Слика од CD ресивер со DAB радио и безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од CD ресивер со DAB радио и безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од CD ресивер со DAB радио и безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од CD ресивер со DAB радио и безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од CD ресивер со DAB радио и безжична технологија BLUETOOTH®

Уживајте во повеќе музика, контролирајте повеќе звук

CD ресивер со стандардна големина, двоен Bluetooth® и DAB+ радио

MEX-N6002BD нуди одлични начини за уживање во музиката додека патувате. Поврзувањето преку двоен Bluetooth® овозможува лесен пристап до вашата музичка библиотека, како и втор телефон за повици без користење на рацете. Слушајте висококвалитетно радио со DAB+ и прилагодете го звукот со Dynamic Stage Organiser и функцијата за подредување на времето.

Икона за компатибилност со технологиите Bluetooth и NFC

Допрете за да се поврзете безжично

Технологијата NFC овозможува моментално поврзување на вашиот телефон со Bluetooth, треба само да го допрете до копчето за јачина на звук на ресиверот.

Икона за гласовна контрола

Контролирајте со вашиот глас

Користете гласовни команди за да добиете насоки, да репродуцирате музика и да комуницирате со контактите кога е поврзан вашиот паметен телефон.

Икона за DAB+

Уживајте во DAB+ радио

Слушајте нова генерација на дигитални радиостаници со појасен и почист звук.

Поврзете два паметни телефони преку двојниот Bluetooth®

Впарете го првиот телефон за да добиете целосен пристап до навигацијата, репродукцијата на музика и функциите за комуникација. Вториот телефон може да се поврзе истовремено за да започнувате или примате повици без користење на рацете.

Икона за Siri

Понесете ја Siri со вас кога патувате

Поврзете го вашиот уред со iOS за да ја контролирате музиката што е зачувана во него, навигацијата, пораките и многу повеќе со помош на Siri Eyes Free.

Икона за SongPal

Преземете ја контролата со SongPal

Имате телефон со Android? Користете SongPal за да управувате со репродукцијата на музиката, да читате пораки и да контролирате апликации гласовно.

Контрола со говор

Уживајте во практичните функции на паметниот телефон без да ги тргнете очите од патот. Гласовната контрола ви овозможува да ја контролирате музиката, да добивате насоки во реално време и да комуницирате со контактите - сето тоа со едноставни гласовни команди.

Надополнете го секое патување со одличен звук

 Уживајте во јасен и моќен звук при секое патување со Dynamic Reality Amplifier 2 за богат звук. Интелигентната обработка на звукот овозможува прилагодување на поставките според автомобилот. 

 • Dynamic Reality Amp 2
 • EXTRABASS™
 • Графички еквилајзер
 • DSO
 • Три предзасилувачи

Интелигентно порамнување на времето за природен звук

Кога сте во автомобилот, некои звучници се поблиску до вас од другите, а тоа влијае врз звукот на музиката. Интелигентното порамнување на времето одново го калибрира сигналот и секогаш ве става во средина на звучното поле, заради поприродно доживување при слушањето.

Изберете ги вашите бои

Избор од 35.000 бои за усогласување на двозонското осветлување со ентериерот на вашиот автомобил. Кога ќе започне музиката, светилките на LED екранот ќе почнат да трепкаат според песната.

Икона за DAB+

DAB+ радио

Слушајте DAB+ радио и добијте уште поголем избор и подобар квалитет на звукот. Ресиверот ги прима и вашите омилени стари DAB станици.

Икона за FLAC

Репродуцирајте FLAC датотеки

 Компатибилноста со FLAC ви овозможува репродукција на аудио датотеки без загуби за да уживате во сите детали на музиката. 

Икона за LCD екран со голем контраст

Лесно читање од LCD екранот со голем контраст 

Со пет пати поголем контраст од стандардните екрани и оптимизиран агол на гледање, читањето од екранот е секогаш лесно.

Спецификации и функции
Патувајте со MEX-N6002BD за да уживате во повеќе музика и поголема контрола како никогаш досега. Опцијата за двоен Bluetooth® овозможува безжично поврзување на два паметни телефони, од кои вториот ќе се користи само за повици без користење на рацете. Компатибилноста со DAB+ ви овозможува да ги слушате најновите дигитални радиостаници со висококвалитетен звук.
 • Artboard 1

  Технологијата за двоен Bluetooth® ви овозможува да поврзете два паметни телефони истовремено

 • Гласовна контрола преку Siri Eyes Free и Android

 • Dynamic Reality Amp 2 за јасен звук при секоја јачина на звукот

 • Направете виртуелни звучници на вашата контролна табла со Dynamic Stage Organiser

 • Сертификат со потврдна ознака за дигитално радио

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина