Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Мал, моќен, сигурен и безжичен блиц

Блицот GN28 со голема јачина нуди оптимизирани перформанси и контрола какви што може да понуди само оригинален производ од Sony. Може да се контролира директно преку фотоапаратот и е доволно мал за да го носите во џеб, а нуди и професионална издржливост и безжична комуникација со радиосигнали за различни апликации.

Мал, моќен и безжичен блиц

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Слика од производот
Создаден од Sony за прекрасни слики

HVL-F28RM нуди извонредни перформанси и стабилност со серијата α7. Тој нуди разновидни функции, детална контрола и одлична сигурност, потребна за професионални и напредни аматерски апликации, вградени во компактен и пренослив уред.

Идеален блиц GN28 за компактни фотоапарати без огледало

Главата на блицот и внатрешниот распоред на HVL-F28RM се одново дизајнирани заради намалување на димензиите и поголема преносливост, поради што е совршен за компактните фотоапарати без огледало. Иако може да се носи во џеб, HVL-F28RM нуди јачина слична на врвниот модел HVL-F45RM под истиот агол на осветлување и може да се користи за одбивање на светлината во различни ситуации за фотографирање.

Слика од користење
Компактен блиц со голема сигурност и издржливост
Слика од производот
Метален приклучок со цврста странична рамка

Приклучокот за повеќе интерфејси има новодизајниран метален приклучок со цврста странична рамка што значително ја зголемува јачината и сигурноста.

Илустрација
Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Исто како врвните блицови од Sony, така и HVL-F28RM има дизајн што е отпорен на прав и влага и може да ја издржи напорната професионална употреба, дури и во лоши услови на отворен простор. 

Слика од користење
Ефикасно спречување на прегревањето

Алгоритамот за оптимизирана контрола на блицот овозможува одлични перформанси за блицот, а воедно нуди и ефикасна заштита од прегревање за долготрајна стабилност и сигурност.

Сеопфатна контрола преку фотоапаратот

Компензацијата на блицот, соодносот на светлина и другите параметри на блицот може да се контролираат преку компатибилен фотоапарат. На приспособеното копче на фотоапаратот може да му доделите функција за приказ на параметри на блицот за да правите прилагодувања додека гледате низ визирот. Параметрите на блицот се прикажуваат на избраниот јазик во фотоапаратот.

Слика од производот
Врвни функции и контрола во пренослив уред
Слика од производот
Директно менување на јачината за брзо ракување

Наменските копчиња за ниво на светлина (LEVEL -/+) ја контролираат излезната светлина и компензацијата на блицот за брзо и ефикасно ракување. Излезната светлина на безжично впарените блицови се прилагодува на овој начин и заради непречени работни процеси без стрес. 

Слика за пример
Обемни функции за блицот

HVL-F28RM ги има истите функции за синхронизација со голема брзина, поврзување повеќе блицови и други функции како блицовите HVL-45RM и HVL-60RM.

Безжично ракување со радиосигнали за разновидно фотографирање

HVL-F28RM нуди стабилна комуникација со радиосигнали. Еден HVL-F28RM може да функционира како управувач и да се прикачи на компатибилен фотоапарат и може да се впари со втор надворешен блиц HVL-F28RM што ќе функционира како приемник. Комуникацијата со радиосигнали овозможува стабилна комуникација на поголема оддалеченост во однос на оптичката комуникација, дури и при силна сончева светлина или кога има пречки помеѓу фотоапаратот и субјектот. Кога се користи како управувач, HVL-F28RM може да контролира најмногу 15 блицови и/или приемници во 5 групи на растојание до 35 м/114 ft, овозможувајќи извонредна контрола на осветлувањето.

Илустрација
Функција за управувач / приемник

[1] HVL-F28RM (управувач)
[2] HVL-F28RM (приемник / надворешен блиц)

Илустрација
Безжична контрола на најмногу 15 блицови во најмногу 5 групи
Сигурна безжична контрола во секакви услови

Компатибилните надворешни блицови или приемници ги примаат радиосигналите при силна светлина, околу пречки, па дури и кога се поставени зад фотоапаратот. Добивате подоследни резултати без грешки при впарувањето.

Слика за пример
Зумирајте длабоко во сцената
Слика за пример
Сигурни перформанси дури и при силна светлина
Слика за пример
Прескокнувајте објекти и пречки
Компатибилност со блиц/фотоапарат

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Број на водич

Броевите на водич 24 мм и 50 мм се прикажани во табелата подолу.

[1] Поставување на покриеноста на блицот (формат од 35 мм)
[2] Стандарден блиц (1/1 ниво на јачина)
[3] Синхронизација со голема брзина (HSS) (брзина на блендата: сек.)
[4] Кога е прикачен широкиот панел

Систем за осветлување

Спецификации и функции

  • Број на водич 28

  • Функција за безжична контрола. Радиосигнали: 5 групи, 14 кан.

  • Димензии (Ш x В x Д): прибл. 65,1 x 83,5 x 91,4 мм (2 5/8 x 3 3/8 x 3 5/8 инчи)

  • Тежина: прибл. 219 гр. (7,8 oz.) (без батерии)

Тип на приклучок
Приклучок за повеќе интерфејси.
Фреквенција (прибл.)
0,1-6,4 секунди(алкална батерија)/0,1-4,1 секунди(Ni-MH-батерија)
Повторување (Прибл.)
Повеќе од 110 пати (алкална батерија)/повеќе од 130 пати (Ni-MH-батерија)
Перформанси за континуиран блиц
40 активирања на блицот, по 10 активирања на блицот во секунда
Извор на напојување
Две Ni-MH или алкални батерии со AA големина

Што има во пакетот

Капаче за заштита на приклучокот(1), Мини статив(1), Футрола за носење (1), Капак отпорен на прав и влага (1)

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт

Кориснички оценки

Корисниците велат