Слика од Комплет звучници за домашно кино
Слика од Комплет звучници за домашно кино
Слика од Комплет звучници за домашно кино
Слика од Комплет звучници за домашно кино
Слика од Комплет звучници за домашно кино

Функции

Совршен партнер за вашиот систем за домашно кино

Откријте го значењето на прекрасна забава. Овој комплет звучници е одличен за вашиот систем за домашно кино, со моќни подни звучници кои внесуваат реалистичност во филмовите и музиката и дискретни звучници за одличен опкружувачки звук.

Подобрете го доживувањето при гледањето со 5 звучници за опкружувачки звук

Слушајте ги сите звуци со природна длабочина и исклучителна јасност. Овој комплет звучници за домашно кино е составен од два подни звучници, два сателитски звучници и еден мал централен звучник кои ќе ја исполнат вашата просторија со звук. Предните звучници се одликуваат со два MRC вуфери, супер високотонец и високотонец со мека купола, поради што се одлични за гледање филмови и слушање музика.

Супер високотонец за неверојатно високи тонови

Уживајте во беспрекорни високи тонови за музика или дијалози. WD супер високотонците вградени во предните звучници создаваат широко звучно поле кое го задржува својот квалитет низ целата просторија. Нотите со висока фреквенција се репродуцираат со јасен и детален звук со висока резолуција, за да можете да уживате во извонреден звук без разлика каде седите.

Целуларен конус засилен со мика за звук без изобличувања

Уживајте во помоќни и почисти ниски тонови. Многу звучници користат конуси од хартија кои низ времето се извиткуваат и деградираат, што доведува до изобличување на звукот. Вуферите од целуларни влакна засилени со мика (MRC) се цврсти и ја задржуваат својата форма дури и при движење со голем притисок и брзина, така што можете да го засилите басот без загуби во квалитетот на звукот.

Приклучоци од висока класа за чист звук

Слабото поврзување помеѓу компонентите може да има значајно влијание врз севкупниот квалитет на звукот. Нашиот комплет звучници за домашно кино се одликува со приклучоци од висока класа за намалување на изобличувањата за да уживате во музиката со детали какви што заслужува.

Спецификации

  • Разновиден 5-канален систем за опкружувачки звук

  • Предните звучници содржат супер високотонци со широка дисперзија

  • Куќишта со рефлективен бас за звук со низок опсег без изобличувања

  • Цврста конструкција со врвни аудио компоненти

  • 2x 145W за на под, 1x 145W централен, 2x 100W за опкружувачки звук

Фреквентен одзив
45Hz-50KHz
Преден звучник
2
Централен звучник
1
Опкружувачки звук
2
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина