Слика од DSX-A212UI | Дигитален медиумски приемник
Слика од DSX-A212UI | Дигитален медиумски приемник

Функции

EXTRA BASS™ ја зголемува моќта на басот

Притиснете го копчето EXTRA BASS за да им дадете огромна моќ на ниските фреквенции на вашата музика. Тоа е можно преку засилување на бас тоновите за да се добие длабок и моќен бас. Само притиснете го копчето за да го активирате режимот и уживајте во динамичкиот звук.

Прилагодете го звукот со 10-појасниот еквалајзер 

Прилагодете ја репродукцијата на звукот по ваша желба со 10-појасниот графички еквалајзер. Поместете ги лизгачите за да создадете уникатно звучно поле или изберете некој од 10-те однапред поставени параметри. Новиот режим за караоке ги намалува вокалните фреквенции за да можете да уживате во пеењето кога го возите автомобилот.

Поврзете го вашиот уред преку USB 

Приклучете го вашиот MP3 плеер во предниот USB приклучок за да ја отворите вашата пренослива музичка збирка.

LCD екран со вертикално порамнување за лесно читање

Екранот со вертикално порамнување секогаш овозможува лесно читање, благодарение на поширокиот агол на гледање и 5x поголемиот контраст од стандардните екрани.

Поврзете го со звучници од Sony за уште подобар звук

Дали сакате да го надополните вашиот систем? За најдобро можно усогласување, изберете ги звучниците со целосен опсег FB од Sony. Тие го надополнуваат електричното коло за EXTRA BASS за да добиете богат и моќен звук.

Слушајте висококвалитетни FLAC датотеки

FLAC е формат на датотека кој, за разлика од MP3, го компресира аудио сигналот без загуби во квалитетот на звукот. Приклучете уред во предниот USB приклучок за репродукција на FLAC датотеки со врвен квалитет.

Осветлувањето кое е синхронизирано со звукот ја зголемува возбудата

Гледајте како се движи музиката, со светилки кои се менуваат и пулсираат според динамиката на песната.

Прилагодлив далечински управувач за на волан 

Дали сакате да ги користите контролите на воланот наместо да притискате копчиња на приемникот? Инсталацијата е едноставна кај компатибилните возила, благодарение на прилагодливиот далечински управувач за на волан.

Засилување со моќност од 4 X 55 W за чист и моќен звук

Вградениот засилувач нуди 55 вати x 4 (макс. со 4 оми) / 20 вати x 4 (RMS со 4 оми) за да ја добиете потребната јачина на звук.

USB влезот ви овозможува да репродуцирате музика од вашиот iPhone или iPod

Со практичниот USB влез може лесно да репродуцирате музика од вашиот уред со iOS. Приклучете USB кабел (не се испорачува) и ќе можете да ги контролирате основните функции за репродукција и да гледате информации за песните на екранот.

Спецификации

Уживајте во моќен звук додека возите. EXTRA BASS го засилува ритамот на вашата музика, а засилувањето од 4 x 55 W ви ја нуди потребната јачина на звукот.
  • 4 x 55 W

  • Активирајте EXTRA BASS за динамичко засилување на ниските тонови

  • Прилагодлив 10-појасен еквалајзер со режим за караоке

  • Предниот USB приклучок се поврзува со музичката збирка во вашиот iPhone, телефон со Android и MP3 плеер

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина