Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F20M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F20M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F20M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F20M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F20M
Компактен и практичен блиц за напредно осветлување

Компактен и тенок, со тенко куќиште од само 24 мм, но опремен со напредни функции за осветлување. Со број на водич 20 (GN20), тој е два до три пати посветол од вградениот блиц. Доволно е моќен да осветли објекти на оддалеченост до 5 метри (ТЕЛЕФОТО положба, ISO 100, F4) и ги зголемува вашите можности за фотографирање.

Одбивање на блицот
Уживајте во фотографирање со одбивање на светлината 

Светлината од блицот се распространува одбивајќи се од таванот, создавајќи природно осветлување и меки сенки. Положбата на блицот може лесно да се прилагоди преку преклопник со лизгање. Со ротирање на главата на блицот нагоре за 75°, блицот се одбива и природно го осветлува вашиот објект.

Безжична контрола 

Прикачете го овој блиц на компатибилен фотоапарат и користете го за безжична контрола на други компатибилни блицови.

Директен блиц
Вклучување и исклучување на напојувањето
Автоматско вклучување / исклучување

Компактното куќиште можете да го носите насекаде. Блицот автоматски почнува да се напојува штом се подигне и секогаш е подготвен за фотографирање. Автоматското исклучување на напојувањето по спуштање на блицот нуди минимална потрошувачка на енергија.

Стандардни функции за необични техники за осветлување

Контролирајте ја идеалната комбинација од брзина на блендата и интензитет на блицот за да го добиете саканиот ефект.

Напредна интеграција на растојанието (ADI)

Со добивање прецизни информации за растојанието помеѓу објективот и објектот преку TTL мерење, ADI овозможува прецизна контрола на интензитетот на блицот врз кој не влијае големото или малото ниво на рефлектирана светлина од објектот или заднината. 

Автоматско прилагодување на балансот на бела боја

Врши компензација на балансот на белата боја врз основа на информациите за температурата на боите. Добијте попрецизен баланс на белата боја при фотографирање со блиц.

Безжична контрола

Прикачете го овој блиц на компатибилен фотоапарат и користете го за безжична контрола на други компатибилни блицови.

Број на водич

Бројот на водичот се менува во зависност од аголот на осветлување. Погледнете ја табелата подолу.

 

Поставување на фокусната должина (формат од 35 мм за целосна слика)

27 мм (стандардна положба)‎ кога се користи широк панел

50 мм (положба за телефото)

Стандарден блиц (1/1 ниво на моќност)

14

20

Систем за осветлување

Спецификации и функции

  • Број на водич 20

  • Димензии (Ш × В × Д): Прибл. 62 × 114 × 24 мм (2 1/2 инчи × 4 1/2 инчи × 1 инчи), Тежина: Прибл. 105 гр. (3,7 oz.) (без батерии)

  • Уживајте во фотографирање со одбивање на блицот во еден потег (прибл. 75° нагоре)

  • Напојувањето се вклучува со подигнување на куќиштето на блицот, а се исклучува со спуштање на куќиштето

  • Прикачете го овој блиц на компатибилен фотоапарат и користете го за безжична контрола на други компатибилни блицови

Што има во пакетот

Футрола за носење(1), Заштитно капаче на приклучокот(1)

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт