Прескокни до содржина
Слика од Медиумски приемник од 16,3 см (6,4”) со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Медиумски приемник од 16,3 см (6,4”) со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Медиумски приемник од 16,3 см (6,4”) со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Медиумски приемник од 16,3 см (6,4”) со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од Медиумски приемник од 16,3 см (6,4”) со безжична технологија BLUETOOTH®

Звук во комбинација со контрола без користење на рацете

Репродуцирајте музика и користете го вашиот паметен телефон кога патувате, само со зборување

Овој AV центар со двојна големина се поврзува со вашиот Apple или Android™ телефон за едноставна гласовна контрола додека возите. Вграденото засилување со моќност од 4 x 55 W испорачува јасен звук кој можете да го прилагодувате по сопствен вкус.

Android Auto и Apple CarPlay

Користете го преку вашиот мобилен телефон

Поврзете ги вашите компатибилни Apple или Android паметни телефони за да добивате информации, да ја контролирате забавата и многу повеќе.

Моќност од 4 x 55 W

Уживајтте во прекрасен звук

Вградениот засилувач со 4 x 55 W ви ја нуди јачината на звук која ви е потребна, со јасен и динамички звук.

Екран на допир

Контрола на дофат на вашите прсти

Големиот и јасен екран на допир ви нуди интуитивна контрола над репродукцијата на музика и функциите на паметниот телефон.

Попаметно возење

Со паметната гласовна контрола можете да ја користите навигацијата, да комуницирате и да ја контролирате музиката.

Apple CarPlay и Android Auto™ овозможуваат полесно од кога било досега да ги користите корисните функции на вашиот паметен телефон додека патувате . Само поврзете го XAV-AX100 за да гледате сè што ви е потрено на големиот екран на допир.

Siri со Apple CarPlay

Лесно пристапувајте до функциите на iPhone кои ги знаете и ги сакате, само преку зборување со Siri. Музиката, мапите, телефонските повици и пораките се под ваша контрола.

Гласовна контрола со Android Auto

Користете гласовни команди за да диктирате пораки, да одговарате на телефонски повици или да добиете помош од Google Maps. Можете дури и да ја контролирате репродукцијата на музиката, само со зборување.

Ваш личен навигатор

Едноставни патувања

Добивајте насоки во реално време без да ги тргнете рацете од воланот. Лесно наоѓајте го вашето крајно одредиште или пребарувајте ги местата за запирање кои се наоѓаат во близина додека патувате.

Навигација
Apple CarPlay

Навигација со Apple CarPlay

Кажете ѝ на Siri каде сакате да одите и таа ќе ви дава насоки во реално време додека возите. 

Android Auto™

Навигација со Android Auto™

Користете Google Maps за да добивате насоки и информации за сообраќајот, кога и да ви затребаат.

Слушајте музика на Ваш начин

Големиот број опции за прилагодување ви овозможуваат да го приспособите аудио доживувањето според вашиот вкус. Со вграденото засилување со моќност од 4 x 55 W, музиката звучи јасно, дури и при голема јачина на звукот. 

  • Dynamic Reality Amp 2
  • Dynamic Stage Organiser
  • Еквалајзер со 10 појаси
  • 3 x излези за предзасилувач

Јасен екран на допир со брз одзив

Сè што ви е потребно е на краток допир од вас, благодарение на екранот на допир од 16,3 см (6,4”).

Вртливо копче

Свртете или притиснете за да контролирате

Ергономското вртливо копче овозможува непречено користење. Свртете го за да ја контролирате јачината на звукот или притиснете го интегрираното копче за да ги стартувате менијата за контрола на звукот. Или, пак, притиснете и задржете го копчето за да користите гласовни команди.

Може да се користи со камера за гледање наназад

Имате задна камера? Гледајте го видеото преку екранот, заедно со прилагодливи линии кои ве одржуваат во безбедната зона.

Камера за гледање наназад
Спецификации и функции
Добивајте помош од вашиот паметен телефон на патувањата без да ги одвоите рацете од воланот. Apple CarPlay и Android Auto ви овозможуваат да добивате насоки, да комуницирате со вашите контакти и да ја контролирате аудио репродукцијата со помош на говорните наредби. Засилувањето со моќност од 4 x 55 W прави музиката да звучи јасно и динамично, дури и при силна јачина на звукот.
  • Гласовна контрола со Apple Car Play и Android Auto™

  • Добијте моќен звук со Dynamic Reality Amp 2 од 4 x 55 W

  • Направете виртуелни звучници на вашата контролна табла со Dynamic Stage Organiser

  • Ергономско вртливо копче за непречено користење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина