Основни информации

Димензии (прибл.)
Ш 65,1 мм X В 83,5 мм X Д 91,4 мм (2 5/8 инчи × 3 3/8 инчи × 3 5/8 инчи)
Тежина (прибл.)
219 гр. (7,8 oz) (само главниот уред)

Вид

Вид
Автоматски електронски блиц (од тип на прикачување) со мерење со пробен блиц
Тип на приклучок
Приклучок за повеќе интерфејси.

Глава на блицот (уред што испушта светлина)

Максимален број на водич
28 (поставена покриеност на блицот 50 мм, ISO100・м)
Покриеност на блицот
50 мм, аголот на гледање при фокусна должина од 24 мм е опфатен со широкиот панел
Режим на блиц
TTL/РАЧНО/ПОВЕЌЕ
Времетраење на блицот (прибл.)
Во период од 1,6 ms (1/1 РАЧНО)
Температурата на боите (прибл.)
5500K
Фреквенција (прибл.)
0,1-6,4 секунди(алкална батерија)/0,1-4,1 секунди(Ni-MH-батерија)
Повторување (Прибл.)
Повеќе од 110 пати (алкална батерија)/повеќе од 130 пати (Ni-MH-батерија)
Перформанси за континуиран блиц
40 активирања на блицот, по 10 активирања на блицот во секунда
Одбивање на блицот
Да
Агол на одбивање
До 120 степ. (0 степ./20 степ./40 степ./60 степ./80 степ./120 степ.)
Блиц за тестирање
Да
Контрола на блицот
Контрола на блицот со пробен блиц (P-TTL/ADI)
Компензација на блицот
Да
Менување ниво на моќност
25 нивоа (1/1-1/256) 1/3 чекори
Синхронизација со голема брзина (HSS)
Да
Блиц за моделирање
Да
Вграден широк панел
Да (24 мм)
Вграден панел за одбивање светлина
Да

AF осветлување

AF осветлување
-
Работен опсег (прибл.)
-

Безжично користење со контрола преку радиосигнали

Безжично користење со контрола преку радиосигнали
Да (управувач/приемник)
Фреквенции
2.4 GHz појас
Канали
14 канали (автоматски/рачно)
Растојание на комуникација (прибл.)
35 м
Групи
3 групи (TTL/РАЧНО), 5 групи (фотографирање со група блицови)
Максимален број на блицови
15 уреди
Контрола на соодносот за осветлување
3 групи (TTL)

Безжично користење со контрола преку оптички сигнали

Безжичен блиц со оптичка контрола
-
Канали
-
Растојание на комуникација (прибл.)
-
Групи
-
Контрола на соодносот за осветлување
-

Функција со LED диоди

Интензитет на централно осветлување (прибл.)
-
Растојание на осветлување (прибл.)
-
Поддржани фокусни должини
-
Континуирано време на осветлување (прибл.)
-
Температурата на боите (прибл.)
-
Менување ниво на моќност
-

Други функции

Автоматска контрола на зумот оптимизирана за големината на сензорот за слика
-
Поставки за дистрибуција на блицот
-
Автоматско прилагодување на балансот на белата боја
Да
Прилагодено поставување на копчиња
-
Поставки за меморија
Да
Далечинско активирање
-

Екран

LCD панел
-
Индикатор за напредокот на полнење
-

Надворешни приклучоци

Терминал за синхронизација
-
Повеќе/микро USB приклучок
Да

Извор на напојување

Извор на напојување
Две Ni-MH или алкални батерии со AA големина
Адаптер за надворешна батерија
-

Други карактеристики

Дизајн кој е отпорен на прав и влага
Да

Што има во пакетот

  • Капаче за заштита на приклучокот(1), Мини статив(1), Футрола за носење (1), Капак отпорен на прав и влага (1)
Placeholder

Функции

Слика од производот

Мал, моќен, сигурен и безжичен блиц

Блицот GN28 со голема јачина нуди оптимизирани перформанси и контрола какви што може да понуди само оригинален производ од Sony. Може да се контролира директно преку фотоапаратот и е доволно мал за да го носите во џеб, а нуди и професионална издржливост и безжична комуникација со радиосигнали за различни апликации.

Слика за користење

Ефикасно спречување на прегревањето

Алгоритамот за оптимизирана контрола на блицот овозможува одлични перформанси за блицот, а воедно нуди и ефикасна заштита од прегревање за долготрајна стабилност и сигурност.

Илустрација

Стабилна безжична комуникација со радиосигнали

HVL-F28RM нуди стабилна комуникација со радиосигнали. Еден HVL-F28RM може да функционира како управувач и да се прикачи на компатибилен фотоапарат и може да се впари со други надворешни блицови HVL-F28RM што ќе функционираат како приемник. Комуникацијата со радиосигнали овозможува стабилна комуникација на поголема оддалеченост во однос на оптичката комуникација, дури и при силна сончева светлина или кога има пречки помеѓу фотоапаратот и субјектот. Поддржува бавна синхронизација, синхронизација со задната завеса и користење повеќе блицови.

Илустрација

Контрола на повеќе блицови со радиосигнали

Кога се користи како управувач, HVL-F28RM може да контролира најмногу 15 блицови и/или приемници во 5 групи на растојание до 35 м/114 ft , овозможувајќи извонредна контрола на осветлувањето.

Слика од производот

Сеопфатна контрола преку фотоапаратот

Компензацијата на блицот, соодносот на светлина и другите параметри на блицот може да се контролираат директно преку компатибилен фотоапарат, а приспособените копчиња ќе ви овозможат да правите прилагодувања додека гледате низ визирот. Параметрите на блицот се прикажуваат на избраниот јазик во фотоапаратот.

Слика од производот

Осветлување што е прилагодено според секоја сцена

Со големата јачина како кај HVL-F45RM ќе добиете доволно светлина што ќе можете да ја одбивате, а аголот на блицот може да се постави на 0, 20, 40, 60, 80 и 120 степени, во зависност од потребата. Положбата од 0 степени овозможува заклучување за да се спречи несакана промена на аголот во одредени ситуации за фотографирање.

Слика од производот

Метален приклучок со цврста странична рамка

Приклучокот за повеќе интерфејси има новодизајниран метален приклучок со цврста странична рамка што значително ја зголемува јачината и сигурноста.

Слика од производот

Сигурен во лоши надворешни услови

Исто како сите врвни блицови од Sony, така и HVL-F28RM има дизајн што е отпорен на прав и влага за поголема издржливост во лоши надворешни услови.

Слика од производот

Директна контрола врз нивото на светлина

Наменските копчиња LEVEL + и – овозможуваат директна и брза контрола врз излезната светлина и компензацијата на блицот, а може да се користат и за контрола на истите параметри кај другите безжично впарени блицови за непречен и ефикасен работен процес.

Безжичен блиц преку објективот (TTL)

Јачината на блицот може да се одреди прецизно со мерење на светлината преку објективот, дури и при безжично фотографирање. Положбата и насоката на блицот може да се прилагоди за да се омекнат сенките и светлите површини при фотографирање субјекти од предната страна или за да се создадат сенки за поголемо чувство на длабочина, според потребата. Достапна е безжична контрола на соодносот на блицот.

Слика за пример

Синхронизација со голема брзина (HSS)

За стандардните максимални брзини за синхронизација на блицот, брзината на блендата мора да се намали при употреба на блиц за пополнување при дневна светлина, што го отежнува создавањето ефекти на дефокусирање на заднината. Синхронизацијата со голема брзина му овозможува на блицот да се синхронизира со целиот опсег на брзини на блендата за да може да се користат големи отвори на блендата за создавање ефекти на дефокусирање во секоја прилика.

Слика од производот

Режим за пробен блиц

Режимот за пробен блиц ви овозможува да ги проверите сенките врз објектот пред да ја снимите фотографијата, а можете да го проверите и нивото на светлина со помош на надворешен мерач на блиц, што е неопходно за фотографирање во студио. Нивото на светлина на пробниот блиц зависи од поставките за ниво на светлина во режимот за рачен блиц (M), а блицот се активира со ниво на светлина од 1/1 во режимот TTL (преку објективот).

Слика од производот

Повеќе/микро USB приклучок

Блицот може да се поврзе со компјутер преку неговиот повеќенаменски/микро USB-приклучок за практично ажурирање на софтверот.

Слика за пример

Контрола на блицот врз основа на функцијата за откривање лица

HVL-F28RM работи заедно со функциите за откривање лица на компатибилните фотоапарати за да ја балансира јачината на блицот со амбиенталното осветлување и да го прикаже лицето на субјектот со реален и прецизен баланс на белата боја.

Автоматско прилагодување на балансот на белата боја

Информациите за температурата на боите се префрлаат од блицот до фотоапаратот за да се овозможи прецизен баланс на белата боја и бои со природен изглед. Со компатибилни фотоапарати, јачината на блицот се балансира автоматски со амбиенталното осветлување заради прикажување на тоновите на кожата со идеален баланс на белата боја.