Приказ на блицот од предна страна
Галантерија за блицови
Приказ на блицот од задна страна
Приказ на блицот од страна
Приказ на блицот под агол
Приказ на блицот под агол, прикачен на фотоапарат
Приказ на блицот од предна страна, прикачен на фотоапарат
Блицот со GN46 поддржува најнови технологии за фотоапарати

Овој блиц со голема моќ GN46 нуди софистицираност и комуникација со фотоапарати какви што може да понуди само Sony, а се одликува со сигурен блиц при брзо континуирано фотографирање и синхронизација при брзина на бленда до 1/400 сек.. Извонредна издржливост, интуитивно ракување преку фотоапарат, флексибилно прилагодување на аголот на одбивање и безжична комуникација со радиосигнали за врвна контрола.

Практичен блиц GN46 со безжична радиоконтрола
Интелигентна комуникација со новите фотоапарати α

Системот за осветлување α еволуираше со фотоапаратите α за да им обезбеди оптимално осветлување на креаторите за различни потреби. Интеграцијата што е можна само со оригинални производи од Sony овозможува комуникација со компатибилни фотоапарати за сигурна и прецизна контрола на осветлувањето.
[1] Процесор на блицот [2] Приклучок за повеќе интерфејси [3] Сензор за слика [4] Процесор за слика

Интелигентната комуникација максимално го подобрува квалитетот на сликата
Слика од жена која позира, со зграда во заднина
Стабилна моќ GN46 за различни потреби за осветлување

HVL-F46RM е дизајниран од Sony и затоа може да комуницира со фотоапарати α за да обезбеди доследна моќ на светлина GN46 за сите професионални потреби за осветлување. Поддржани се фокусни должини од 24 мм (15 мм со широкиот панел) до 105 мм.

Слика од жена која позира, со зграда во заднина
Контрола на блицот поврзана со откривање лица

Со компатибилен фотоапарат, балансот на белата боја се прилагодува автоматски за лицето на субјектот да се прикаже со природни бои. HVL-F46RM го користи откривањето лица на компатибилните фотоапарати за да овозможи идеално осветлување на главниот субјект.

Слика од жена која позира фотографирана со соодветен баланс на белата боја
Прецизност на AWB што се постигнува само со оригиналната опрема

Благодарение на ексклузивниот дизајн, овој напреден блиц ги пренесува податоците за температура на боите во фотоапаратот каде што се искористуваат за прецизно прилагодување на балансот на белата боја заради природен изглед на боите во секоја прилика.

Слика што го прикажува автоматското прилагодување на аголот на осветлување од блицот за да се усогласи со фокусната должина
Светлина за фокусна должина и големина на слика

Аголот на осветлување на блицот се прилагодува автоматски за да одговара на фокусната должина кај објективите со опсег од 24-105 мм. Се прилагодува и дистрибуцијата на светлина заради оптимално осветлување со формати за целосна слика или APS-C.

Маж фотографира портрет на отворено со континуиран блиц со голема брзина
Брзо обновување и сигурен и брз континуиран блиц

Напредната електроника и конструкција овозможуваат брзо обновување и континуирано фотографирање со блиц во долги периоди. Комплет четири батерии нудат енергија за повеќе од 320 активирања со обновување од 2,0 секунди

Слика од блицот што го осветлува предниот дел
Иновативно спречување на прегревање за подолго фотографирање

Употребата на материјали отпорни на топлина и оптимизираниот алгоритам за блицови создаваат поголема отпорност на прегревање што овозможува подолго континуирано фотографирање. HVL-46RM ги користи истите алгоритми како и врвниот модел HVL-F60RM2 и нуди прибл. 1,7x поголема отпорност на прегревање од HVL-F45RM за да фотографирате непречено поради проблеми со топлината.

Интелигентната комуникација ја зголемува брзината
Слика од жена која држи фотоапарат пред неа
Стабилно и брзо континуирано фотографирање со блиц

Со компатибилен фотоапарат, HVL-F46RM може континуирано да го активира блицот за најмногу 60 слики во серии до 10 fps. Нема пропуштени слики поради неуспешна синхронизација на блицот, со што добивате стабилно континуирано фотографирање.

Слика од жена со прекрасно дефокусирање која стои на патека што води до плажа
Синхронизација на блицот до 1/400 сек. со компатибилен фотоапарат

Ако се користи со компатибилен фотоапарат, HVL-F46RM овозможува синхронизација на блиц со брзина од 1/400 сек. Тоа овозможува заднината да дојде во втор план и да се осветли главниот субјект, да се осветлат субјекти во движење на темна заднина итн.

Неколку слики од невеста снимени со контрола на блицот со P-TTL по слика
Контролата со P-TTL се прилагодува на светлината

Со компатибилен фотоапарат, контролното секвенционирање користи пробен блиц за да ги контролира сите блицови при континуираното фотографирање, дури и кога следите субјекти кои се движат брзо во сцени со големи промени во осветлувањето.

Невестата и младоженецот фотографирани со блиц и насмевка на лицата
Минимално доцнење за активирање на блицот

Кога го користите HVL-F46RM со компатибилен фотоапарат, доцнењето помеѓу притиснување на копчето за блендата и активирање на блицот е значително помало за да бидете сигурни дека ќе ги снимите краткотрајните моменти.

Интелигентната комуникација го подобрува ракувањето
Слика од површината во која блицот може да се постави под агол
Флексибилно прилагодување на аголот на одбивање

Оваа функција овозможува брзо закосување на главата на блицот за 180 степени налево или надесно, 150 степени нагоре или 8 степени надолу, за лесно прилагодување на аголот на одбивање според субјектот и опкружувањето во кое фотографирате.

Контрола на блиц преку кориснички интерфејс на компатибилен фотоапарат
Сеопфатна контрола од компатибилни фотоапарати

Компензацијата на блицот, соодносот и другите параметри може да се контролираат преку компатибилен фотоапарат. Со приспособено копче на блицот може да ги отворите прилагодувањата на блицот и лесно да ги прилагодите додека гледате низ визирот.

Слика од екранот на производот со информации за статус, приспособливо копче со стрелка за функција и контролно тркало
Екран со матрица од точки и приспособливи копчиња

Ист формат за приказ на картички како фотоапаратот за интуитивно ракување. Екранот со Quick Navi нуди информации и пристап до важни параметри, со копче со стрелка на кое може да му се додели функција, контролно тркало и опција за приспособливо копче.

Поголема сигурност и подобро ракување
Слика од металниот приклучок со цврста странична рамка под блицот
Метален приклучок со цврста странична рамка

Металниот приклучок со цврста странична рамка значително ја зголемува цврстината и издржливоста на приклучокот за повеќе интерфејси и неговите електрични контакти.

Слика од внатрешната структура на блицот што е отпорна на прав и влага
Подобра отпорност на прав и влага

Дизајнот што е отпорен на прав и влага придонесува за голема издржливост во надворешни услови. Заштитата на приклучокот нуди поголема отпорност на прав и влага со одредени куќишта од серија α.

Повеќенаменска безжична комуникација со радиосигнали

Безжичната комуникација со радиосигнали е стабилна на оддалеченост до 30 м/98,4 ft.  Сигурна комуникација без грешки е можна дури и во близина на рефлектори и пречки. Поддржува бавна синхронизација, синхронизација со задната завеса и користење повеќе блицови.

Безжична контрола со радиосигнали на 15 блицови

Контролирајте најмногу 15 блицови и/или приемници во 5 групи. HVL-F46RM може да комуницира со блицови што не поддржуваат безжична комуникација со радиосигнали преку изборниот предавател FA-WRC1M и/или приемникот FA-WRR1.
[1] Функција на управувач [2] Функција на приемник

Компатибилност со блиц/фотоапарат

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Број на водичот*

*105 мм со ISO 100 во метри /стандардна дистрибуција на блицот.
Бројот на водичот се менува во зависност од положбата на зумот. Погледнете ја табелата подолу.

[1] Поставена покриеност на блицот (формат од 35 мм) [2] Стандарден блиц (ниво на моќност 1/1)
[3] Синхронизација со голема брзина (HSS) (брзина на блендата: сек.) [4] Кога е прикачен широкиот панел

Систем за осветлување

Спецификации и функции

  • Број на водич 46

  • Функција за безжична контрола. Радиосигнали: 5 групи, 14 кан.

  • Димензии (Ш x В x Д): Прибл. 69,4 x 114,7 x 88,9 мм (прибл. 2 3/4 × 4 5/8 × 3 1/2 инчи)

  • Тежина: Прибл. 308 гр. (10,9 oz) (без батерии)

Тип на приклучок
Приклучок за повеќе интерфејси.
Перформанси за континуиран блиц
60 активирања на блицот, по 10 активирања на блицот во секунда
Извор на напојување
Четири Ni-MH или алкални батерии со AA големина

Што има во пакетот

Капаче за заштита на приклучокот ( 1 ), Мини статив ( 1 ), Торбичка за носење ( 1 )

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт

Кориснички оценки

Корисниците велат