Прескокни до содржина
Проследување во живо

Голем број решенија за проследување во живо содржат веб-камери кои, за жал, го намалуваат квалитетот на сликата. Направете ги вашите содржини подобри од конкуренцијата со Sony - нашите фотоапарати ќе ги направат вашите содржини попријатни за гледање, за поголемо задоволство кај публиката.

Едноставно поставување за проследување во живо
Едноставно поставување за проследување во живо

Победете ја конкуренцијата со снимање при слаба осветленост, повеќе објективи и опции за поврзување. Сензорите за целосна слика и APS-C од Sony нудат повеќе детали при слаба осветленост и поголем избор на објективи, а сензорите од тип 1’’ нудат квалитетно, помало и сè-во-едно решение. 

Совршено снимање звук 

• Вградениот микрофон снима јасен звук пред фотоапаратот
• Впарувајте компатибилни фотоапарати со широк опсег на безжични микрофони од Sony што ќе ви испорачаат професионално снимен звук.

За проследување, компактниот и дискретен минијатурен микрофон ќе ви биде најдобриот пријател!

Совршено снимање звук
Наменски објективи за проследување
Наменски објективи за проследување 

При проследувањето, објектот обично е блиску до фотоапаратот. Затоа препорачуваме користење широкоаголни објективи како што се:
• 10-18 мм f4 (ZV-E10)
• 16-35 мм f4 (Alpha 7C)
• 20 мм f1,8 G (Alpha 7C)

Претворете ги вашите фотоапарати од Sony во веб-камери!

Апликацијата Imaging Edge Webcam од Sony ќе го претвори вашиот фотоапарат од Sony во веб-камера и ќе го подобри квалитетот на содржините што ги проследувате. Лесно се поставува и бесплатна е!

Sony
Опција 1 : Поддршка за UVC/UAC*
Sony
Опција 2 : Imaging Edge Webcam**

*За компатибилноста ве молиме проверете го веб-сајтот на Sony
**:компатибилност со 37 фотоапарати од февруари 2021 година. За најновите модели за кои важи ова, погледнете на страницата за поддршка на Imaging Edge Webcam

ZV-1 ZV-E10 A7C
ZV-1 ZV-E10 A7C
Најдобро за

Едноставно проследување

Креативно проследување

Професионално проследување

Формат

1 инч

1 инч

APS-C

APS-C

Целосна слика

Целосна слика

Леќа

Фиксно

(еквивалент на 24-70 мм)

Заменливи

60+ достапни објективи

Заменливи

60+ достапни објективи

Квалитет на видео

4k со 30p

Full HD до 120p

4k со 30p

Full HD до 120p

4k со 30p

Full HD до 120p

Автоматски фокус

Во реално време

AF на очи

Во реално време

AF на очи

Во реално време

AF на очи

LCD-екран со променлив агол

Да

Да

Да

Компатибилност со UVC/Imaging Edge

Да / Да

Да / Да

Не/Да

Влез за микрофон

Да

Да

Да

Полнење преку USB

Да

Да

Да

Микрофон со насочување

Да

Да

Не

ZV-1

Компактен фотоапарат на вашето биро

Вид: Компактен | Сензор: 1 инч | Објектив: Фиксен од 24-70 мм | Резолуција: 4K со 30p FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 20,1 MP | LCD-ЕКРАН: 3-инчен со променлив агол| Тежина: 294 гр. | Големина:   105,5 x 60,0 x 43,5 мм

• Проследување „приклучете и репродуцирајте“ (компатибилност со UVC/UAC)
• Светол објектив, еквивалент од 24-70 мм
• Наменски функции за снимање видеоблогови

Најдобро за

Брзо поставување за проследување
Нефиксирани системи

ZV-1
Препорачана галантерија
GP-VPT2BT
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач

GP-VPT2BT

ECM-W2BT
Безжичен микрофон

ECM-W2BT

 

ZV-E10 

Подобрете го вашето проследување

Вид: Без огледало | Сензор: APS-C | Објектив: 60+ достапни модели | Резолуција: 4k со 30p, FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | 
Резолуција на фотографии: 24,2 MP | LCD-екран: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 343 гр. | Големина: 115 x 64 x 45 мм

• Добијте подобро ниво на квалитет на слика со голем APS-сензор
• Проследувајте без потреба од картичка за снимање со помош на Imaging Edge Webcam

Најдобро за

Фиксна опрема во студио
Креативни проследувачи               

ZV-E10
Препорачани објективи
SEL35F18
E 35мм F1,8 OSS

SEL35F18 

SELP1650
E PZ 16-50мм F3,5-5,6 OSS

SELP1650

SEL1018
E 10-18мм F4 OSS

SEL1018

Препорачана галантерија
ECM-W2BT
Безжичен микрофон

ECM-W2BT

GP-VPT2BT
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач

GP-VPT2BT

    

A7C

Професионално проследување

Вид: Без огледало | Сензор: Целосна слика | Објектив: 60+ достапни модели | | Резолуција: 4k со 30p, FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 24,2 MP | LCD-екран: 3-инчен со променлив агол| Тежина: 509 гр. | Големина:   124 x 71 x 60 мм

• Проследување со професионален изглед благодарение на големиот сензор за целосна слика
• Обемни професионални опции за звук преку интерфејсот за дигитален звук
• Проследувајте без потреба од картичка за снимање со помош на Imaging Edge Webcam

Најдобро за

Професионални проследувачи
Хибридни корисници (проследување/фотографирање)

A7C
Препорачани објективи
SEL20F18G
FE 20 мм F1,8 G

SEL20F18G

SEL1635Z
Vario-Tessar T* FE 16-35мм F4 ZA OSS

SEL1635Z

  

Препорачана галантерија
ECM-W2BT
Безжичен микрофон

ECM-W2BT

ECM-LV1
Стерео микрофон со штипка

ECM-LV1