Слика од CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од CD ресивер со безжична технологија BLUETOOTH®

Моќ од 4 x 100W додека патувате

Со доволно моќ за да им пркоси на надворешните засилувачи, приемникот за во автомобил MEX-XB100BT ви овозможува да го почувствувате секој ритам и бас додека возите. Живописните LED светилки кои се синхронизираат со ритамот нудат различни бои за секоја песна, а новите функции за гласовна контрола ќе ви помогнат да бидете безбедни и фокусирани кога сте зад воланот.

Media Object

Погледнете го видео записот

Дигитален засилувач од 4 x 100W

Дигитален засилувач со четири канали

Дигиталниот засилувач со 4 x 100W ви нуди ниво на моќ еднакво на нивото на надворешен засилувач.

SongPal

SongPal

Преземете ја контролата врз целата музичка збирка. Со SongPal можете да ја пронајдете песната која ја барате, да разгледувате апликации и да ја менувате јачината на звукот со помош на вашиот глас.

NFC

Поврзете се

Репродуцирајте ги омилените песни од одредени паметни телефони преку MEX-XB100BT. Слушајте со еден допир преку NFC и проследувајте музика преку Bluetooth® на едноставен начин.

Навистина моќен звук

Со вградување на високоефикасен засилувач од класа D во приемникот, MEX-XB100BT создава излезна моќ од 4 x 100 W од компактно куќиште. Засилувачот ги минимизира и електромагнетните пречки кои создаваат шум при зголемување на јачината на звукот, за да уживате во звук со подобрен квалитет при секоја јачина на звукот.

Излезна моќност од 4 x 100 W
Оптимизиран распоред на електронското коло

Оптимизирани за совршенство

Од изборот на компоненти па сè до распоредот на електронското коло, MEX-XB100BT е оптимизиран за високоефикасен пренос на електрична енергија со мал шум.

Напојувањето е поставено за минимални загуби на енергија

Прецизно поставување на напојувањето

Поставувањето на напојувањето блиску до влезните приклучоци и дигиталниот засилувач ги минимизира загубите на енергија, а електролитичките кондензатори овозможуваат прецизен бас со брз одзив.

Поголем ладилник за подобра вентилација

Вентилација со поголема ефикасност

Преголемиот ладилник – приближно 30% потежок од ладилниците кај стандардните модели – со оптимално дизајнирана структура на ребра овозможува поефикасна вентилација на топлината.

Mega Bass

Чувствувајте ги громогласните ритами

Активирајте Mega Bass со едно кликнување

Активирајте Mega Bass со допир на копче за засилување на ниските тонови и осветлување кое пулсира според ритамот. За разлика од стандардните засилувачи на бас, Mega Bass го минимизира изобличувањето при сите нивоа на јачина со автоматско прилагодување на фреквенцијата и засилувањето.

Побрзи начини за поврзување

Уживајте во повеќе начини за брзо поврзување, благодарение на автоматското впарување преку Bluetooth® и слушањето со еден допир преку NFC.

NFC

NFC со еден допир

Поврзете одредени уреди кои поддржуваат NFC со приемникот со еден допир, благодарение на вградената технологија NFC.

Автоматско впарување преку Bluetooth®

Автоматско впарување преку Bluetooth®

Впарете го вашиот iPod или iPhone автоматски преку Bluetooth®. Само поврзете го вашиот уред во USB приклучокот, вклучете Bluetooth® на уредот и тоа е сè.

SongPal

Обединете ја вашата музика

SongPal ви нуди гласовна контрола врз целата музичка збирка и основните функции на вашиот приемник – од пронаоѓање песни до пребарување листи, разгледување апликации за видео и услуги за навигација. Новата функција за автоматско исчитување ќе ви соопштува информации без да го прекинувате патувањето.

Вашиот помошник во автомобилот

Со Siri Eyes Free, корисниците на iPhone можат да управуваат со сè, почнувајќи од повици, пораки и музика до известувања за социјалните медиуми без да го тргнат погледот од патот. Кажете ѝ на Siri да воспостави повик, составете текстуална порака или изберете и репродуцирајте музика.

Siri Eyes Free

Уникатен и единствен звук

Тридимензионален звук кој го исполнува автомобилот

Без разлика што слушате, напредниот процесор за звук нуди јасна и моќна акустика. А со дигитална обработка на сигнали, пак, можете да го прилагодите звукот и да создадете совршено аудио доживување во автомобилот од сите ваши музички извори.

Музика која воодушевува

Изберете каде сакате да слушате идеален звук. Функцијата за позиција на слушање го прилагодува сигналот кон левото или десното предно седиште, двете предни седишта или низ целиот автомобил. Таа ги оптимизира вашите песни, без разлика каде седите.

Дигитален еквалајзер

Дигитален еквалајзер со 10 режими

Создадете совршен звук за повеќе музички стилови со десетте наменски режими за звук.

Нископропусен и високопропусен филтер

Нископропусен и високопропусен филтер

Со разделување на опсегот на звукот, овие филтри создаваат моќен бас, јасни средни и остри високи тонови за добивање прецизно звучно поле.

Осветлете ја контролната табла

Уживајте во 35.000 различни комбинации на бои кои трепкаат според ритамот со новото двозонско динамичко осветлување во боја. Исто така, можете да го прилагодите дволинискиот LED екран за да направите атмосфера која ќе ви одговара на возењето.

USB репродукција

Повеќе музика во движење

Приклучете MP3 плеер или друг USB уред и уживајте во сите омилени песни во движење.

Засилете го басот

Звучниците со извонреден бас и целосен опсег од серија XB од Sony се совршени партнери за нашиот приемник MEX. Секој од овие 3-системски коаксијални звучници создава амбиентален и прецизен бас преку повеќеслоен MRC вуфер кој не дозволува изобличувања при секоја јачина на звукот.

Најсоодветни звучници за бас
Спецификации и функции
Со излезната моќност од 4 x 100 W која го раздвижува телото - идентично како со надворешен засилувач - ќе го почувствувате секој ритам и бас додека возите. Живописните бои кои се синхронизираат со ритамот нудат различни бои за секоја песна, а новите функции за гласовна контрола ви овозможуваат да бидете безбедни и фокусирани кога сте зад воланот.
  • Уживајте во богат звук кој ќе го исполни вашиот автомобил со излезна моќ од 4 x 100 W

  • Преземете ја контролата со вашиот глас преку SongPal и Siri Eyes Free

  • Artboard 1

    Проследувајте музика и воспоставувајте повици без користење на рацете со Bluetooth®

  • Уживајте во подобрениот звук со напредниот процесор за звук

  • Поврзете MP3 уред преку USB приклучокот

Излезна моќност (4 ohms, 1 kHz,16 V)
100W
Излез за предзасилувач
x 3
Излез за сабвуфер
Да
Помошен влез
Да (предна страна)
USB
Да (предна страна)

Што има во пакетот

Приклучок ISO, Украсен прстен (црн)

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина