија за блиц во мојот џеб
Брзо обновување и сигурен и брз континуиран блиц

Напредната електроника и конструкција овозможуваат брзо обновување и континуирано фотографирање со блиц во долги периоди. Комплет четири батерии нудат енергија за повеќе од 240 активирања со време на обновување од 1,7 секунди.  Изборниот адаптер со надворешна батерија за блиц FA-EBA1 ќе ви понуди времиња на обновување до 0,6 секунди.

Слика од блицот што го осветлува предниот дел
Иновативно спречување на прегревање за подолго фотографирање

Употребата на материјали отпорни на топлина и оптимизираниот алгоритам за блицови создаваат поголема отпорност на прегревање што овозможува подолги сесии за фотографирање со блиц.

Интелигентната комуникација ја зголемува брзината
Слика на маж кој држи фотоапарат со блиц пред него со градски пејзаж во заднината
Стабилно и брзо континуирано фотографирање со блиц

Со компатибилен фотоапарат, HVL-F60RM2 може континуирано да го активира блицот за 200 слики во серии до 10 fps. Нема пропуштени слики поради неуспешна синхронизација на блицот, со што добивате стабилно континуирано фотографирање.

Портрет на жена снимен со континуирано фотографирање со блиц
До 20 активирања на блицот во секунда

Со компатибилен фотоапарат со електронска бленда може да генерирате прибл. 20 блицови во секунда континуирано, подолго од 1 секунда. Надворешната батерија за блиц FA-EBA1 овозможува прибл. 20 блицови во секунда, подолго од 10 секунди.

Слика од жена со прекрасно дефокусирање која стои на патека што води до плажа
Синхронизација на блицот до 1/400 сек. со компатибилен фотоапарат

Ако се користи со компатибилен фотоапарат, HVL-F60RM2 овозможува синхронизација на блиц со брзина од 1/400 сек. Тоа овозможува заднината да дојде во втор план и да се осветли главниот субјект, да се осветлат субјекти во движење на темна заднина итн.

Неколку слики од невеста снимени со контрола на блицот со P-TTL по слика
Контролата со P-TTL се прилагодува на светлината

Со компатибилен фотоапарат, контролното секвенционирање користи пробен блиц за да ги контролира сите блицови при континуираното фотографирање, дури и кога следите субјекти кои се движат брзо во сцени со големи промени во осветлувањето.

Невестата и младоженецот фотографирани со блиц и насмевка на лицата
Минимално доцнење за активирање на блицот

Кога го користите HVL-F60RM2 со компатибилен фотоапарат, доцнењето помеѓу притиснување на копчето за блендата и активирање на блицот е значително помало за да бидете сигурни дека ќе ги снимите краткотрајните моменти.

Интелигентната комуникација го подобрува ракувањето
Слика од површината во која блицот може да се постави под агол
Прилагодување со брзо исфрлување со поместување

Брзо поставете ја главата на блицот под агол од 90 степени налево или надесно, 150 степени нагоре или 8 степени надолу и брзо префрлете се помеѓу хоризонтална и вертикална ориентација. Ревидираниот механизам е покомпактен и попрактичен.

Контрола на блиц преку кориснички интерфејс на компатибилен фотоапарат
Сеопфатна контрола од компатибилни фотоапарати

Компензацијата на блицот, соодносот и другите параметри може да се контролираат преку компатибилен фотоапарат. Со приспособено копче на блицот може да ги отворите прилагодувањата на блицот и лесно да ги прилагодите додека гледате низ визирот.

Слика одблиску од копчињата на производот за брза и интуитивна контрола на нивоата на директна светлина
Брза и интуитивна контрола на директната светлина

Наменските копчиња LEVEL + и – овозможуваат директна и брза контрола врз излезната светлина и компензацијата на блицот, а може да се користат и за контрола на истите параметри кај другите безжично впарени блицови за непречен и ефикасен работен процес.

Кориснички интерфејс на фотоапаратот Alpha
Ефикасна меморија за TTL-нивото на светлина

TTL-нивото на блицот може да се меморира и подоцна да се употреби за рачно прилагодување. Ова во голема мера може да го намали времето потребно за рачно поставување параметри за блицот во различни ситуации.

Поголема сигурност и подобро ракување
Слика од металниот приклучок со цврста странична рамка под блицот
Метален приклучок со цврста странична рамка

Металниот приклучок со цврста странична рамка значително ја зголемува цврстината и издржливоста на приклучокот за повеќе интерфејси и неговите електрични контакти.

Слика од внатрешната структура на блицот што е отпорна на прав и влага
Подобра отпорност на прав и влага

Дизајнот што е отпорен на прав и влага придонесува за голема издржливост во надворешни услови. Заштитата на приклучокот нуди поголема отпорност на прав и влага со одредени куќишта од серија α.

Повеќенаменска безжична комуникација со радиосигнали

Безжичната комуникација со радиосигнали е стабилна на оддалеченост до 30 м/98,4 ft. Сигурна комуникација без грешки е можна дури и во близина на рефлектори и пречки. Поддржува бавна синхронизација, синхронизација со задната завеса и користење повеќе блицови

Безжична контрола со радиосигнали на 15 блицови

Контролирајте најмногу 15 блицови и/или приемници во 5 групи. HVL-F60RM2 може да комуницира со блицови што не поддржуваат безжична комуникација со радиосигнали преку изборниот предавател FA-WRC1M и/или приемникот FA-WRR1.
[1] Функција на управувач [2] Функција на приемник

Други функции за подобро изразување
Автоматско AWB со филтри во боја

Ако прикачите некој од испорачаните филтри во боја на блицот, балансот на белата боја ќе се прилагоди автоматски за да добиете природна мешавина на блиц и амбиентална светлина.

Контрола на блицот со адаптер за одбивање светлина

Кога се користи испорачаниот адаптер за одбивање светлина, блицот комуницира со фотоапаратот за да постигне оптимална дистрибуција на блицот за нежна и рамномерна светлина. Широкиот панел го засилува овој ефект.

Жичен приклучок IN/OUT за синхронизација

Еден приклучок за синхронизација овозможува влезна и излезна врска за синхронизација. IN може да се користи за примање сигнали за активирање од мерач на блиц, додека OUT може да се користи за активирање дополнителни блицови.

Компатибилност со блиц/фотоапарат

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Број на водичот*

*200 мм со ISO 100 во метри /стандардна дистрибуција на блицот.
Бројот на водичот се менува во зависност од положбата на зумот. Погледнете ја табелата подолу.

[1] Поставена покриеност на блицот (формат од 35 мм) [2] Стандарден блиц (ниво на моќност 1/1)
[3] Синхронизација со голема брзина (HSS) (брзина на блендата: сек.) [4] Кога е прикачен широкиот панел

Систем за осветлување

Спецификации и функции

  • Број на водич 60

  • Функција за безжична контрола. Радиосигнали: 5 групи, 14 кан.

  • Димензии (Ш x В x Д): Прибл. 78,1 x 143,1 x 104,6 мм (прибл. 3 1/8 × 5 3/4 × 4 1/8 инчи)

  • Тежина: Прибл. 439 гр. (15,5 oz) (без батерии)

Тип на приклучок
Приклучок за повеќе интерфејси.
Перформанси за континуиран блиц
200 активирања на блицот, по 10 активирања на блицот во секунда
Извор на напојување
Четири Ni-MH или алкални батерии со AA големина

Што има во пакетот

Капаче за заштита на приклучокот ( 1 ), мини статив ( 1 ), торбичка ( 1 ), адаптер за одбивање светлина (1), Филтер во боја (килибар) (1), Филтер во боја (зелена) (1), Футрола за носење (1)

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт

Кориснички оценки

Корисниците велат