Слика од DAB медиумски приемник со безжична технологија BLUETOOTH®
Слика од DAB медиумски приемник со безжична технологија BLUETOOTH®

Вистинска слобода при слушањето

Стандарден приемник со поврзување преку Bluetooth® со еден допир

Пристапете до вашите песни и омилени радио станици кога сте во движење со овој медиумски приемник со DAB радио кој е компатибилен со паметни телефони. Поврзете го мобилниот уред за неколку секунди преку безжичната технологија Bluetooth® или USB и уживајте во богат звук благодарение на напредната технологија за звук и моќниот засилувач од 4 x 55 W.

Лого за 4 пати по 55 вати

Прекрасен звук

Музиката е јасна и динамична со моќниот засилувач од 4 x 55 W и еквалајзерот со прилагодливи засилувања.

Лого за Bluetooth®, USB и NFC

Премногу начини за репродукција на музика

Добијте огромен избор на станици со DAB радио и лесен пристап до музика на вашиот паметен телефон.

Слика од светилки што трепкаат

Погледнете ја музиката

Светлината што пулсира внесува возбуда во секое патување.

Поврзувајте и контролирајте на ваш начин

Слушањето музика додека возите никогаш не било поедноставно. Поврзете се безжично или преку кабел за да пристапите до вашата збирка песни. Контролирајте ја репродукцијата со рака или со гласовни команди преку уреди со iOS компатибилни со Siri.

Проследувајте музика за неколку секунди

Допрете ја задната страна на вашиот телефон со NFC до вртливото копче за звук на приемникот за да воспоставите безжична врска со еден допир. Или, пак, воспоставете Bluetooth® врска брзо преку поставките на мобилниот уред.

Слика од човек кој седи во автомобил, со звучни бранови што означуваат говор

Понесете ја Siri со вас кога патувате

Дали сакате да го контролирате вашиот мобилен уред или таблет-уред со iOS без да го тргнете погледот од патот? Siri Eyes Free управува со репродукцијата на музика, помага со навигацијата, ги чита вашите пораки и многу повеќе.

Лого за USB и AUX

Поврзување преку USB и AUX влезови

Немате безжична технологија Bluetooth®? Нема проблем. Приклучете мобилен уред, USB мемориски уред или MP3 плеер во предниот USB приклучок и пристапете до сите песни. Или, пак, поврзете го приклучокот за слушалки на плеерот и предниот AUX влез со кабел.

Музиката е најважна

Создадете атмосфера за секое патување со моќен звук кој овозможува вашите омилени песни да звучат уште подобро.

Чип Dynamic Reality Amp 2

Излезна моќ од 4 x 55 W за одличен звук 

Нашиот Dynamic Reality Amp 2 го намалува количеството на надворешен шум, што резултира со поголема јасност и 4 x 55 W - дури и при максимална јачина на звукот.

Копче Mega Bass

MEGA BASS засилување за моќни ниски тонови 

Благодарение на двата различни режими за засилување, копчето за MEGA BASS ја збогатува секоја песна со длабоки и ниски фреквенции.

Развеселете го патувањето

Слика од стандарден екран со мал контраст
СТАНДАРДЕН LCD ЕКРАН
Слика од јасен екран со голем контраст за споредба
LCD ЕКРАН СО ГОЛЕМ КОНТРАСТ

LCD екран со голем контраст за лесно читање 

LCD екранот има пет пати поголем контраст од стандардните екрани,
а оптимизираниот агол на гледање им го олеснува читањето на возачите.

Светилки кои светкаат според музиката 

Синхронизираното осветлување трепка според динамиката на песната, внесувајќи реалистичност во музиката на контролната табла.

Приемникот DSX-A400BT со светилки што трепкаат
Спецификации и функции
Пристапете до целата музичка збирка и вашите омилени радио станици кога сте во движење со овој медиумски приемник со DAB радио кој е компатибилен со паметни телефони. Поврзете го мобилниот уред за неколку секунди преку безжичната технологија Bluetooth® или USB и уживајте во богат звук благодарение на напредната технологија за звук и моќниот засилувач од 4 x 55 W.
  • Слушајте најразлични емисии со DAB радио

  • Поврзете го вашиот паметен телефон веднаш со NFC и Bluetooth®

  • Засилете ги ниските фреквенции со MEGA BASS

  • Добијте јасен приказ на екранот со голем контраст и вертикално порамнување

  • Добијте моќен звук со Dynamic Reality Amp 2 од 4 x 55 W

Макс. излезна моќност 4 x 55W
55W
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина