WI-1000X

Слушајте паметно без шум 

Уживајте во музиката во секое време и насекаде со поништувањето на шум што е водечко во индустријата, паметните функции и лентата за на врат за удобно слушање во текот на целиот ден. 

ЗА ВО УВО

Безжични слушалки за во уво WI-1000X со поништување на шум

WI-1000X
Слика од Безжични слушалки за во уво WI-1000X со поништување на шум

goldblack

Отстранете го шумот, добијте слобода 

Извлечете максимум од вашите слушалки каде и да сте, со оптимизираното поништување на шум и безжичната слобода. 

Оптимизирање на атмосферскиот притисок со WI-1000X
Поништување на шум при патување со авион

Уживајте во музика додека летате, со совршена острина и поништување на шум прилагодени за големи висини.2

WI-1000X со NFC и BLUETOOTH ®
Без кабли, без шум

Слушајте без кабли и несакан шум во заднина со дигиталното поништување на шум.

Паметното слушање со приспособлива контрола на звук се прилагодува кон тоа што го правите

Паметното слушање со приспособлива контрола на звук автоматски открива дали патувате, пешачите или чекате, па според тоа ги прилагодува поставките за амбиентален звук. Прилагодете ги по ваша желба со апликацијата Sony I Headphones Connect. 

Паметно слушање со WI-1000X
Патување

Патувајте без прекини и уживајте во музиката без шум во заднина. 

Паметно слушање со WI-1000X
Пеш

Бидете свесни за сè што ве опкружува, од улиците до канцеларијата, а притоа уживајте во музика. 

Паметно слушање со WI-1000X
Чекање

Слушајте важни соопштенија додека чекате, со помалку шум во заднина.  

Лого за SENSE ENGINE™
Прилагодете го звукот по ваша желба

SENSE ENGINE™ ви овозможува да ја вклучувате и исклучувате вашата музика со еден допир. 

Sony I Лого за Headphones Connect
Sony | Headphones Connect

Преземете ја апликацијата за да користите паметно слушање со приспособлива контрола на звук, да ги контролирате поставките за амбиентален звук и да ги прилагодувате нивоата на звукот преку еквалајзерот.

Имајте контрола врз содржините што ги слушате

Слушнете го само тоа што е важно со контролата на амбиенталниот звук и прилагодувајте ги нивоата на звукот преку еквалајзерот. 

Виртуелен опкружувачки звук со WI-1000X
Виртуелен опкружувачки звук

Потонете во звукот каде и да сте. Уживајте во звук што е оптимизиран за слушање во различни опкружувања како отворени бини, клубови, сали и арени.

WI-1000X со еквалајзер
Еквилајзер

Пронајдете ја совршената боја на звукот за сите песни во однапред поставените параметри што лесно може да ги прилагодите по ваша желба со апликацијата Sony | Headphones Connect.

Навистина реалистичен звук

Слушајте музика што е верна на оригиналната снимка со звукот со висока резолуција. S-Master HX™ е оптимизиран за звук со висока резолуција, намалува изобличувања и репродуцира најситни детали од музиката.

Динамичниот звучник од 9 мм нуди длабок бас и јасни средни тонови, а херметички изолираниот звучник со балансирана арматура нуди долготрајна репродукција на природен звук со висока фреквенција. Двата звучници соработуваат за да испорачаат звук со рамномерен одзив низ целиот фреквентен опсег.

Графикон за DSEE™ HX
Обновете ги сите ваши компресирани фајлови

Процесорот за подобрување на дигитален звук HX (DSEE HX™) ги подобрува компресираните датотеки до квалитетот на звукот со висока резолуција. DSEE HX™ ги обновува високите фреквенции што се губат при компресирањето за да ги репродуцира датотеките со богат и јасен звук.

Најдобро безжично проследување

LDAC пренесува три пати повеќе податоци(со максимална стапка на пренос од 990 kbps) од стандардниот безжичен BLUETOOTH® звук, поради што ќе уживате во содржини со звук со висока резолуција чиј исклучителен квалитет е сличен со звукот со висока резолуција.

Бидете попаметни со гласовниот помошник

Управувајте со дневните обврски разговарајќи со помошникот. Забавувајте се, поврзете се со пријателите, добивајте информации, слушајте музика и известувања, поставувајте потсетници и многу повеќе.

WI-1000X со известување преку вибрации
Повици без користење на раце со известување преку вибрации

Разговарајте слободно со лесното воспоставување повици без користење на рацете. Оставете го телефонот и разговарајте со едно притиснување.

Организирање на кабелот кај WI-1000X
Организирање на каблите

Практично складирање на кабелот во тенката преграда со патент.

Компактна футрола за носење на WI-1000X
Футрола за носење

Спакувајте ги и чувајте ги слушалките на безбедно место додека ги носите со вас.

Адаптер за приклучоци во авиони на WI-1000X
Адаптер за приклучоци во авиони

Приклучете го кабелот во адаптерот за приклучоци во авиони за да слушате додека патувате со авион. 

Кабел на WI=1000X
Кабел за слушање со висока резолуција

Користете го испорачаниот кабел за непрекинато слушање на звук со висока резолуција и поништување на шум до 14 часа.

WI-1000X со батерија што трае 10 часа
Батерија за безжична употреба до 10 часа

Уживајте во музика до 10 часа без прекини.

Спецификации и функции

Уживајте во музиката во секое време и насекаде со поништувањето на шум што е водечко во индустријата, паметните функции и лентата за на врат за удобно слушање во текот на целиот ден.
  • Дигиталното поништување на шум со оптимизирање на атмосферскиот притисок ви овозможува да го слушате тоа што го сакате

  • Безжична слобода со технологијата BLUETOOTH® и NFC

  • Паметното слушање со приспособлива контрола на звук го прилагодува звукот автоматски според вашата активност

  • Висококвалитетен звук со DSEE HX™, S-Master HX™ и LDAC

  • Повици без користење на раце со известување преку вибрации

ЗВУЧНИК
Хибриден
S-Master HX
Да
DSEE HX
Да
ВЛЕЗ(ОВИ)
Микро USB
ФРЕКВЕНТЕН ОДЗИВ
3 Hz-40.000 Hz
ФРЕКВЕНТЕН ОДЗИВ (КОМУНИКАЦИЈА ПРЕКУ BLUETOOTH®)
20 Hz - 20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz) / 20 Hz - 40.000 Hz (LDAC семплирање со 96 kHz, 990 kbps)
ФРЕКВЕНТЕН ОДЗИВ (АКТИВНО КОРИСТЕЊЕ)
3 Hz - 40.000 Hz
ПАСИВНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ
Да
NFC
Да
ДОЛЖИНА НА КАБЕЛОТ
Прибл. 1,0 м

Што има во пакетот

Футрола за носење, Адаптер за употреба во авион, Наменски кабел за слушалки(прибл. 1,0 м, жици од OFC, позлатен мини стерео приклучок), Кабел за USB

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина