XAV-5550D - Предна страна
XAV-AX5550D - Страничен приказ
XAV-AX5550D - Во употреба
XAV-AX5550D - Задна страна
Интуитивна контрола, подобри опции за поврзување 

Уживајте во непречена и практична контрола при секое патување. Капацитетниот екран на допир со дијагонала од 6,95" (17,6 см) без рамка се активира веднаш откако ќе го стартувате моторот и ви нуди интуитивна контрола врз репродукцијата на музика, воспоставувањето повици и многу повеќе. 

Weblink
Користете го со вашиот телефон

Поврзете го вашиот компатибилен паметен телефон за да добивате насоки, да проследувате музика и многу повеќе. 

Без рамка
Капацитетен екран на допир без рамка

Извонредно тенкиот екран со дијагонала од 6,95" (17,6 см) има панел без рамка поради што лесно се вметнува во контролната табла на автомобилот и беспрекорно се вклопува во неговиот ентериер.

Два USB-приклучоци
Два USB приклучоци

Со 2-та USB-приклучоци може да уживате во сите најдобри хитови од вашиот USB-уред, а вашиот телефон ќе се погрижи за навигацијата и повиците. 

Компатибилност со WebLink™ Cast 

WebLink™ е платформа за едноставна испорака на апликации дизајнирана специјално за употреба во возила. Ако поврзете уред со Android или iOS, тогаш ќе можете да го пресликате екранот на вашиот паметен телефон на екранот на уредот за звук во автомобилот - за сигурни и брзи информации и забава додека возите.

Капацитетен екран на допир без рамка

 Отворете мапи, пребарувајте низ листите за репродукција и воспоставувајте повици - сето тоа преку практичен екран без рамка што беспрекорно се вклопува во контролната табла. Капацитетниот екран на допир со дијагонала од 6,95" (17,6 см) е едноставен за користење и го олеснува ракувањето.

Практични контролни копчиња

Веднаш добијте пристап до често користените функции како јачина на звук, извор, поставки за звук и гласовна контрола за безбедно и лесно ракување додека возите. 

Практични копчиња за контрола
Два USB-приклучоци
Два USB-приклучоци за приклучување телефон и уреди со музика

Благодарение на двата USB-приклучоци може да приклучите уреди за складирање за да добиете пристап до вашата музичка збирка, а вашиот телефон ќе се погрижи за навигацијата и повиците,.

Слушајте музика на Ваш начин

Големиот број опции за прилагодување ви овозможуваат да го приспособите аудио доживувањето според вашиот вкус. Со вграденото засилување со моќност од 4 x 55 W, музиката звучи јасно, дури и при голема јачина на звукот. 

Брзо активирање

Со функцијата за брзо активирање ќе уживате во музика веднаш по
палењето на автомобилот.

Брзо активирање
Камера за гледање наназад
Може да се користи со камера за гледање наназад

Имате задна камера? Тогаш ќе можете да го гледате видеото преку екранот, заедно со прилагодливи линии за безбедно возење наназад.  

Лесна инсталација со компактно задно куќиште

И покрај тоа што неговиот екран има двојна големина, задниот дел на куќиштето е многу помал од стандардните уреди со двојна големина. Тоа овозможува многу полесна инсталација и повеќе слободен простор за поврзување кабли и друга галантерија зад екранот. 

Едноставна инсталација

Спецификации и функции

Добијте опции за поврзување со паметниот телефон и пресликување на неговиот екран. Благодарение на двата USB-приклучоци, можете истовремено да поврзете и паметен телефон и USB-уред. Капацитетниот екран на допир со дијагонала од 6,95" (17,6 см) и рамна површина без рамка ви нуди интуитивна контрола врз репродукцијата на музика, воспоставувањето повици и многу повеќе.
  • Пресликувајте и контролирајте одредени апликации за паметни телефони со WebLink™ Cast

  • Капацитетен екран на допир без рамка за беспрекорна слика

  • Двата USB-приклучоци ви овозможуваат да поврзете паметен телефон и USB-уред во исто време

  • Составете сопствен систем со 3-те излези за предзасилувач од 5 V

  • Сертификат со потврдна ознака за дигитално радио

Излезна моќност
55 W x 4
Излез за предзасилувач
3 излези за предзасилувач (преден / заден / сабвуфер x 1)
Дијагонала на екранот (инчи / мм)
6.95 инчи
Контрола на USB уред (аудио кодек)
USB1: PCM / MP3 / WMA / AAC / FLAC, USB2: MP3 / WMA / FLAC
Контрола на USB уред (видео кодек)
Само USB1: MPEG4-SP / AVC (H.264 Baseline) / WMV / MKV / XviD
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат