Слика од Приемник со CD и технологија Bluetooth®
Слика од Приемник со CD и технологија Bluetooth®
Слика од Приемник со CD и технологија Bluetooth®

Бидете поврзани додека возите

Приемник со CD, двојна големина и поврзување преку двоен BLUETOOTH®

Разговарајте додека возите со двојниот Bluetooth® на WX-920BT. Поврзете го првиот телефон безжично за да воспоставувате повици, да репродуцирате музика, да добивате насоки и да праќате пораки на пријателите. Поврзете втор телефон за да воспоставувате повици без користење на рацете додека сте во движење.

Слика од засилувачот и звучниците во автомобилот

Проширете го вашиот систем за звук

Трите излези од предзасилувачот овозможуваат поврзување дополнителни компоненти за повеќе опции за звукот.

Лого ознаки за Bluetooth® и NFC

Допрете за да се поврзете безжично

Технологијата NFC овозможува моментално поврзување на вашиот телефон со Bluetooth, треба само да го допрете до копчето за јачина на звук на ресиверот.

Икона за гласовна контрола

Контролирајте со вашиот глас

Користете гласовни команди за да добиете насоки, да репродуцирате музика и да комуницирате со контактите кога е поврзан вашиот паметен телефон.

Поврзете два паметни телефони со двојниот Bluetooth

Впарете го првиот телефон преку Bluetooth за да добиете целосен пристап до навигацијата, репродукцијата на музиката и функциите за комуникација. Вториот телефон може да се поврзе истовремено за да започнувате или примате повици без користење на рацете.

Икона за Siri

Понесете ја Siri со вас кога патувате

Поврзете го вашиот уред со iOS за да ја контролирате музиката што е зачувана во него, навигацијата, пораките и многу повеќе со помош на Siri Eyes Free.

Икона за SongPal

Гласовна контрола за Android

Користете гласовна контрола за да добиете насоки, да праќате пораки и да репродуцирате песни од вашиот паметен телефон.

Контрола со говор

Уживајте во практичните функции на паметниот телефон без да ги тргнете очите од патот. Гласовната контрола ви овозможува да ја контролирате музиката, да добивате насоки во реално време и да комуницирате со контактите - сето тоа со едноставни гласовни команди.

Слушајте подобар звук при секое патување

Уживајте во јасен и природен звук што се одликува со моќно засилување и прилагодливи поставки.

  • Засилувач со голема моќ 
  • EXTRA BASS™
  • Графички еквилајзер
  • Три предзасилувачи

Осветлете ја контролната табла

Динамичкото осветлување во боја нуди голем избор на бои и режими што одговараат на ентериерот во вашиот автомобил. Гледајте како боите на вашиот уред се менуваат во синхронизација со вашата музика.

Икона за FLAC

Репродуцирајте FLAC датотеки

 Компатибилноста со FLAC ви овозможува репродукција на аудио датотеки без загуби за да уживате во сите детали на музиката.

Икона за USB приклучок

USB приклучок компатибилен со AOA 2.0

Предниот USB приклучок овозможува репродукција на песни од уреди за складирање, музички плеери и телефони со iOS, а може да проследува и музика од уреди со Android.

Икона за LCD екран со голем контраст

Лесно читање од LCD екранот со голем контраст 

Со пет пати поголем контраст од стандардните екрани и оптимизиран агол на гледање, читањето од екранот е секогаш лесно.  

Спецификации и функции
Разговарајте додека возите со можноста за поврзување преку двоен Bluetooth® на WX-920BT. EXTRA BASS го засилува ритамот на вашата музика, а засилувањето од 4 x 55 W ви ја нуди потребната јачина на звукот. Проследувајте песни од вашиот паметен телефон со Android и iPhone на едноставен начин преку предниот USB приклучок компатибилен со AOA 2.0.
  • Двојниот Bluetooth ви овозможува да поврзете два паметни телефони истовремено

  • Гласовна контрола преку Siri Eyes Free и Android

  • 4 x 55 W

  • Активирајте EXTRA BASS за динамичко засилување на ниските тонови

  • USB приклучокот компатибилен со AOA 2.0 ви овозможува да поврзете музички плеери и паметни телефони

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина