Слика од Слушалки ZX110
Слика од Слушалки ZX110
Слика од Слушалки ZX110
Слика од Слушалки ZX110
Слика од Слушалки ZX110
Слика од Слушалки ZX110
Слика од Слушалки ZX110

Функции

Динамичните неодимиумски звучници нудат прецизен звук

Лесните динамички неодимиумски звучници од 30мм на слушалките им обезбедуваат моќен ритмички одзив дури и кај песните со најголеми барања. Во комбинација со дијафрагмата со голема чувствителност, вие ќе можете да го засилите звукот на слушалките – без потреба од засилувач – а сепак да уживате во чист и прецизен звук низ целиот опсег.

Дизајнот со преклопување и завртување го олеснува патувањето

Понесете ги овие слушалки насекаде. Ушните капачиња на слушалките со дизајн на вртење овозможуваат лесно складирање кога не ги користите, како и поголема преносливост додека патувате. Слушалките се преклопуваат, за да можете да ги спакувате во куфер или торба без да се грижите дека ќе ви одземат многу простор.    

Далечински управувач и микрофон кои се вградени во кабелот за повици без користење на рацете

Со далечинскиот управувач и микрофонот кои се вградени во кабелот на слушалките, може да одговарате на повици без користење на рацете преку одредени паметни телефони додека слушате музика. Префрлувајте се лесно помеѓу песни и повици без потреба да ги вадите вашите слушалки.* *Достапно само кај моделот MDR-ZX110AP

Обложени ушни перничиња за потполна удобност

Слушајте во потполна удобност. Овие слушалки имаат автоматски прилагодлива лента за на глава и меки обложени слушалки кои го покриваат целото уво. Уживајте во долготрајната удобност која ви е потребна за слушање на омилените албуми.

Дизајнот со затворена задна страна со превиткување го задржува звукот

Дизајнот со затворена задна страна се обвиткува околу увото, задржувајќи ја музиката и одбивајќи ги несаканите звуци. Акустиката се одбива назад кон вашите уши, за да ги слушате и најдеталните звуци. Исто така, ќе можете да го почувствувате секој ритам, бидејќи дизајнот со затворена задна страна помага да се максимизира препознатливоста на басот од вашата музика. 

Широк фреквентен опсег за јасни високи и ниски тонови 

Широкиот фреквентен опсег – од 12Hz до 22kHz – нуди длабок бас, богати средни тонови и неверојатно високи тонови. Слушнете ги деталите од секоја песна и бидете усогласени со сета ваша музика. 

Спецификации

Кога сте во движење, слушајте ги песните со јасен и балансиран звук со слушалките MDR-ZX110 кои се одликуваат со динамични звучници од 30мм. Обложените ушни перничиња ви нудат дополнителна удобност додека сте во движење. Слушалките MDR-ZX110AP ја подобруваат функционалноста на паметните телефони со Android.
  • Звучници во вид на купола од 30мм за балансиран звук

  • Високоенергетските неодимиумски магнети нудат моќен звук

  • Фреквентен опсег од 12Hz–22kHz

  • Обложени слушалки за удобно слушање

  • Избор на бои кои ќе одговараат на вашиот стил

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина