HI-FI СИСТЕМ СО NFC И BLUETOOTH® ТЕХНОЛОГИЈА

Сите спецификации и функции

MHC-ECL77BT

Звук

Димензии на звучник
Големина на високотонец: (1,5 инчи/4 см), Големина на вуфер: (6,5 инчи/16 см)
Излезна моќност
470W

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
19,3 x 30 x 26 см
Тежина
3,1 кг

Безжични врски

NFC
Поврзување преку Bluetooth®; Bluetooth® (AAC, A2DP(SINK), AVRCP, SPP); апликации

Функции

USB
ДА
CD
ДА

Општи карактеристики

Далечински управувач:
ДА

Еколошки, заштеда на енергија

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност)
0.4W
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци
3,8W (Bluetooth®)
Режимот на подготвеност е активиран
По 15 минути
Режимот на подготвеност во мрежа е активиран – приклучоци
По 15 минути (Bluetooth®)
Преклопник за вклучување/исклучување на безжична(и) мрежа(и)
Задржете EQ и ENTER приближно 5 секунди

Функции

Слика од Hi-Fi систем со NFC и BLUETOOTH® технологија

Слушање со еден допир за моментално репродуцирање музика

Технологијата NFC (поле за комуникации во близина) ја елиминира потребата од поврзување со кабли и сложените постапки за поставување. Само допрете го вашиот паметен телефон или друг уред* со NFC до ознаката N на куќиштето и почнете да слушате музика. Немате NFC? Нема проблем. Уредите можете да ги впарите и рачно во поставките за Bluetooth®. *Погледнете компатибилни уреди

Пронајдете компатибилни уреди

Слика од Hi-Fi систем со NFC и BLUETOOTH® технологија

Обединете ја вашата музика со SongPal

Преземете ја апликацијата SongPal за вашиот паметен телефон или таблет-уред и преземете ја контролата врз вашата музичка збирка. Поврзете се лесно преку Bluetooth® или Wi-Fi® и добијте непречен пристап до сите омилени песни, без разлика дали се зачувани во вашиот компјутер, сервер или омилена онлајн услуга за музика. Исто така, апликацијата може да се користи за прилагодување на поставувањата за звукот за да се обезбеди одличен и балансиран звук.

Слика од Hi-Fi систем со NFC и BLUETOOTH® технологија

MEGA BASS додава моќ на вашите бас тонови

Притиснете го копчето MEGA BASS за да им дадете огромна моќ на ниските фреквенции на вашата музика. Тоа е можно преку засилување на бас тоновите за да се добие помоќен звук. Само притиснете го копчето за да го активирате режимот и воодушевете се од резонантниот бас.

Слика од Hi-Fi систем со NFC и BLUETOOTH® технологија

Вграден CD плеер за вашата колекција од дискови

Слушајте класични албуми или дискови со компилации со вградениот CD плеер. Овој Hi-Fi систем е компатибилен со CD, CD-R и CD-RW дискови – така што ќе можете да уживате во секаква музика, почнувајќи од студио снимки до музички компилации и преземени песни.

Слика од Hi-Fi систем со NFC и BLUETOOTH® технологија

Приклучување, репродукција и снимање преку USB

Репродуцирајте песни складирани на USB и снимајте ги на CD или на друг USB уред. Само поврзете го вашиот уред во приклучокот PLAY/REC и ќе бидете подготвени за пренесување. Доколку снимате директно на USB, ќе можете и да ја зголемите бит-стапката од стандардните 128 kbps на 256 kbps за подобрен квалитет на звукот.  

Слика од Hi-Fi систем со NFC и BLUETOOTH® технологија

Аудио излезот го проширува вашиот систем за звук

Извлечете максимум од вашиот домашен аудио систем. Со аудио излезот можете да поврзете телевизор, конзола за игри или дополнителен систем за поголема моќност за содржините што ги слушате или гледате.

Слика од Hi-Fi систем со NFC и BLUETOOTH® технологија

FM радио приемник за вашите омилени емисии

Сакате а ги слушнете вашите омилени диџеи? Едноставно вклучете се преку FM вртливото копче на радиото и дознајте што се нуди.