Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-C100
Надминете ги вашите очекувања

WI-C100 одново ја дефинираат основната класа на безжични слушалки за во уво. Тие нудат врвен квалитет на звук од Sony и богато доживување при слушањето, а батеријата што трае до 25 часа и отпорноста на прскање ви нудат безгрижно користење надвор. Компатибилни се и со апликацијата Sony | Headphones Connect за да го прилагодите звукот по ваша желба.

Икони за батерија што трае до 25 часа и за брзо полнење од 10 мин./репродукција до 60 мин.
Долго траење на батеријата до 25 часа

Уживајте во музика до 25 часа без прекини. Ако преостанува малку енергија во слушалките, со брзо полнење од 10 минути ќе добиете енергија за репродукција до 60 минути.

Направете ја музиката поприродна

Кога оригиналниот извор на музика е компресиран, се губат делови од високите фреквенции што ги збогатуваат песните. Процесорот за подобрување дигитален звук (DSEE) верно ги обновува за да создаде висококвалитетен звук што повеќе наликува на оригиналната снимка. 

Лого за DSEE

Слика од корисничкиот интерфејс на еквалајзерот во апликацијата Sony | Headphones Connect.
Вашиот звук, по ваша желба

Прилагодете го звукот по ваша желба. Изберете некој од однапред поставените параметри според жанрот на музиката што ја слушате, или направете и зачувајте свои однапред поставени параметри преку функцијата за еквалајзер на Sony | Headphones Connect.

Добро балансирано прилагодување

Приспособувањето на звукот е намерно дизајнирано да биде одлично балансирано, од ниските па сè до високите фреквенции, а вокалите се природни и јасни. Затоа слушалките WI-C100 одговараат за сите музички жанрови.

Слика од ушните влошки на безжичните слушалки за во уво WI-C100 во црна боја
Икона за IPX4
Капките вода и потта не се проблем

Со ознака IPX4 за отпорност на вода, капките вода и потта нема да ја попречат работата на слушалките - продолжете да се движите по ритамот на музиката.

Лесно стануваат дел од вашиот живот

Слушалките WI-C100 се лесни и преносливи и имаат флексибилна лента за на врат што овозможува уште полесно носење во вашата торба кога сте во движење.

Безжични слушалки за во уво WI-C100 во црна боја
A comfortable fit

Слушалките WI-C100 висат на задната страна од вашиот врат заради стабилно вметнување во ушите, а куќиштето ги следи контурите на увото заради максимална удобност.

Слика одблиску од копчињата на безжичните слушалки за во уво WI-C100
Едноставно ракување со копчињата

Слушалките WI-C100 се лесни за ракување и имаат копчиња за репродукција и пауза, прескокнување песни, прилагодување на јачината на звукот и одговарање на повици. Заради поголема практичност, копчињата се редизајнирани со понагласена форма за да бидат полесни за притискање.

Лого за Bluetooth®
Стабилна безжична врска

Кажете им збогум на заплетканите кабли - со безжичната технологија Bluetooth® може да се поврзете безжично со вашиот уред и да уживате во стабилно и непрекинато слушање.

Неколку предмети на маса и слушалки WI-C100 во црна боја, паметен телефон Xperia, очила и шише со вода
Јасни и квалитетни повици без користење на рацете

Разговарајте слободно со јасни повици без да ги користите рацете, благодарение на висококвалитетниот вграден микрофон. Нема да мора ни да го вадите мобилниот телефон од џеб.

Икона за гласовен помошник
Компатибилност со гласовен помошник

Кликнете двапати на копчето на WI-C100 за да ги поврзете со гласовниот помошник на паметниот телефон и пронаоѓајте насоки, репродуцирајте музика, комуницирајте со контактите и повеќе.

Лого за Fast Pair
Лесно наоѓање на слушалките со Fast Pair

Функцијата Fast Pair го олеснува впарувањето на слушалките со уреди со Android™. Со еден допир според прикажаните упатства, слушалките WI-C100 брзо и лесно се впаруваат со уреди со Android™ преку Bluetooth®. Може и да ги пронајдете слушалките со звучен сигнал или со проверка на нивната последна позната локација преку паметен телефон.

Икона за Swift Pair
Едноставно поврзување со PC со Swift Pair

Функцијата Swift Pair овозможува брзо и лесно впарување на слушалките WI-C100 со вашиот компјутер со Windows 11 и Windows 10 преку Bluetooth®. Кога ќе го изберете режимот за впарување, на уредите со Windows 11 и Windows 10 во близина ќе се прикажат упатства за впарување.

Сертифицирани слушалки за персонализирано слушање

Со сертифицираните слушалки за 360 Reality Audio и апликацијата Sony | Headphones Connect, оптимизирајте го слушањето преку анализа на формата на вашите уши, а потоа уживајте во врвно доживување.

Лично филмско доживување со BRAVIA XR™

Со BRAVIA XR и безжичниот предавател WLA-NS7

Уживајте во возбудливо доживување со Dolby Atmos® и 360 Spatial Sound што се приспособува кон вашите уши благодарение на BRAVIA XR и слушалките WI-C100 преку безжичниот предавател WLA-NS7.

Маж на кревет, носи слушалки и ужива во 360 Spatial Sound
360 Spatial Sound Personalizer

Уживајте во звук што е оптимизиран за вас со Sony | 360 Spatial Sound Personalizer. Апликацијата го снима и анализира обликот на вашите уши, овозможувајќи им на слушалките WI-C100 да создадат уникатно звучно поле за вас кога ќе ги впарите со телевизорите BRAVIA XR.

Преносливиот звучник SRS-NS7 ставен врз орман и безжичниот предавател WLA-NS7 приклучен во телевизор BRAVIA монтиран на ѕид
Уживајте со Dolby Atmos

Ако го приклучите безжичниот предавател WLA-NS7 од Sony во телевизор BRAVIA XR, тогаш слушалките WI-C100 ќе создадат фантомски звучници во идеален распоред околу вас за да уживате со Dolby Atmos. Уживајте во сцената и чувствувајте се како дел од случувањата.

Слика од три садови со одржливи материјали
Високо ниво на одржливост

Нашите производи имаат стилски дизајн и не се штетни за животната средина. Пластиката сочинува помалку од пет проценти од материјалот за пакување на еден пар слушалки WI-C100, што е доказ за посветеноста на Sony да го намали влијанието на своите производи и работење врз животната средина.

Спецификации и функции

Безжичните слушалки за во уво WI-C100 се удобни и лесни за носење и нудат комбинација од издржлива батерија, брзо полнење и висококвалитетен и приспособлив звук. Тие имаат ознака IPX4 за водоотпорност и се компатибилни со апликацијата Sony | Headphones Connect за да овозможат безгрижно и практично користење.
  • Траење на батеријата до 25 часа

  • DSEE™ ги обновува фреквенциите изгубени при компресија за да создаде висококвалитетен звук што повеќе наликува на оригиналната снимка

  • Прилагодете го вашиот звук со помош на апликацијата Sony | Headphones Connect

  • Отпорност на прскање и пот, со ознака IPX4

  • Лесно воспоставување повици без користење на рацете и гласовен помошник

ЗВУЧНИК
9 мм
ФРЕКВЕНТЕН ОДЗИВ (КОМУНИКАЦИЈА ПРЕКУ BLUETOOTH®)
20 Hz - 20.000 Hz (фреквенција на семплирање од 44,1 kHz)
NFC
Не
DSEE
Да
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина