WH-1000XM2

Неверојатно тивки и интелигентни

Без напор и без тешки поставки, само поништување на шум што е водечко во индустријата и прилагодено според вас и вашиот стил на живеење

Слушајте што ќе посакате, на ваш начин

Поништувањето на шум што е водечко во индустријата1 стана уште попаметно, со лично оптимизирање и оптимизирање на атмосферскиот притисок кои овозможуваат прилагодување кон начинот на кој слушате и висината на која се наоѓате.2

Оптимизирање на поништувањето на шумот
Поништување на шум при патување со авион

Оптимизирањето на атмосферскиот притисок овозможува оптимален звук на големи надморски височини.2

Персонализирано поништување на шум
Прилагодено поништување на шумот

Личното оптимизирање ги анализира вашите лични карактеристики како големина на глава, очила и коса, а потоа го оптимизира звукот според нив.

Безжични WH-1000XM2
Безжична слобода без шум

Проследувајте ја вашата музика и слушајте ја без кабли и шум.

Паметното слушање со приспособлива контрола на звук се прилагодува кон тоа што го правите

Паметното слушање со приспособлива контрола на звук автоматски открива дали патувате, пешачите или чекате, па според тоа ги прилагодува поставките за амбиентален звук. Прилагодете ги по ваша желба со апликацијата Sony I Headphones Connect.

Паметно слушање со WH-1000XM2
Патување 

Патувајте без прекини и уживајте во музиката без шум во заднина. 

Паметно слушање со WH-1000XM2
Пеш

Бидете свесни за сè што ве опкружува, од улиците до канцеларијата, а притоа уживајте во музика. 

Паметно слушање со WH-1000XM2
Чекање

Слушајте важни соопштенија додека чекате, со помалку шум во заднина.  

Лого за SENSE ENGINE™
Прилагодете го звукот по ваша желба 

SENSE ENGINE™ ви овозможува да ја вклучувате и исклучувате вашата музика со еден допир. 

Sony | Headphones Connect
Sony | Headphones Connect

Преземете ја апликацијата за да користите паметно слушање со приспособлива контрола на звук, да ги контролирате поставките за амбиентален звук и да ги прилагодувате нивоата на звукот преку еквалајзерот.

Имајте контрола врз содржините што ги слушате
Амбиентален звук со WH-1000XM2
Слушнете го тоа што е важно со контрола на звукот 

Прилагодете го амбиенталниот звук со апликацијата Sony | Headphones Connect за да ги слушате неопходните звуци од опкружувањето додека слушате музика во движење. 

Брзо стишување со WH-1000XM2
Разговарајте со функцијата за брзо стишување 

Комуницирајте без да ги отстранувате слушалките. Ставете ја дланката врз куќиштето за да ја намалите јачината на звукот и веднаш да почнете да разговарате.

Виртуелен опкружувачки звук со WH-1000XM2
Виртуелен опкружувачки звук

Потонете во звукот каде и да сте. Уживајте во звук што е оптимизиран за слушање во различни опкружувања како отворени бини, клубови, сали и арени. 

WH-1000XM2 со еквалајзер
Еквилајзер

Пронајдете ја совршената боја на звукот за сите песни во однапред поставените параметри што лесно може да ги прилагодите по ваша желба со апликацијата Sony | Headphones Connect.

Навистина реалистичен звук

Слушајте музика што е верна на оригиналната снимка со звукот со висока резолуција. S-Master HX™ е оптимизиран за звук со висока резолуција, го намалува изобличувањето и ви овозможува да уживате во најситните детали од вашата музика.

Овие слушалки имаат моќен звучник од 40 мм со мембрана од течни кристали и полимер (LCP) што овозможува моќни ритами и репродукција на фреквенции до 40 kHz.

Делови на WH-1000XM2
Графикон за DSEE HX™
Обновете ги сите ваши компресирани фајлови

Процесорот за подобрување на дигитален звук HX (DSEE HX™) ги подобрува компресираните датотеки до квалитетот на звукот со висока резолуција. DSEE HX™ ги обновува високите фреквенции што се губат при компресирањето за да ги репродуцира датотеките со богат и јасен звук.

Најдобро безжично проследување

LDAC пренесува три пати повеќе податоци(со максимална стапка на пренос од 990 kbps) од стандардниот безжичен BLUETOOTH® звук, поради што ќе уживате во содржини со звук со висока резолуција чиј исклучителен квалитет е сличен со звукот со висока резолуција.

Енергија за цел ден и брзо полнење

Продолжете да слушате музика со издржливата батерија и брзото полнење со кое добивате 70 минути за репродукција со полнење од само 10 минути. 

Бидете попаметни со гласовниот помошник

Управувајте со дневните обврски разговарајќи со помошникот. Забавувајте се, поврзете се со пријателите, добивајте информации, слушајте музика и известувања, поставувајте потсетници и многу повеќе.

Едноставна контрола, лесен допир и повици без користење раце

Сите песни и повици можат лесно да се контролираат преку панелот на допир што е поставен странично на слушалките.

Користење без раце
Повици без користење на раце со двоен допир

Разговарајте слободно со лесното воспоставување повици без користење на рацете. Оставете го телефонот и разговарајте со двоен допир.

Control
Контрола на дофат на вашите прсти

Менувајте песни, менувајте ја јачината на звукот и одговарајте или воспоставувајте повици со допирање или лизгање на прстот врз панелот.

Торбичка за носење на WH-1000XM2
Торбичка за носење со кабел

Слушалките за преку уво со дизајн на вртење се преклопуваат за да можете лесно да ги складирате во торбичката за носење заедно со нивниот кабел.

Адаптер за приклучоци во авиони на WH-1000XM2
Адаптер за приклучоци во авиони

Подгответе се за патување. Приклучете го кабелот во адаптерот за приклучоци во авиони за едноставно слушање додека патувате со авион.

Кабел на WH-1000XM2
Кабел за слушање звук со висока резолуција

Користете го испорачаниот кабел за непрекинато слушање на звук со висока резолуција и поништување на шум до 40 часа.

Спецификации и функции

Без напор и без тешки поставки, само поништување на шум што е водечко во индустријата и прилагодено според вас и вашиот стил на живеење.
  • Дигиталното поништување на шумот ви овозможува да слушате без пречки

  • Лично оптимизирање на поништувањето на шум и оптимизирање на атмосферскиот притисок

  • Безжична слобода со технологијата BLUETOOTH® и NFC

  • Паметното слушање со приспособлива контрола на звук го прилагодува звукот автоматски според вашата активност

  • Висококвалитетен звук со DSEE HX™, S-Master HX™ и LDAC

Звучник
40 мм, во вид на купола (CCAW звучна намотка)
S-Master HX
Да
DSEE HX
Да
Влез(ови)
Микро USB, мини стерео приклучок
Фреквентен одзив
4 Hz-40.000 Hz
Фреквентен одзив(комуникација преку Bluetooth®)
20 Hz - 20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz) / 20 Hz - 40.000 Hz (LDAC семплирање со 96 kHz, 990 kbps)
Фреквентен одзив (активен режим) 
4 Hz - 40.000 Hz
Пасивно функционирање
Да
NFC
Да
Должина на кабел
Кабел за слушалки (прибл. 1,5 м, жици од OFC, позлатен мини стерео приклучок)

Што има во пакетот

Адаптер за употреба во авион, Кабел за слушалки (прибл. 1,5 м, жици од OFC, позлатен мини стерео приклучок), Кабел за USB, Торба за носење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди