Описен текст за HT-S400

Опис
Се репродуцира музика. Звучник во вид на лента и сабвуфер.

 Превод
„HT-S400“
„Звучник во вид на лента и безжичен сабвуфер, со вкупна излезна моќност од 330 W“

 Превод
„Виртуелен опкружувачки звук“

 Опис
Семејство се опушта со гледање телевизија.
Се емитуваат звучни бранови, а сина светлина се шири од звучник во вид на лента и сабвуфер под телевизорот.
Лого ознаки за Dolby Audio и S-Force Pro Front Surround во горниот лев агол.

 Превод
„Јасен дијалог“

 Опис
Прстени од сина светлина што претставуваат звучни бранови се емитуваат од звучниците на двете страни од звучникот во вид на лента.

 Превод.
„Помало изобличување и поголема острина со X-Balanced Speaker Unit“
„Заоблените засеци по работ ја подобруваат амплитудата“

Опис
Слика одблиску од работ на овалниот звучник.
На рабовите има врежано жлебови што го намалуваат изобличувањето на звукот.

 Превод
„Практичен и интуитивен далечински управувач“

 Опис
Слика одблиску од далечинскиот управувач.

 Превод
„Безжично поврзување со телевизор“

 Опис
Илустрација што прикажува како телевизорот и HT-S400 безжично се поврзуваат преку Bluetooth®-радиобранови што се емитуваат од телевизорот.

 Белешка
„За безжично поврзување преку Bluetooth® е потребен телевизор BRAVIA™ што поддржува Bluetooth A2DP (напреден профил за дистрибуција на звук).“
„HT-SD40 не поддржува безжично поврзување со телевизор.“

 Превод
„OLED-екран за статус“

 Опис
Текст „TV“ се прикажува на OLED-екранот на средината на звучникот во вид на лента.

 Превод
„Поставки за звучникот во вид на лента се прикажуваат во менито за брзо поставување на телевизорите BRAVIA™“

 Опис
Екранот за поставки на звучникот во вид на лента се прикажува на долниот дел од телевизорот.

 Белешки
„Вградениот кориснички интерфејс може да се користи со компатибилни телевизори BRAVIA™.“
„Симулиран кориснички интерфејс. Сликата е различна во зависност од регионот и производите.“

 Превод
„Стилски дизајн што може да се постави на ѕид“

 Опис
Телевизор и звучник во вид на лента се поставени на ѕид во дневна соба, а сабвуфер е поставен покрај држач за телевизор.

 Превод
„HDMI ARC и оптички влез за звук“

 Опис
Слика одблиску од приклучоци на задната страна.

 Превод
„Уживајте во богат опкружувачки звук со јасен дијалог“

 Опис
Семејство се опушта во светла дневна соба и гледа телевизија.

 Превод
„HT-S400“
„Звучник во вид на лента и безжичен сабвуфер, со вкупна излезна моќност од 330 W“

 Опис
Звучникот во вид на лента и сабвуферот се прикажани кога музиката завршува.

 Филмот завршува со логото Sony.