Слика од DSX-A410BT | Дигитален медиумски приемник
Слика од DSX-A410BT | Дигитален медиумски приемник
Бидете поврзани додека возите

Медиумски приемник со стандардна големина и двоен Bluetooth® 

Разговарајте додека возите со двојниот Bluetooth® на DSX-A410BT. Поврзете го првиот телефон безжично за да репродуцирате музика, да добивате насоки и да комуницирате со контактите. Поврзете втор телефон за да воспоставувате повици без користење на рацете додека сте во движење.

DSX-A410B со икона за гласовна команда
Контролирајте со вашиот глас

Користете гласовни команди за да добиете насоки, да репродуцирате музика и да комуницирате со контактите кога е поврзан вашиот паметен телефон.

DSX-A410B со икони за Bluetooth® и NFC
Допрете за да се поврзете безжично

Технологијата NFC овозможува моментално поврзување на вашиот телефон со Bluetooth®, треба само да го допрете до копчето за јачина на звук на ресиверот.

DSX-A410B со икона за 4x55 W
Уживајте во моќен звук

Вградениот засилувач од 4x55 W нуди репродукција на чист звук со голема јачина.

Поврзете два паметни телефони со двојниот Bluetooth® 

Впарете го првиот телефон со DSX-A410BT за да добиете целосен пристап до навигацијата, репродукцијата на музика и функциите за комуникација. Вториот телефон може да се поврзе истовремено за да започнувате или примате повици без користење на рацете.

Икона за Siri
Понесете ја Siri со вас кога патувате

Поврзете го вашиот уред со iOS за да ја контролирате музиката што е зачувана во него, навигацијата, пораките и многу повеќе со помош на Siri Eyes Free.

Гласовна контрола преку Android
Гласовна контрола за Android

Користете гласовна контрола за да добиете насоки, да праќате пораки и да репродуцирате песни од вашиот паметен телефон со Android.

Контрола со говор

Уживајте во практичните функции на паметниот телефон без да ги тргнете очите од патот. Гласовната контрола ви овозможува да ја контролирате музиката, да добивате насоки во реално време и да комуницирате со контактите - сето тоа со едноставни гласовни команди.

Надополнете го секое патување со одличен звук

Без разлика каде одите, уживајте во јасен и природен звук што се одликува со можно засилување и прилагодливи поставки за звук.

Засилувач со голема моќ за богат и јасен звук

Вградениот засилувач со четири канали нуди моќ од 4x55 W за гласен и природен звук.

DSX-A410BT со моќен засилувач
DSX-A410BT со EXTRABASS™
EXTRABASS™ го засилува ритамот

Нагласете ја динамиката во вашата музика со подобрени ниски фреквенции од EXTRABASS™.

10-појасен дигитален еквалајзер што го прилагодува звукот

Со 10-те прилагодливи лизгачи за EQ може детално да го прилагодувате звукот по ваша желба. Новиот режим за караоке ги стишува вокалите во песните кога навистина сакате да пеете.

DSX-A410BT со 10-појасен дигитален еквалајзер
DSX-A410BT со USB
USB влез за репродукција на музика од iPhone/iPod

Со практичниот USB влез може лесно да репродуцирате музика од вашиот уред со iOS. Приклучете USB кабел (не се испорачува) и ќе можете да ги контролирате основните функции за репродукција и да гледате информации за песните на екранот. 

DSX-A410BT со икона за USB FLAC
Репродуцирајте FLAC датотеки

Компатибилноста со FLAC ви овозможува репродукција на аудио датотеки без загуби за да уживате во сите детали на музиката.

DSX-A410BT со икона за USB и LCD со голем контраст
Лесно читање од LCD екранот со голем контраст 

Со пет пати поголем контраст од стандардните екрани и оптимизиран агол на гледање, читањето од екранот е секогаш лесно.  

Спецификации и функции

Разговарајте додека возите преку DSX-A410BT со двојна Bluetooth® врска. Поврзете го првиот телефон безжично за да репродуцирате музика, да добивате насоки и да комуницирате со контактите. Поврзете втор телефон за да воспоставувате повици без користење на рацете додека сте во движење.
  • Медиумскиот приемник со Bluetooth® ви овозможува да поврзете два паметни телефони истовремено

  • Гласовна контрола преку Siri Eyes Free и Android

  • 4x 55 W

  • Осветлувањето кое е синхронизирано со звукот трепка според музиката

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина